Logitech MX Anywhere 3 Mouse İnceledim! İşte Sonuçlar!
Pandemi ile birlikte hepimiz neredeyse iki yıldan fazla evlere kapandık ve çalışma hayatımız da hiç beklemediğimiz bir zamanda hızla değişti. Hayatımızda artık hibrit çalışma adı verilen yeni bir çalışma sistemi var. Evlere kapanan milyonlarca belki de milyarlarca kişi, bir çok işini uzaktan yapabilmenin telaşı içine girdi. Bu bağlamda iş ortamındaki bir çok cihazı da evlerine taşıdı. Evet bir çok cihaz ve onu kullanmak için evde oluşturduğumuz masamızın üzerinde sayıları birden fazla olan “mouse – fare” yer almaya başladı.
(Bu arada günlük hayatımızda Mouse olarak bildiğimiz cihaza Fare demek bana garip geliyor. O yüzden yazımın devamında bunu Mouse olarak kullanmayı tercih ediyorum.)
Hal böyle olunca, bir çok kişi gibi benimde artık mouse parmağımda ve başparmağımda sağlık sorunları oluşmaya başladı ve aslında kullandığımız bu Mouse’ların tasarımlarının ve tıklarken harcadığımız gücün ve ağırlıklarının elimiz ve sağlığımız için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladım.
Bir yazılımcı olarak uzun süreler klavye ve mouse kullanıyorum ve masamın üstünde birden çok cihaz ve onları kontrol etmek için kullandığımız bir kaç tane mouse olunca, hem cihaz kalabalığından kurtulmak, hem de sağlımız için iyi bir “Mouse” arayışına girdim…
Karşıma Logitech’in MX Anywhere 3 serisi çıktı!
Öncelikle bu ürünün oyun odaklı bir ürün olmadığının altını çizeyim.!
Logitech bu ürünü tamamen verimlilik için tasarlamış ve geçtiğimiz yıl piyasaya sürmüş. Hemen bu ürünün en dikkat çekici özelliklerine baktığımızda,
- 3 cihazı aynı anda kullanabiliyorsunuz, cihazlar arasında geçiş tek bir tuşla gerçekleşebiliyor,
- Cam yüzey dahil, hemen hemen her yüzeyde çalışabiliyor,
- Metal Ultra Hızlı Kaydırma – Scrool
- USB-C şarj ile 70 günlük bir kullanım imkanı sunuyor.
- Tasarımı avuç içine uygun, kompakt, benim gibi eli nispeten küçükler içinse tam ideal bir ölçüsü var. Özellikle Mobil çalışanlar için bu nokta çok önemli, Kafede veya yanınızda gezdirmek için kompakt tasarım.
- Ağırlık hissi oldukça dengeli ve kullanırken sizi ölesiye yormayan bir ağırlığı var.
Logitech MX Anywhere 3 Özelliklerine Bir Bakış!
Logitech’in bu ürünü kesinlikle üretkenlik için tasarladığı ortada, zaten kendisi de MX Anywhere 3 modelini;
“ihtiyaç duydukları her yerde üstün performans ve rahatlık arayan mobil çalışan iş insanları, uzman yazılımcılar ve içerik geliştiricileri için tasarladığını söylüyor.”
Bu nedenle neredeyse bütün işletim sistemleri (Windows, Mac, iPad, Chrome ve Linux) ile uyumlu, cam dahil olmak üzere hemen hemen her yüzeyde çalışılabiliyor.
Yeni nesil Manyetik Hızlanmalı (MagSpeed) kaydırma tekerleğine sahip, saniyede 1000 satır kaydıracak kadar hızlı ve bir o kadarda sessiz.
Hassas ve süper hızlı kaydırma modları arasında otomatik geçiş yaparak kompakt bir mouse’un sunabileceği en yüksek hassasiyeti sunuyor.
