Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

vMind Ceo’su Duman: “Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalmalı”

vMind CEO’su Volkan Duman, bulut bilişimdeki liderlikleri ve yenilikçi yaklaşımlarıyla hem ulusal hem uluslararası pazarda güçlü bir konuma sahip olduklarını belirtti.

“Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalmalı”

 

  • VMİND, VERİ BÜTÜNLÜĞÜ GARANTİSİ, PERFORMANS VE KOLAY YÖNETİM AVANTAJI SAĞLIYOR
  • VMİND İLE TÜM VERİNİZ DEĞERLİ VE GÜVENDE

 

vMind CEO’su Volkan Dumanbulut bilişimdeki liderlikleri ve yenilikçi yaklaşımlarıyla hem ulusal hem uluslararası pazarda güçlü bir konuma sahip olduklarını belirtti. “Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalmalı” diyen Duman, vMind’ın verilerini en yüksek güvenlik standartlarıyla Türkiye’de sakladığını vurguladı. Ayrıca, “Türkiye olarak, bu alandaki yetkinlik ve uzmanlığımızla verilerimizi koruma misyonunu üstlenmeliyiz” dedi.

2019’dan itibaren dünyada dijital dönüşüm talepleri zirveye ulaştı. Hızla yükselen bu dijital dönüşüm ivmesi, Endüstri 4.0 geçişi ve üretken yapay zekanın iş hayatına daha fazla girmesiyle birlikte IT dönüşümü trendi, beklentileri de artırdı. Öyle ki verilerin her zaman her yerden ulaşılabilir olması, yüksek ilk yatırım maliyeti olmadan en etkin çözümün üretebilmesi, en önemlisi de veri güvenliğinin en yüksek seviyede olması tercih olmanın dışında bir zorunluluk haline geldi. Tüm bu ihtiyaçlar verilmli ve hızlı bir şekilde, bulut bilişimle sağlıklı olarak karşılanabiliyor. Tabii her alanda olduğu gibi bulut teknolojileri alanında da doğru tercihi yapmak çok kritik.

BULUT BİLİŞİMİN HACMİ 3 YILDA İKİYE KATLANACAK

Bulut bilişim özellikle EMEA bölgesinde hızlı bir büyüme gösteriyor. 2023 yılı itibariyle EMEA bulut bilişim pazarının 100 milyar Euro’ya ulaştığı tahmin ediliyor. Türkiye’de de bulut bilişim pazarı dijital dönüşümün öncülerinden. Net olmamakla birlikte, yapılan araştırmalar gösteriyor ki bu pazar ülkemizde 500 milyon doların üzerinde bir büyüklüğe sahip. Dönüşümün yoluna hızla devam edeceği yatsınamaz bir gerçek ve 2027 yılına bu rakamların ülkemizde iki katına çıkması yani 1 ila 1,2 milyar dolar seviyesine ulaşması bekleniyor. Bulut hizmeti veren global ölçekteki şirketlerin büyük kısmı, kendi standartları ve stratejileri gereği, sunucularını yurt dışında barındırıyor. Bu durum, özellikle tabii olduğumuz dijital büyüme ve rekabet düzenleyici kurallara uyumu zorlaştırıyor. Verilerin yurt dışına çıkması buna mukabil veri güvenliği sorumluluğunun büyük ölçüde müşteride olması bazı yasal boşluklar meydana getiriyor.

vMind CEO’su Volkan Duman,

“Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalmalı ama sadece bu yeterli değil, Türkiye’nin bulut lideri olarak müşterilerimizin verilerini güvenle saklıyor, geliştirdiğimiz teknolojilerle onlara en iyi çözüm ve hizmetleri sağlıyoruz. vMind ile veriniz Türkiye’de ve güvende” diyor.

vMind sunduğu Infrastructure as a Service (IaaS), Platform as a Service (PaaS) ve Software as a Service (SaaS) çözümleriyle müşterilerine, dijital altyapılarını güçlendirme, maliyetlerini kontrol etme ve teknolojik yeniliklere hızla uyum sağlayabilme konularında destek oluyor.

BULUTTA YERLİLİĞİN ÖNEMİ KANITLANDI

Günlük ihtiyaçlarımızı karşılarken yaptığımız tercihlerin yarın karşımıza ne getireceğini öngörebilmek stratejik bir öneme sahip. Mesafe farketmeksizin ister dünyanın öteki ucunda ister yakın bir coğrafyada olsun, meydana gelen herhangi bir gelişme, üzerimizde büyük bir etki oluşturabiliyor. Daha geçtiğimiz ay global çapta yaşanan bir küçük veri güncelleme sorunu hizmet alan çok sayıda kurumun günlerce süren sorunlar yaşamasına neden oldu. Aslında bu olay durumun ciddiyetini bir kez daha kanıtlar nitelikteyken yaşanan bu acı tecrübe, yerel çözümlerin önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Bulut hizmetlerinin de yerli ve milli kaynaklarla geliştirilen diğer stratejik çözümler gibi yerel üreticilerle sağlanmasının ne kadar kritik olduğu apaçık ortada.

