Sosyal Medya

Donanım

Yükselen Yapay Zeka Yıldızı Auvidea, Panasonic İle Birlikte Çalışıyor

Özelleştirilmiş AI taşıyıcı kartlarının üretimini şirket içine alan Auvidea, işinin büyümesinde gerekli olan kritik SMT üretim hattını ve desteği sağlamak için güvenilir bir ortağa ihtiyaç duyuyordu.

Yükselen Yapay Zeka Yıldızı Auvidea, Panasonic İle Birlikte Çalışıyor

Özelleştirilmiş AI taşıyıcı kartlarının üretimini şirket içine alan Auvidea, işinin büyümesinde gerekli olan kritik SMT üretim hattını ve desteği sağlamak için güvenilir bir ortağa ihtiyaç duyuyordu.

Yükselen yıldız olan Alman yapay zeka şirketi Auvidea, özelleştirilmiş yapay zeka taşıyıcı kartlarının üretimini kendi bünyesine taşımak istediğinde, SMT üretim hattı ve desteği için Panasonic Fabrika Çözümlerine başvurdu. Panasonic, Auvidea’nın acil müşteri taleplerini karşılamasına yardımcı olmak için gereken makine ve uzmanlığı anında sağlayarak o zamandan bu yana üretimin ölçeklendirilmesinde kritik bir uzun vadeli ortak haline geldi.

Heyecan verici yapay zeka sektöründe Auvidea, NVIDIA Jetson platformuna dayalı özelleştirilmiş taşıyıcı kartların öncü tasarımcısı ve üreticisi olarak kısa sürede adını duyurdu. Avrupa’nın tek NVIDIA Elite İş Ortağı olan Auvidea’nın ürünleri, hızla büyüyen makine öğrenimi uygulamaları alanında kullanılmaktadır. Auvidea, trafik yönetiminin iyileştirilmesinden verimli mahsul üretiminin dönüştürülmesine kadar yenilikçi yapay zeka çözümleri için kritik teknoloji bileşenlerinin sağlanmasına yardımcı oluyor.

Auvidea Ltd. CTO’su Oliver Stelbrink: “Üretimimizin bir kısmını dışarıdan temin ederek başladık, ancak bu süreç hızla türlü sorunlara yol açtı. “Ürünlerimiz çok özel ve genellikle küçük partilerde üretiliyor. Dolayısıyla, üretim planlarımızın daha büyük projeler karşısında gecikmeler yaşadığını veya öncelik sırasında geriye atıldığını gördük. Bu nedenle, tüm üretimi şirket içine taşımaya karar verdik.” dedi.

Makine siparişleri için uzun teslim sürelerine sahip diğer üreticilerin aksine Panasonic, hazırda olan ideal bir SMT üretim makinesini hemen kullanıma sundu: Panasonic AM100. Panasonic’in AM100 modüler yerleştirme makinesinin tekil başlığı, etkileyici bir bileşen dizisi yerleştirebiliyor.

Auvidea büyümeye devam etti ve sonrasında daha büyük Panasonic NPM-W2 makinesi donanıma eklendi. Daha sonrasında ise yazıcı dahil olmak üzere bütünsel Panasonic NPM-W2 üretim hattına taşındı ve malzeme yönetimi için Panasonic’in PanaCIM akıllı fabrika yazılım paketi kuruldu.

Endüstri öncüsü ekipman

NPM-W2 makine hattı daha da yüksek üretkenlik ve kaliteyi mümkün kılıyor. NPM-W2 yerleştirme makinesi, yazıcı ve denetim süreçlerinin entegrasyonu ile piyasadaki en esnek ve çok yönlü tak-çalıştır çözümlerden biri haline geliyor.

Stelbrink, donanım süreci hakkında şunları paylaştı: “Panasonic, sistemlerimizi kurmamıza yardımcı olmak için her zaman yanımızda ve her türlü soru ve bakım ihtiyacımızda bize hızlı bir şekilde destek oluyor. Panasonic ile çalıştığımız altı yıl boyunca hiçbir üretim hattı kesintisi yaşamadık.”

Auvidea, gelecek planları doğrultusunda Panasonic’i önümüzdeki 3 yıl içinde üretim kapasitesini iki katına çıkarmaya yönelik genişleme planlarının olmazsa olmaz bir parçası olan, kritik bir ortak olarak görüyor. “İtibarımızı, yapay zeka devrimine öncülük eden müşterilerimiz için hızlı bir şekilde özelleştirilmiş çözümler tasarlama, prototipleme, test etme ve üretme yeteneğimiz üzerine inşa ettik. Panasonic, bu sözümüzün başarıyla yerine getirilmesine defalarca yardımcı oldu.”

Müşteri hikayesinin tamamı için şu adresi ziyaret edebilirsiniz: https://eu.connect.panasonic.com/gb/en/case-studies/auvidea-partners-panasonic-scale-its-fast-growing-ai-carrier-board-business