Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Bulutistan, Ulusal Kalite Hareketi’ne Katılan İlk Bilişim Şirketi Oldu

Türkiye’nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketi Bulutistan, bilişim sektöründe bir ilke daha imza atarak KalDer (Türkiye Kalite Derneği) tarafından yürütülen Ulusal Kalite Hareketi’ne katılan ilk bilişim firması oldu.

Bulutistan, Ulusal Kalite Hareketi’ne Katılan İlk Bilişim Şirketi Oldu

 

BULUTİSTAN ‘ULUSAL KALİTE HAREKETİ İYİ NİYET BİLDİRGESİ’NE İMZASINI ATTI

 

Türkiye’nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketi Bulutistan, bilişim sektöründe bir ilke daha imza atarak KalDer (Türkiye Kalite Derneği) tarafından yürütülen Ulusal Kalite Hareketi’ne katılan ilk bilişim firması oldu. Sürdürülebilir büyüme yolculuğuna yeni başarı hikayeleri ekleyerek unicorn ve Türkcorn olma hedefine adım adım ilerleyen Bulutistan; hareket kapsamında Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi’ni imzaladı. Şirket bu iş birliği ile; dünyada kuruluşları değişimi yönetme, güçlenme ve performans iyileştirme konusunda destekleyen EFQM Modeli’ni benimseyerek yenilikçi ekosistemini destekleyecek.

 

Kendi ürettiği yazılım ve çözümleri, güçlü Ar-Ge donanımıyla Türkiye’nin lider bulut çözümleri markası Bulutistan, KalDer (Türkiye Kalite Derneği) tarafından yürütülen Ulusal Kalite Hareketi’nin (UKH) parçası oldu. Ulusal kalite bilincinin yaratılması, geliştirilmesi ve toplam kalite yönetimi ile mükemmellik modeli uygulamalarının yaygınlaştırılmasının ilk adımı olarak görülen Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi, Bulutistan Türkiye Genel Müdürü Gökhan Gençtürk ile KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Bayraktar arasında 29 Mayıs tarihinde, Bulutistan genel müdürlüğünde düzenlenen törende imzalandı.

“Bugün bilişim sektöründe bir ilke daha imza attık”

İmza töreninde kuruluşların yaşam döngüsünü hızlandırırken, değişimi yöneterek faaliyetlerini sürdürülebilir hale getirmeyi hedeflediklerini belirten Bulutistan Türkiye Genel Müdürü Gökhan Gençtürk,

“KalDer tarafından kurumların rekabet gücünün ve refah düzeyinin yükseltilmesine katkıda bulunmak, kurumsallaşma düzeyini artırmak ve sürdürülebilir rekabetçi bir güce sahip olmalarını sağlamak amacıyla yürütülen Ulusal Kalite Hareketi’ne katılarak EFQM Modeli’ni benimseme ve hayata geçirme konusundaki kararlılığımızı gösterdik. Bu hedefle, Bulutistan’ın EFQM standartlarında şeffaflık, hesap verebilirlik, çeviklik, paydaş ekonomisi, her seviyede liderlik ve sürdürülebilirlik başlıklarında önümüzdeki dönemde önemli bir adım atacağını öngörüyoruz. Çalışmalarımıza hız katacağız. Unicorn ve Türkcorn olma vizyonuyla çalışan ve bu yolda Türkiye’nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketi olarak; geliştirdiğimiz ürün ve hizmetler ile Ar-Ge faaliyetlerimizi EFQM Modeli rehberliğinde sürdüreceğiz ve yenilikçi ekosistemimizi destekleyeceğiz. Bugün bu ekosisteme dahil yaklaşık 350 iş ortağımız ile Ulusal Kalite Hareketi’nin önemli bir parçası olmak istiyoruz. KalDer’in desteğini alarak attığımız bu adım ile bilişim sektöründe bir ilke imza attık ve Ulusal Kalite Hareketi’ne katılan ilk bilişim firması olduk” ifadelerinde bulundu.

“KalDer iş birliği EFQM hedeflerimize kılavuzluk edecek”

Bulutistan olarak yalnızca yeni teknolojilerle değil iyi tasarlanmış, sürekli iyileştirilen süreçler ve operasyonlarla sektöre öncülük etmeyi hedeflediklerini kaydeden Bulutistan İcra Kurulu Üyesi Altuğ Eker,

“Müşterilerimiz ve iş ortaklarımızdan oluşan ekosistemimize sürdürülebilir değer yaratmak üzere çalışmalarımızı soluksuz sürdürüyoruz. KalDer iş birliğinde Ulusal Kalite Hareketi’nin bir parçası olmanın EFQM hedeflerimize ulaşma yolculuğumuzda bize kılavuz görevi göreceğine yürekten inanıyoruz” dedi.

“Bulutistan’ın hareketin gerekliliklerine en hızlı şekilde uyum sağlayacağına inancımız tam”

İmza töreni sırasında söz alan KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Bayraktar şunları söyledi:

“KalDer olarak görevimiz bu hareketin bir parçası olmaya gönüllü olan şirketlerimize rehberlik etmek ve ufku göstermek. Gerisi onların emekleri ve başarısıyla mümkün hale geliyor. Bulutistan’ın potansiyelini ilk günden fark ettiğimizi açıkça söyleyebilirim. Bu nedenle sürecin gerekliliklerine en hızlı şekilde uyum sağlayacaklarına inancımız tam.”