Sosyal Medya

Güvenlik/Koruma

Türkiye’nin siber güvenlik zirvesi “e-Safe” Sıra Dışı Etkinliklerle Başlıyor!

Türkiye'nin yakın gelecekte karşı karşıya kalabileceği siber güvenlik riskleri masaya yatırılacak ve Capture The Flag (CTF) yarışmasında siber güvenlik açıklarını yakalayabilecek gençler yeteneklerini gösterecekler. Bakalım bayrağı kim kapacak?

Türkiye’nin siber güvenlik zirvesi “e-Safe” Sıra Dışı Etkinliklerle Başlıyor!

 

Türkiye’nin siber güvenlik zirvesi 8. kez sektörü buluşturuyor!

 

Bu yıl 8. kez düzenlenecek olan e-Safe zirvesinde, dünyada ve ülkemizde gerçekleşen ve gerçekleşmesi olası siber saldırılar analiz edilecek, Türkiye’nin yakın gelecekte karşı karşıya kalabileceği siber güvenlik riskleri masaya yatırılacak ve Capture The Flag (CTF) yarışmasında siber güvenlik açıklarını yakalayabilecek gençler yeteneklerini gösterecekler. Bakalım bayrağı kim kapacak?

“Siber dünya var oldukça, siber güvenlik de var olacaktır” gerçeğinden hareketle Türkiye’nin siber güvenlik sorunlarını araştıran, çözüm yollarını tartışan ve risk analizlerini yapan e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi, 18 Ocak 2024 tarihinde İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde (İstanbul) “Siber Güvenlikte Kariyer” ana konusuyla; sektörün istihdam ile ilgili mevcut uygulamalarını ve sorunlarını masaya yatıracak.

Panellere paralel olarak yapılacak olan CTF (Capture The Flag / Bayrağı Yakala) ile de sektörün nitelikli elemanları keşfetmesi ve istihdamı için katkı verilecek. Zirvenin amacı; bu alanda çalışan tüm paydaşları (iş arayanlar, eleman sağlayanlar, eleman arayanlar, üniversiteler, medya, STK’lar ve kamu otoritesi) bir araya getirmek ve olası problemleri öngörerek önleyici tedbirleri alma noktasında erken davranmaktır.

e-Safe kurucusu ve başkanı Musa Savaş, siber güvenliği madalyonun iki yüzüne benzetiyor. Siyahla beyaz netliğinde olmayan gri bölgelerin iyi yönetilmesinin önemine değinen Savaş, özellikle gençlerin, en delikanlı dönemlerinde zaman zaman heyecan, macera gibi dürtülerle yeteneklerini küçük kabahatlere evirme risklerine vurgu yaparak;

“Böyle yetenekli gençleri bulmamız, onlarla sağlıklı iletişim kurarak cezalandırmamamız önemli. Onlara tavsiye vermek yerine onların önerilerini ve tavsiyelerini dinleyerek, onların gelişimlerini destekleyerek kazanmamız gerekiyor. Zira küresel anlamda çok karmaşık bir siber savaş var ve bizim de bu siber savaşta her yeteneğe ihtiyacımız var.”

Bu anlamda siber güvenlik sektöründeki İK yönetiminin ele avuca sığmayan gençlere dönük olarak kurgulanması gerektiğini ifade eden Savaş;

“Burada cephede bize karşı savaşma riski olan her yeteneğin bizim için savaşmasını sağlamamız gerekiyor. Elbette bir yandan da kurumsal kadroları yetiştirerek bu gençlerin anlayabilen, onlarla iletişim kurabilen orta ve üst kademe yöneticilerin hazır olması önemli. Bu nedenle İK meselesinde atılacak tüm adımlar Türkiye’nin daha güvenli bir gelecek kurması için önemli” diyor.

 

18 Ocak’ta gerçekleştirilecek zirvede, Siber güvenlikte eğitim nasıl olmalıdır; Siber Güvenlikte işe alım süreçleri ve kariyer; Siber güvenlikte kariyere kamu ve özel sektör yaklaşımı ana konuları ele alınacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu’nun yanı sıra zirveye, sektörde faaliyet gösteren firmalardan,

CEO, CTO, CIO, CISO, CSO, IT Profesyonelleri, İnsan Kaynakları Uzmanları, Hukukçular, Bilişim Uzmanları, Bilişim Sistemleri Yöneticileri, kamu kurumları ve ilgili birim yetkilileri, kolluk kuvvetleri, Siber Güvenlik Uzmanları, Adli Bilimler alanında çalışan uzmanlar, medya, üniversiteler ve siber güvenlik alanında çalışan profesyoneller de katılacaklar.