Sosyal Medya

Donanım

Apple, M4 Mac Mini’de USB-A Portuna Veda Edebilir!

Mark Gurman'a göre Apple, M4 Mac mini ile USB-A bağlantı noktalarını kaldırmayı planlıyor ve düşük kaliteli veya uygun maliyetli bir Magic Keyboard üzerinde çalışıyor. Bu nedenle Apple'ın M4 Pro çipine sahip Mac Mini'de 5 adet USB-C bağlantı noktası olabilir.

Apple, M4 Mac Mini’de USB-A Portuna Veda Edebilir!

Mark Gurman’a göre Apple, M4 Mac mini ile USB-A bağlantı noktalarını kaldırmayı planlıyor ve düşük kaliteli veya uygun maliyetli bir Magic Keyboard üzerinde çalışıyor. Bu nedenle Apple’ın M4 Pro çipine sahip Mac Mini’de 5 adet USB-C bağlantı noktası olabilir.

Bloomberg’den Mark Gurman’ın haberine göre, Apple’ın M4 Mac mini’si bir çok bağlantı noktasına sahip olacak, ancak bunların hiçbiri USB-A olmayacak. Power On bülteninde Gurman, Apple’ın yakında çıkacak Mac mini’de USB-A bağlantı noktalarından vazgeçtiğini bildirdi.

Gurman’a göre şirket bilgisayarın standart ve Pro versiyonları üzerinde çalışıyor  ve USB-A yerine M4 Pro çipli Mac Mini’de 5 USB-C portu, bir ethernet portu, HDMI ve bir kulaklık girişi olacak.

Yeni Mac mini’nin ayrıca dahili bir güç kaynağına sahip olması da bekleniyor. Gurman, standart ve Pro versiyonlarının sırasıyla Eylül ve Ekim aylarında stoklara gönderilmeye başlanacağını bildirdi.

Daha ucuz Magic Keyboard

Apple’ın ayrıca Magic Keyboard’un “önümüzdeki yılın ortalarında” piyasaya sürülmesi planlanan daha ucuz, sadeleştirilmiş bir versiyonu üzerinde çalıştığı bildiriliyor.

Gurman göre, şirketin bu ilkbaharda iPad Pro için yeni bir Magic Keyboard tanıtmış ve şimdi dikkatini Pro olmayan cihazlara çevirdiğini belirtiyor. Özetle Gurman yeni aksesuarın “giriş seviyesi iPad ya da yeni iPad Air’ler için tasarlanabilecek düşük kaliteli bir versiyon olacağını” yazıyor.