İşte bu alandaki öncülerden biri olan vMind, yüzde 100 yerli sermayeyle 2013 yılında kuruldu. Uçtan uca sunduğu BT çözümleri, kendi bulut markası portvMind ve profesyonel yönetilen hizmetleriyle rakiplerinden ayrışıyor. vMind, sektörde liderliğini defalarca kanıtlamış bir şirket. Her yıl düzenlenen Bilişim 500 Araştırması sonuçlarına göre yerel hizmet sağlayıcı “Bulut” kategorisinde pek çok kez “Lider” olan vMind, yüzde yüze yakın müşteri memnuniyet oranıyla katma değerli hizmetler sunmaya devam ediyor.

vMind CEO’su Volkan Duman, bulut bilişimde bilişim altyapılarının servis olarak verilebilmesi vizyonuyla; önce yerel ardından global ölçeğe ulaşabilecek dev bir bulut bilişim markası hedefiyle vMind’ı 11 yıl önce kurduğunu anlatıyor. Türkiye’de bulunan üç farklı lokasyondaki veri merkezleriyle, 2018 yılından itibaren çalışmalarına Yıldız Teknik Üniversitesi Teknopark’ta devam ettiklerini belirten Duman, “2020 yılında yurt dışındaki ilk iştirakimizi vMindJV ile gerçekleştirdik. Yurt dışında da büyümeye devam ederken stratejik planlarımızın içinde bulunan ve ülkemiz içinde oluşturduğumuz yeni kanal yapısıyla KOBİ’lere özel, uygun maliyetli, kolay erişilebilir bir bulut platformu seçeneğiyle, ‘KOBİ Bulut’ konseptinin öncüsü olduk” diyor.

BT İHTİYAÇLARININ YÜZDE 90’INI TEK BAŞINA KARŞILIYOR

vMind, Teknopark bünyesinde geliştirdiği vMind Public Cloud platformu ve açık kaynak vMind Kubernetes Engine uygulamalarıyla, “Cloud Agnostik” olarak bilinen yeni nesil platform anlayışının sektörde tanınmasına öncülük ediyor. Bu yenilikçi çözümler, işletmelere esnek, bağımsız ve ölçeklenebilir bir bulut altyapısı sunarak sektördeki dönüşümün itici gücü olma potansiyeli taşıyor.

vMind Kurucusu Volkan Duman,

“Binden fazla mutlu müşterimizle BT yönetiminin karmaşıklıklarını ve verimsizliklerini çözüyoruz. Güçlü bulut çözümleri ve profesyonel yönetilen hizmetleri sayesinde, kurumların operasyonlarını basitleştirmelerine, BT giderlerini azaltmalarına ve veri güvenliğini artırmalarına, yardımcı olyoruz. İlave olarak artık çok daha yüksek öneme sahip veri güvenliği regülasyonları gibi onların standartlara uyum süreçlerini kolaylaştıracak çeşitli olanaklar sağlıyoruz. Ülkemizde ve globalde yaşanan uzman insan kaynağı eksikliğini, ekibimizin sürekli eğitim ve sertifikasyonlarını destekleyerek ve geniş proje tecrübeleriyle güncel bilgiye sahip uzmanlar yetiştirerek çözmekteyiz. Bu sayede, sektörün bu alandaki ihtiyaçlarını kendi bünyemizde karşılıyoruz. Bulut bilişimdeki liderliğimiz, sürekli büyüyen müşteri tabanımız ve yenilikçi yaklaşımımızla hem ulusal hem uluslararası pazarda güçlü bir konumdayız” diye anlatıyor.

Duman, liderliklerini sürdürdükleri bulut bilişimde en önemli bulut çözümlerini ise şöyle açıklıyor:

“Çözümlerimiz arasında uzak ofis çalışma platformları, felaket önleme sistemleri, servis bazlı ERP, iş zekası uygulamaları, iş sürekliliği, güvenlik yönetimi, Dockers ve Kubernetes teknolojileri ve danışmanlığı gibi katma değerli hizmetlerimiz bulunuyor.

Müşterilerimize portvMind markasıyla güvenli ve performanslı bulut çözümleri sunarken, şirketlerin dijital dönüşüm süreçlerinde güvenilir bir çözüm ortağı rolü üstleniyoruz. Ayrıca geliştirdiğimiz bulut tabanlı, yeni nesil satış otomasyonu ve süreç yönetimi yazılımı vRPMind ile ölçeği ne olursa olsun her işletmenin dijitalleşen dünyada daha kararlı ve planlı adımlar atmasını sağlayacak katma değerli hizmetler sunmaya devam ediyoruz. Ulusal, uluslararası, KOBİ veya çeşitli ölçekteki şirketlerin ve kamu kurumlarının da içinde bulunduğu 22 farklı sektöre ait güçlü referanslara sahibiz. Şeffaf müşteri ilişkileri yönetimi, güçlü iş ekosistemi, yenilikçi yaklaşımımız ve güçlü teknik ekibimiz sayesinde, dijitalleşme yolculuğundaki şirketlerin BT iş yüklerinin yüzde 90’ına kadarını başka kimseye ihtiyaç duymadan karşılayabiliyoruz.”