USB-C hızlı şarj özelliği sayesinde, tam şarjla 70 güne kadar kullanılabilen, bir dakikalık hızlı şarjla üç saat kullanım süresi sağlayan dahili bataryaya sahip.
Bağlantı Özellikleri tarafında ise,
MX Anywhere 3, 10 metreye kadar güçlü, kablosuz bağlantı imkanı sunuyor. MX Anywhere 3 ile birlikte gelen Logitech Unifying Alıcı veya Bluetooth® kablosuz teknoloji sayesinde, aynı anda 3 adede kadar cihazla eşleştirme sağlanırken, tek bir tuşa dokunarak bu cihazlar arasında kolayca geçiş yapılıyor.
Renkleri;
Peki ya özellikle yazılımcılar için özelleştirme seçenekleri?
MX Anywhere 3, özelleştirilerek, spesifik iş akışı için her eylemi yapılandırmayı ve önceden tanımlanmış yapılandırmalar sayesinde daha hızlı çalışmayı sağlıyor. Uygulamalara özel atanabilen komutlar sayesinde ise üretkenliği maksimize ediyor.
Logitech MX Anywhere 3 ve MX Keys seti, Windows, Mac, iPad, Chrome ve en popüler Linux versiyonlarıyla da tam uyum içinde çalışıyor.
Gelelim Fiyatına!
Bugün satın almak istiyormuş gibi arama yaptım, bulabildiğim en düşük fiyat 929 TL ile Troye Store ve Gürgençler’deydi. Aynı ürün Amazon’da 1197,80 TL idi. Apple ürünlerinin satıldığı sitelerde bulduğum için iPad ile de uyumlu çalıştığını buraya not edeyim.
Logitech MX Anywhere 3 özellikleri
Boyutlar
- Yükseklik: 100,5 mm
- Genişlik: 65 mm
- Derinlik: 34,4 mm
- Ağırlık: iPad (7. nesil)
Sistem Gereksinimleri
- Bluetooth®
- Gerekli: Bluetooth Low Energy
- macOS 10.15 veya üzeri
- iPadOS 14 veya üzeri 4Cihazın temel işlevleri, Windows® ve macOS dışındaki sistemler için yazılım olmadan desteklenecektir
Teknik Özellikler
- Sensör teknolojisi
- Darkfield yüksek hassasiyet
- Nominal değer: 1000 dpi
- DPI (En düşük ve en yüksek değer): 200-4000 dpi
Düğmeler
- 6 tuş (sol/sağ tıklama, geri/ileri, tekerlek modu değiştirme, orta tıklama)
- Kaydırma Tekerleği: Evet, otomatik geçiş ile
- Yatay kaydırma: – Yatay kaydırma: tekerleği döndürürken yan düğmeyi basılı tutarak
- Kablosuz çalışma mesafesi: 10 m 5Kablosuz kullanım mesafesi, çalışma ortamına ve bilgisayar kurulumuna bağlı olarak değişiklik gösterebilir.
Pil
- Yeniden şarj edilebilir Li-Po (500 mAh) pil
- Pil: Bir kere şarj etme ile 70 güne kadar Bir kere şarj etme ile 70 güne kadar bir dakikalık hızlı şarjla üç saatlik kullanım olanağı elde edin 6Pil ömrü kullanıcıya ve bilgisayar kullanım koşullarına bağlı olarak değişiklik gösterebilir.
- İsteğe bağlı yazılım: Logitech Options ve Logitech Flow
Özetle,
Çalışma ortamımı bir anlamda daha fazla cihaz kalabalığından kurtarması, tasarımı ve birbirinden dikkat çekici özellikleri, fiyat fayda endeksini göz önüne aldığımda, benim gibi mobil çalışan ve birden çok cihazı aynı anda kullananlar için kesinlikle sahip olunması gereken bir Mouse modeli Logitech MX Anywhere 3. Kesinlikle Tavsiye Ediyorum! Ben çok beğendim.