Sosyal Medya

Donanım

Yeni Panasonic 4K çok amaçlı kameralar yapımcıların yaratıcılığını ortaya çıkarıyor

Panasonic Connect Europe, video prodüksiyonu yaratıcılığını ortaya çıkarmak için tasarlanmış, çığır açan iki yeni 4K çok amaçlı kamera olan AW-UB50 ve AW-UB10'u duyurdu.

Yeni Panasonic 4K çok amaçlı kameralar yapımcıların yaratıcılığını ortaya çıkarıyor

4K çok amaçlı kameralar, profesyonel yayın sistemlerinde yüksek kaliteli görüntüler sunar ve kamera işlemlerini basitleştirir.

Panasonic Connect Europe, video prodüksiyonu yaratıcılığını ortaya çıkarmak için tasarlanmış, çığır açan iki yeni 4K çok amaçlı kamera olan AW-UB50 ve AW-UB10’u duyurdu. Her iki kutu tipi kamera da LUMIX dijital kamera teknolojisini temel almaktadır ve video prodüksiyon iş akışlarını kolaylaştırmak için tasarlanmış bir dizi yeni işlevle donatılmıştır. Hızla genişleyen kurumsal ve eğitim amaçlı video prodüksiyonunun yanı sıra yayın ve canlı eğlence pazarları için idealdirler. Her iki ürün de 2025’in birinci çeyreğinde satışa sunulacak.

Pazar lideri tam çerçeve sensörler

UB50, full-frame bir MPS sensörüne sahiptir ve UB10 ise bir MFT (Mikro 4/3) sensöre sahiptir. Her ikisi de Panasonic AW kontrol protokolü ve RTP, RTSP, RTMP/S, SRT ve NDI HX2 iletim protokolleri gibi tüm yaygın IP protokollerini desteklemektedir.

UB50, sinematik video prodüksiyonu için optimize edilmiştir ve UB10’dan daha sığ bir alan derinliğine sahiptir. Hem UB50 hem de UB10, kameraların nesneleri otomatik olarak tanımlamasını ve odakta tutmasını sağlayan gerçek zamanlı otomatik odak teknolojisini kullanır.

Her iki kamera da video prodüksiyon ekiplerine özgün prodüksiyonların gereksinimlerine esneklik sağlayabilecek şekilde optimize edilmiş bir kamera ekosistemini modellemek ve oluşturmak için Dual Native ISO ve V-LogL özelliklerine sahiptir.

Çığır açan çok yönlülük ve esneklik

UB50 ve UB10 kameralar, profesyonel yayın sistemlerindeki işlemleri basitleştirir ve büyük ölçekli, canlı etkinliklerde video prodüksiyonunu filme almak, kaydetmek ve dağıtmak için idealdir. Kutu tipi 4K çok amaçlı kameraların zengin, çok yönlü görüntü yakalamayı desteklemesinin yanı sıra sahada kullanımları da son derece kolaydır, böylece daha yaratıcı video prodüksiyonuna olanak tanınır.

Kurulum esnekliği tasarımda ön plandadır. Her iki model de 10 cm’nin altında yükseklik, genişlik ve derinliğe sahip kompakt bir kasaya sahiptir ve en dar alanlarda kuruluma olanak tanır. Ayrıca Gimbal ile elde çekim yapmak için de kullanılabilirler ve operatörler için daha fazla esneklik sağlarlar.

Hem UB50 hem de UB10 kameralar 3G-SDI ÇIKIŞI, HDMI Tip A, LAN terminali, TC IN/OUT, GENLOCK IN ve USB Type-C giriş/çıkış arabirimleri sunar. Ethernet Üzerinden Güç (PoE+) uyumlu LAN terminali, video iletimi, kontrol ve gücü tek bir kablo üzerinden sağlar, karmaşıklığı ve kablo kirliliğini daha da azaltır.

Uzaktan kamera sistemlerinde kullanım kolaylığı

UB50 ve UB10, aynı ağdaki uzaktan kamera sistemlerine bağlandığında Panasonic’in AK-HRP1010 uzaktan çalıştırma paneliyle tamamen uyumludur ve gelecekte AW-RP150GJ kumanda paneli ve Panasonic live switcher modelleri için de destek verilmesi planlanmaktadır. Kameralar aynı zamanda tally amaçlı da kullanılabilir. Panasonic AW-UE160 4K entegre kamera ile uyumlu bir renk profili kurularak uzaktan kameralarla karışık kullanımda renkleri eşleştirmek kolaydır.

UB50 ve UB10 kameraların geleceğe hazır tasarımı, Panasonic’in gelecekte NDI® HX2 gibi IP tabanlı iletim standartları için destek sağlamasına olanak tanıyor. Böylece, dijital yayın hizmetlerini kullanarak video dağıtımı ve IP tabanlı sistemlerin inşası gibi giderek daha esnek hale gelen video prodüksiyon yöntemleri destekleniyor.