Sosyal Medya

Eğitim

GESS Türkiye 2023’te “Olağanüstü Haller Pedagojisi” konuşulacak

Eğitim alanındaki en yeni öğrenme teknolojilerinin, inovatif eğitim uygulamalarının ve anaokulundan üniversiteye kadar her kademedeki sınıflara yönelik heyecan verici ürünlerin sergilendiği GESS Türkiye 2023 Fuarı, 24 – 26 Mayıs tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşecek.

GESS Türkiye 2023’te “Olağanüstü Haller Pedagojisi” konuşulacak

 

Afet durumlarında eğitimin B Planı konuşulacak

 

Eğitim alanındaki en yeni öğrenme teknolojilerinin, inovatif eğitim uygulamalarının ve anaokulundan üniversiteye kadar her kademedeki sınıflara yönelik heyecan verici ürünlerin sergilendiği GESS Türkiye 2023 Fuarı, 24 – 26 Mayıs tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşecek.

Fuarın, global ölçekli konferanslar ayağında ise en dikkat çekici konu başlıklarından birisi, büyük bölümü deprem kuşağındaki Türkiye’nin afet durumlarında eğitimdeki B planını ortaya koyan “Olağanüstü Haller Pedagojisi” olacak. Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim Araştırma Merkezi (SODİMER) Başkanı, Türkiye Metaverse Platformu Kurucusu Prof. Dr. Levent Eraslan, eğitim literatürüne kazandırdığı Olağanüstü Haller Pedagojisi modelini, 24 Mayıs Çarşamba günü fuarın Eğitimde Yenilikler Sahnesi’nde anlatacak.

Eğitim dünyasına yönelik en yeni teknoloji, ürün ve uygulamaların vitrine çıkacağı GESS Türkiye, global ölçekli konferanslar ayağında da, birbirinden değerli konu ve konuklara da ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 3 gün sürecek konferanslarda, Türkiye’nin yanı sıra eğitim konusundaki özel uygulamalarıyla fark yaratan ülkelerden uzman konuşmacılar, bilgi ve deneyimlerini paylaşacak. Bu kapsamda, Olağanüstü Haller Pedagojisi modelini eğitim dünyasına kazandıran Prof. Dr. Levent Eraslan, getirdiği yaklaşımın detaylarını paylaşacak.

Prof. Dr. Levent Eraslan

Prof. Dr. Eraslan; “Olağanüstü durumlarda, afetten etkilenen bölgelerde eğitimi eski haline getirmek ve sürdürmek için yöntem ve süreçler gerekli”

 

“Türkiye, 6 Şubat’ta çok büyük bir deprem felaketi yaşadı. İyileştirme ve yeniden inşa adımlarının atıldığı bu dönemde, başta depremden etkilenen şehirlerimiz olmak üzere ülkenin en çok ihtiyaç duyduğu modellerden birisi Olağanüstü Haller Pedagojisi” diyen Prof. Dr. Levent Eraslan, şu anda Türkiye’nin eğitim sisteminde böyle bir modelin bulunmadığını söylüyor. Eraslan, literatüre kazandırdığı modeli şu şekilde tarif ediyor; “Öğretim programlarının seyreltilmesi, öğretim ortamları, öğrenme kaynakları, ölçme değerlendirme gibi süreçlerin bu akut durumlara göre yeniden dizayn edilmesine olağanüstü haller pedagojisi diyoruz. Olağanüstü Haller Pedagojisi, olağanüstü durumlara yönelik öğretim programı, öğretim yöntemleri, içerik ve ölçme değerlendirme gibi hususları içerir.” Prof. Eraslan, deprem, salgın, yangın ve sel felaketi sonrası eğitim ve öğretimin devam etmesi bu pedagojinin etkin kullanımına bağlı olduğunu vurguluyor.

GESS Türkiye 2023

Olağanüstü Haller Pedagojisi ile birlikte fuar süresince eğitimin bugünü ve yarının konuşulacağı GESS Türkiye 2023 Global Konferansları’nı takip etmek isteyenler, www.gess-turkiye.com adresinden organizasyon hakkında detaylı bilgi alabilir ve ücretsiz ziyaretçi kayıtlarını yaptırabilirler.

GESS Türkiye Eğitim Teknolojileri ve Çözümleri Fuarı Hakkında

 

Eğitimin djital temellerinin atılacağı GESS Türkiye 2023’te, metaverse evreni, yapay zeka, artırılmış gerçeklik teknolojileri, kodlama, yazılım ve donanım, sanal gerçeklik teknolojileri, e-öğrenme ve STEAM uygulamaları başta olmak üzere pek çok yenilik bir arada sergilenecek. Yurt içi ve yurt dışından profesyonel alıcılar, devlet ve özel okul yöneticileri, müdürleri ve  sahipleri, yatırımcılar ve satın alma kararı veren yöneticiler ile eğitim sektörüne ürün, teknoloji, hizmet ve uygulama sunan tedarikçilerin bir araya geldiği organizasyon, toplam 10 bin metrekare alanda gerçekleşecek. Eğitim dünyasının önemli markalarının da yerini aldığı GESS Türkiye 2023’ü,  yaklaşık 50 ülkeden 3 binin üzerinde profesyonelin ziyaret etmesi bekleniyor.