275 öğrenci sanal gerçeklik ile arıcılık öğrendi
Cerebrum Tech’den arıcılığa sanal gerçeklik katkısı…
Türkiye’nin yeni nesil teknoloji şirketi Cerebrum Tech’in Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi (Proje Yürütücüsü Kurum) ve GFDS ile birlikte geliştirdiği “Sanal Gerçeklik Arıcılık Eğitim Modülü”yle eğitimler sürüyor. Cerebrum Tech kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Erkul, “Sanal gerçeklik teknolojisiyle son 3 ayda 275 öğrenci 30 saat arıcılık eğitimi aldı. Arıcılığı sanal dünyada en ince ayrıntılarına kadar öğrenen gençler, sahaya daha hazır olarak çıkmaya başladılar” dedi.
Dünyanın daha yaşanabilir ve sürdürülebilir bir yer olmasını sağlamak amacıyla çalışmalarına devam eden Cerebrum Tech’i kuran ve Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yapan Dr. R.Erdem Erkul,
“Sanal Gerçeklik Arıcılık Eğitim Modülü”yle eğitimlerini tamamlayan öğrencilerin sahaya çıkmaya başladıklarını belirtti. Amaçlarının dünyanın sorunlarına yenilikçi çözümler geliştirmek olduğunu aktaran Erkul, “Bu çalışmayla dünyada ekolojik dengenin sürdürülebilir kılınmasında çok kritik bir yeri olan arıcılık alanında bir ilki gerçekleştiriyoruz. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi ev sahipliği ve GFDS (Global Future Designs and Solutions) ile çok öncü bir çalışmayı başlattık. Uygulamayla, hocalarımızın bilgi ve deneyimlerini, bizlerin özellikle VR alanındaki yetkinliğimizle harmanlıyoruz. Bu da arıcılık eğitiminde verimliliği ve kolaylığı sağlıyor” şeklinde konuştu.
Dünya kovanımız, sürdürülebilirliğini sağlamalıyız
‘VR Arıcılık Eğitim Modülü’nü kullanan öğrencilerin, arıcılığı sanal dünyada en ince ayrıntılarına kadar öğrenebildiğini ve sahaya çıktıklarında birçok detaylı bilgi ve deneyime sahip olduklarını aktaran Erkul, şöyle devam etti; “Cerebrum Tech tarafından bu modülün geliştirilmesi ile hem doğal yaşama hem iş sektörüne hem de gelecek nesillerin eğitimine büyük katkılar sağlamayı amaçlıyoruz.
Türkiye’nin arıcılıkta ilerlemesine katkı hedefleniyor
Türkiye sahip olduğu yaklaşık 8,2 milyon kovan varlığı ve yaklaşık 100 bin ton dolayındaki bal üretimi ile dünyada 2’ncisi ve 3’üncü sıralarda yer alarak hem kovan varlığı hem de bal üretimi bakımından dünyanın en önemli ülkeleri arasında bulunuyor. Bal üretiminde daha üst sıralarda yer almak adına Cerebrum Tech, olarak ‘VR Arıcılık Eğitimi’ ile teknik bilgi yetersizliğinin giderilmesini, temel arıcılık eğitimleri ile hatalı uygulamaların önüne geçilmesini, küresel iklim değişikliklerinin arılar üzerine olumsuz etkilerini azaltmak adına farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz. Adeta bizim kovanımız olan bu gezegenin sürdürülebilirliği için çalışıyor, gençliğe inanıyor ve bu inançla atılımlar yapıyoruz. Bu hususta, üniversite-özel sektör iş birliğiyle üniversitedeki değerli hocalarımızın bilgi ve deneyimlerini, bizlerin özellikle VR alanındaki yetkinliğiyle harmanlayarak arıcılık eğitiminde verimliliği ve kolaylığı sağlayacak bir eğitim modülü oluşturduk.’’