Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

1.Ulusal Yapay Zekâ Buluşması Kapadokya Üniversitesi’nde Gerçekleşiyor!

Kapadokya Üniversitesi, 17-18 Ekim 2024 tarihlerinde Türkiye’nin önde gelen akademisyenlerini, iş insanlarını, girişimcileri ve öğrencileri 1. Ulusal Yapay Zekâ Buluşması’nda bir araya getiriyor.

1.Ulusal Yapay Zekâ Buluşması Kapadokya Üniversitesi’nde Gerçekleşiyor!

 

Kapadokya Üniversitesi, 17-18 Ekim 2024 tarihlerinde Türkiye’nin önde gelen akademisyenlerini, iş insanlarını, girişimcileri ve öğrencileri 1. Ulusal Yapay Zekâ Buluşması’nda bir araya getiriyor. Ürgüp Fabrika Yerleşkemizde düzenlenecek olan bu zirvede, yapay zekânın güncel gelişmeleri ve geleceğe yönelik etkileri kapsamlı bir şekilde ele alınacak. Etkinlik boyunca, akademi ve iş dünyasından uzmanlar, yapay zekânın topluma, ekonomiye ve teknolojiye sunduğu fırsatları ve karşılaşılan zorlukları tartışacak.

Buluşmanın ilk gün açılışında, Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, Türkiye Bilişim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Eczacıbaşı, İş Bankası Yapay Zekâ Fabrikası Başkanı Barış Karakullukçu ve Doğuş Teknoloji CDO’su Özcan Çavuş gibi isimler yapay zekânın Türkiye’deki önemine dair görüşlerini paylaşacaklar. İki gün sürecek olan zirvede ikinci gün açılışını ise Softtech Genel Müdürü M. Bülent Özçengel yapacak. Oturumlar “Yapay Zekâ ve Akademik Çalışmalar,” “İş Dünyası ve Yapay Zekâ,” “Girişimcilik ve Yapay Zekâ” gibi daha birçok başlığın işleneceği panellerle çeşitlenecek. Ayrıca, girişimciler ve öğrenciler Demoday ve Poster Sunumu etkinlikleri kapsamında projelerini sunma fırsatı bulacak.

Bu önemli etkinlik, Türkiye’nin ulusal yapay zekâ stratejisini desteklemenin yanı sıra, akademi ve iş dünyası arasındaki iş birliklerini güçlendirmeyi hedefliyor. Katılımcılar, yapay zekânın geleceği hakkında derinlemesine bilgi edinirken, yeni iş fırsatlarını ve sektörel uygulamaları yakından keşfetme imkânı bulacaklar.