Girişim ekosistemi için genç patronlar yetişiyor
“Girişimci beyinlerin yurtdışına gitmesini önlemek istiyoruz”
Girişim ekosistemi büyürken, dinamiklerini de yeniden yaratıyor. Z Kuşağı’nın iş hayatına dahil olmasıyla, ülkemizdeki girişimci profili de değişiyor. Girişim geliştirme platformu Tamer Capital’in kurucusu Kemal Tamer, “Teknoloji çağında doğmuş ve öğrenilmiş çaresizliği olmayan yetenekli gençleri yetiştirerek girişim ekosistemini büyütmeyi hedefliyoruz. Bu sayede gençlerimizin yurtdışına gitmesini önlemek, Türkiye’de de fırsatların olduğunu göstermek istiyoruz” dedi.
Halihazırda Tamer Capital bünyesinde 22 Boğaziçi Üniversitesi öğrencisinin girişim geliştirme ve yazılım konusunda yetiştirildiğini ifade eden Kemal Tamer, “Bu gençlerden 2 tanesi şu an şirketimizin yönetim kurulunda ve geliştirdiğimiz projelerde hissedar. Gençlerin öğrenmeye açık zihinlerini ve tutkularını her yönden destekliyoruz. Ayrıca projemizi üstün zekalıların eğitim gördüğü liselere de yaymaya başladık” ifadelerini kullandı.
Teknoloji girişimlerine Z Kuşağı’ndan girişim geliştiriciler
İş hayatında edindiği tecrübeleri kendinden daha zeki gençlere kopyaladığını söyleyen Kemal Tamer,
“Lider olarak hazırladığımız gençlerin başarısını gördükçe gururlanıyoruz. 2001 yılında Tamer Group’un temellerini bir start-up olarak atmıştım. 2020 yılında ise Tamer Capital’i gençlerle birlikte hayata geçirdik. Öncelikle gençlerin girişimciliğe ne kadar yatkın olduğunu ölçüyoruz. Bir beyaz yakalı gibi refleksleri tek bir konuda geliştirmeye değil de resmin bütününde olmayı tercih eden, işi büyük ya da küçük olarak ayırmayan, hayal kurma ve gerçekleştirme iştahı yüksek, dirençli ve kolay vazgeçmeyen geçleri tespit ediyoruz. Bunların içinden adanmış ve bilgi edinme kabiliyeti yüksek girişimci olmak isteyen gençlerle 7/24 birebir çalışıyoruz. Gençlere girişimciliği tabiri caizse yolda öğretiyoruz. Çünkü girişimciliğin bir eğitimi olamaz. Bu arkadaşlarımızı basiretli tacir olarak yetiştiriyoruz. Yani işin her aşamasında inisiyatif almalarını sağlıyoruz. Gençlerimizi burs programımıza dahil ediyoruz ve başarılı olanlara aynı rezidansın dairelerinde yaşam alanı sunduk. Burada sürekli iletişimde kalarak bir girişim geliştirme hub’ı oluşturduk” dedi.
“Girişim ekosisteminde fark yaratmak istiyoruz”
Tamer Capital Yönetim Kurulu Üyesi ve CTO’su Bilal Tekin,
“Halihazırda Boğaziçi Üniversite’sinde Bilgisayar Mühendisliği son sınıf öğrencisiyim. Tamer Capital’e ilk Finder (girişim geliştirici) olarak dahil oldum. Bu yapıyı Kemal Bey ile birlikte kurduk diyebilirim. Bir buçuk yıl içerisinde okullarda öğrenemeyeceğimiz sayısız tecrübe edindim. Süreci en basit işleri yaparak başladım. Bugün geldiğim noktada bütün girişimlerin teknik altyapısıyla ilgilenen 30 kişilik bir yazılım ekibini yönetiyorum. Geliştirilen tüm projelere de ortağım. Aramıza yeni katılacak arkadaşlarımızla birlikte girişim ekosisteminde fark yaratmayı, yeni bir boyuta hevesle taşımayı istiyoruz” şeklinde konuştu.
Tamer Capital Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Eren Öztürkmen ise,
“Ekibin en genç üyesi olarak, Boğaziçi Üniversitesi Elektrik ve Elektronik bölümünde eğitimime devam ediyorum. Bir buçuk yıl içerisinde hayaller kurmayı, kendimi sınırlandırmamayı ve hayata bambaşka bir perspektifle bakmayı öğrendim. Adanmış ve tutkulu bir yaşamın kapılarını araladığımı düşünüyorum. Gerek çevremden gerekse okuldaki arkadaşlarımdan gurur verici bir ilgiyle karşı karşıyayım. Kemal Bey ile 24 saat iletişim halindeyiz. Ondan öğrendiklerimle bir girişimciyi nasıl destekleyeceğim konusunda girişim geliştirme tecrübeleri edindim. Ortak olduğum tüm projelere elimden gelen katkıyı sunmaya devam edeceğim” dedi.