Sosyal Medya

TeknoTalk Tv

3. Çeyrek SVOD Pazar Verileri: JustWatch Raporu Açıklandı!

JustWatch tarafından hazırlanan streaming tarafında 3 Çeyrek Pazar Verilerindeki son gelişmelerin yer aldığı rapor yayınlandı.

3. Çeyrek SVOD Pazar Verileri: JustWatch Raporu Açıklandı!

 

JustWatch tarafından hazırlanan streaming tarafında 3 Çeyrek Pazar Verilerindeki son gelişmelerin yer aldığı rapor yayınlandı. JustWatch üyeleri için Türkiye’deki mevcut tüm streaming platformlarıyla ilgili tercihlerine dair tüm detaylı bilgiler için Streaming Charts sayfasına göz atabilirsiniz.

 

Dünya çapındaki en büyük streaming rehberi olan JustWatch bu ay, 60 ülkedeki en büyük streaming platformlarının pazar verilerindeki son gelişmeleri yayınladı. Buna göre aşağıda yer alan sonuçlar son üç ayda toplanan verilere göre hazırlanmış.

2024’ün üçüncü çeyreğindeki SVOD pazar verileri

Türkiye pazarının üçte birine sahip BluTV konumunu korumaya devam ediyor. Prime Video’ya yüzde dokuzluk fark atan Netflix ise ikinci sırada yer alıyor.

2024’teki pazar verilerinin gelişimi

Major players: Eylül ayına kadar %1’lik bir artış yakalayan Disney+, Netflix ve Prime Video büyüyen platformlar arasında başı çekiyor. BluTV’nin ise yüzde %3’lük düşüşle payını korumakta zorlandığını görüyoruz.

 

Yöntem:
JustWatch’ın pazar verileri web sitesi ve mobil uygulamalarındaki kullanıcı etkileşimine göre belirlenmiştir.
Türkiye’deki kullanıcı etkileşimi, filmlerin ve dizilerin izleme listesine eklenmesi, bir streaming platformuna tıklanması, platformların filtrelenmesi ve seçilmesi dikkate alınarak hesaplanmış.

JustWatch Hakkında Detaylar:

140 ülkede 40 milyondan fazla üyesiyle dünyanın en büyük streaming rehberi olan JustWatch sayesinde Amazon Prime, Netflix, Apple TV+, Disney+, BluTV, Mubi ve diğer yüzlerce streaming platformları üzerinden filmleri, dizileri ve maçları yasal yollardan nasıl izleyebileceğinizi öğrenebilirsiniz.
JustWatch, Berlin, Almanya merkezli bir şirkettir. New York, Paris, Münih ve Londra’da da ofisleri bulunan JustWatch, 200’den fazla çalışana sahip.
JustWatch’ın sosyal medya profilleri
  • Instagram www.instagram.com/justwatch
  • Facebook www.facebook.com/justwatch
  • X x.com/JustWatch
  • Linkedin www.linkedin.com/company/justwatch