Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Google, Yapay Zekâ ile Güçlendirilmiş Yeni Pixel Telefonlarını Tanıttı

Alphabet'in (GOOGL.O) yeni sekmesi açıldı Google Salı günü, yapay zekayı donanımına dahil etmek için yarışırken, yapay zeka teknolojisinin daha derin entegrasyonlarına sahip yeni Pixel akıllı telefon serisini tanıttı.

 

Google, Yapay Zekâ ile Güçlendirilmiş Yeni Pixel Telefonlarını Tanıttı

Google, Yapay Zekâ teknolojisini daha derinlemesine entegre ettiği yeni Pixel akıllı telefon serisini tanıttı.

 

Alphabet’in (GOOGL.O) yeni sekmesi açıldı Google Salı günü, yapay zekayı donanımına dahil etmek için yarışırken, yapay zeka teknolojisinin daha derin entegrasyonlarına sahip yeni Pixel akıllı telefon serisini tanıttı.

 

Pixel 9 modelleri, ekran görüntülerindeki bilgileri arama ve Gemini adlı sohbet botunu uygulamalar üzerinde kullanma gibi özelliklerle donatılırken, Google bu yeniliklerle kullanıcıların hayatlarını daha iyi organize etmeyi ve içerik oluşturmayı hedefliyor.

Bir anlamda yükseltmeler, kullanıcıların ekran görüntülerinde saklanan bilgileri aramasına olanak tanıyan Pixel’e özel bir özelliği de içeriyor. Android kullanıcıları artık soruları yanıtlamak ya da içerik oluşturmak için Google’ın sohbet robotu Gemini’yi başka bir uygulamanın üzerine yerleştirebiliyor.

6,3 inç ekranlı temel model olan Pixel 9, önceki modelden 100 dolar daha fazla olan 799 dolar başlangıç fiyatıyla satışa sunulacak. Bir şirket sözcüsü, bu ve 6,8 inçlik Pixel 9 Pro XL’in Ağustos ayının sonlarına doğru sevkiyata başlayacağını söyledi. Daha iyi bir kamera gibi ek özelliklerle gelen Pixel 9 Pro ve katlanabilir Pixel 9 Pro Fold ise Eylül ayında satışa sunulacak.

Google ayrıca, yeniden tasarlanmış bir dış görünüm, kamera geliştirmeleri ve yeni Tensor G4 çipini de tanıttı. Ek olarak, Pixel Watch 3 akıllı saati ve Pixel Buds Pro 2 kablosuz kulaklıkları da etkinlikte duyuruldu.

Google’ın cihazlar ve hizmetlerden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Rick Osterloh,

“Yapay zeka söz konusu olduğunda o kadar çok vaatte bulunuldu, o kadar çok gelecek vaat edildi ve gerçek dünyada yeterince yardımcı olunmadı ki, işte bu yüzden bugün gerçeğe dönüyoruz” dedi.

Alphabet’in Mountain View, Kaliforniya’daki Bay View kampüsünde her zamankinden daha büyük bir etkinliğe katılan mühendislere, yöneticilere, analistlere ve medyaya “Tamamen Gemini çağındayız” dedi.