20. Bilişim Zirvesi’nde Kuantum Yolculuğu Başlayacak!
Kamu ve iş dünyasını 19. defa bir araya getiren Bilişim Zirvesi’19 “DATA TALKS – Veri Konuşur” söylemiyle teknoloji paydaşlarını duvarların ötesindeki en değerli varlığa taşıdı. 2020 yılında düzenlenecek 20. Bilişim Zirvesi’nin teması ise BTHABER Şirketler Grubu Başkanı Murat Göçe tarafından “QUANTUM JOURNEY” olarak açıklandı.
Bilişim Zirvesi’19 dev marka temsilcilerinin sponsorluğunda, iş dünyası ve kamunun gösterdiği yoğun ilgiyle tamamlanırken, 2020 yılının Kasım ayında gerçekleşecek Zirve için heyecan şimdiden başladı. 20. Bilişim Zirvesi’nin teması ise “QUANTUM JOURNEY – KUANTUM YOLCULUĞU” olarak açıklandı. Zirvenin açılış konuşmasında bu açıklamayı yapan BTHABER Şirketler Grubu Başkanı Murat Göçe, birçok dev şirketin üzerinde çalışmalar yaptığı Kuantum teknolojilerinin, iş ve sosyal hayatı derinden etkileyeceğini açıkladı.
Teknoloji küllerinden yeniden doğacak
Başarıyla tamamlanan ve bilişim dünyasının tüm paydaşlarından olumlu eleştiriler alan Bilişim Zirvesi 2019’un hemen ardından Bilişim Zirvesi’nin 20. yaşını kutlayacağı 2020’nin hazırlık çalışmaları başladı. 2020 yılının Kasım ayında gerçekleştirilecek etkinliğe ise geleceğin en büyük teknoloji adımı olarak değerlendirilen “Kuantum” damgasını vuracak. 20. Bilişim Zirvesi’ni “Quantum Journey” mottosu kapsamında gerçekleştireceklerini belirten BTHABER Şirketler Grubu Başkanı Murat Göçe, “Alıştığımız, benimsediğimiz ve kabullendiğimiz teknoloji düzlemiyle vedalaşma zamanı yaklaşıyor. Hayatın her alanında dönüşmesi gereken süreçler, zorluklar, fayda ve avantajlar önden stratejik olarak hesaplanmalı ve yol haritası çıkartılmalıdır. Önümüzde uzun bir yolculuk var. Teknoloji ve bilişim kavramını baştan aşağı değiştirecek olan bu kavrama uyum sağlamak için mevcut düzenin reformist bir yaklaşımla yıkılması, yıkım öncesi tedbirlerin alınması ve yeniliğe hazır olunması için yolculuk başlıyor. Anka kuşu tutuşmaya başladı, ışığını görüyoruz. Küllerinden yeniden doğacak olan geleceğin ileri ve yeni teknolojileri için Kuantum Yolculuğu başlıyor.” diye açıkladı.
“Şirketiniz için eğer bir bina yaparsanız, en azından 10 – 20 yıl yeni bina yatırımına ihtiyacınız kalmaz ya da şirketinize bir araç aldığınızda 3 -5 yıl bu aracı yenileme ihtiyacı hissetmezsiniz. Ama bir dijital dönüşüm çalışması yaptığınızda ‘Ben artık beş yıl teknoloji yatırımı yapmayacağım’ diyemezsiniz. Çünkü dijital dönüşüm belirli bir süreci kapsamaz, süreklilik ister. Bu süreç kesintiye uğradığında ise işiniz de kesintiye uğrar. Dijital dönüşüm yolunda durmak diye bir şey yok” diyen BTHABER Şirketler Grubu Başkanı Murat Göçe, açıklamalarını şöyle sürdürdü:
“Günümüzde veri miktarı her geçen gün artıyor. Buna paralel olarak veri üreten cihazların sayının yanı sıra çeşidi de artıyor. Artık sadece bilgisayar, akıllı telefon gibi cihazlar üzerinden veri üretilmiyor. Evdeki ev aletlerinden sürücüsüz otomobillere, fabrikalardaki üretim makinelerinden sağlık cihazlarına kadar her cihazdan veri üretilecek ve bu verilerin anlık olarak bir merkeze iletimi, burada işlenmesi ve makinelere uzaktan anlık komutlar verilmesi gibi durumlar söz konusu olacak. Düşünsenize, sürücüsüz otomobilden bahsediyoruz, bu araçlar yakın bir zamanda yollarda yerini alacak ve hızla yaygınlaşacak gibi görünüyor. Peki, binlerce hatta milyonlarca sürücüsüz araçtan alınan veriler hangi bilgisayarlarda anlık olarak işlenecek. Bunun gibi birçok soru birçoğumuzun kafalarını kurcalıyor. İşte bu tür soruların yanıtlarını tüm paydaşlar olarak hep birlikte 20. yaşında Bilişim Zirvesi’nde arayacağız.”
Verinin gücü göz ardı edilemez
İstanbul Kongre Merkezi’nde 20-21 Kasım tarihlerinde gerçekleşen Bilişim Zirvesi’19 iki gün boyunca “Data Talks” çerçevesinde, verinin gücü ile rekabette avantaj elde etmek isteyen şirketler ile bilişim sektörünü buluşturdu.
Dört ayrı salonda paralel olarak gerçekleşen oturumlarda Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen kanaat liderleri, kendi alanlarındaki uzmanlıklarını iki gün boyunca 19. Bilişim Zirvesi’ne katılan 2000’in üzerinde karar verici kişi ile paylaştı. 120 seçkin konuşmacı ve panelistin sahne aldığı Bilişim Zirvesi, 4 bin katılım alan 12 farklı program içeriğinde, verinin paraya dönüşmesi için gerekenler ve şirketleri rakiplerinin önüne geçirecek fırsatlar olmak üzere yeniçağın iskeletini oluşturdu. Yeni nesil teknolojilerin ışığında çağımızın en önemli değerlerinden kabul edilen veri üzerinden, yarına nasıl hazırlanmamız gerektiği zirvede ortaya konuldu.