Sosyal Medya

Donanım

ASUS Zenbook “Design You Can Feel” Dünya Turu Başlıyor

ASUS Zenbook, malzeme inovasyonu, el işçiliği ve yapay zekanın küresel bir vitrini olan “Design You Can Feel’'in ilk sergisini açıyor.

ASUS Zenbook “Design You Can Feel” Dünya Turu Başlıyor

 

ASUS Zenbook, malzeme inovasyonu, el işçiliği ve yapay zekanın küresel bir vitrini olan “Design You Can Feel’’in ilk sergisini açıyor.

 

ASUS “Design You Can Feel” dünya turunu duyurdu. Maddesellik, işçilik ve yapay zeka (AI) üzerine bir keşif niteliğindeki fuar, yenilikçi yüksek teknoloji seramik Ceraluminum™’a ışık tutacak. Hafif ve dayanıklı hissi, benzersiz ve uzun ömürlü bir çekiciliğe sahip tasarımlar oluşturmak için kullanılabilen bu devrim niteliğindeki malzeme, ASUS Zenbook’un tasarım felsefesini tam anlamıyla somutlaştırıyor. “Design You Can Feel” turuna katılan ziyaretçiler, bu malzemenin hafifliğinin yanı sıra kalıcı ve doğadan ilham alan benzersizliğini ve Zenbook’un özünü ilk elden deneyimleyebilecekler.

ASUS Zenbook turunun bir parçası olarak, dünya çapında ürün ve endüstriyel tasarım stüdyoları seçildi ve duyuları uyandıran nesneler veya anlar yaratmak için form, renk ve dokunun birleştirilebileceği yolları keşfetmek üzere görevlendirildi. Doğayı bir dizi içgüdüsel tasarım parçasıyla bir araya getirerek, izleyicilere daha yakına gelme, onları ellerine alma ve nasıl hissettirdiğini deneyimleme fırsatı veriliyor.

ASUS, markanın ilk büyük sergisinin küratörlüğünü yapmak için dünya çapında etkili bir tasarım dergisi olan Dezeen ile işbirliği yaptı. Sergi, Ceraluminum’un doğal güzelliğini vurgulayacak. Alan boyunca şekillendirilen gerçek kum tepeleri, doğal dünyanın estetiği ile yeni teknolojiler arasında yolculuklar sunarak keşif yollarını tanımlarken sürükleyici bir ortam yaratacak.

Fuarda, ziyaretçilerin en yeni ASUS Zenbook serisini uygulamalı olarak deneyimleyebilecekleri ve yenilikçi yapay zeka araçlarını deneyebilecekleri interaktif bir alan yer alacak. Sergiye ayrıca etkili tasarımcıların yer alacağı bir panel de eşlik edecek.

Yüksek teknoloji seramik: Ceraluminum

Havacılık ve lüks saat endüstrileri tarafından saygı duyulan yüksek teknolojili bir seramik olan Ceraluminum dünyasına adım atın. Bu, ASUS’un hassas renkleri, dokuyu ve sertliği ayarlamak için dört yıl yatırım yaptığı, sektörde ilk olan bir yenilik. Tüm süreç boyunca hiçbir pigment eklenmez, farklı renkler ve gözeneklilik elektrik akımı, voltaj ve mineral formülü ile hassas bir şekilde kontrol edilir. Sonuç olarak, eşsiz çizilme direnci ve uzun ömürlülüğün yanı sıra, yaratılışına ilham veren doğal dünyaya saygı duruşunda bulunan benzersiz bir görünüm sunulur.

Ayrıca Ceraluminum, alüminyum anodizasyon için geleneksel olarak kullanılan asitleri saf su kullanan yeni bir yüksek voltaj yöntemiyle değiştirerek çevreye daha az zarar veren daha sürdürülebilir bir malzeme sağlar. Süreç, atık sudaki organik bileşikleri, uçucu organik bileşikleri (VOC’ler) ve ağır metalleri ortadan kaldırarak %100 geri dönüştürülebilir malzeme elde edilmesini sağlar.

Londra Tasarım Festivali 2024’te Hissedebileceğiniz Tasarım

Sergi, Future Facility ve Niceworkshop’un yeni Ceraluminum siparişlerinin yanı sıra, tasarımcılar Fernando Laposse, Giles Miller Studio, Natural Material Studio ve Studio Furthermore’ın mobilya, aydınlatma ve enstalasyon işlerinin gelecek odaklı bir karışımını sergileyecek. Amaç, doğayı ciddi bir içgüdüsel tasarım parçasıyla bir araya getirerek, izleyicilere daha yakına gelme, onları ellerine alma ve nasıl hissettiklerini deneyimleme dürtüsü vermek.

Londra’daki fuarda ayrıca ASUS Baş Tasarım Sorumlusu Mitch Yang ve Future Facility tasarımcıları Kim Colin, Sam Hecht ve Leo Leitner’in katılacağı bir panel de düzenlenecek.