Sosyal Medya

Donanım

iPhone ve Android Telefonlarda Alan Açmanın En Pratik Yolu

Sizde benim gibi akıllı telefonların giderek artan alan ihtiyacı ile başınız dertte ise, merak etmeyin bu işin oldukça pratik bir yolu var. SanDisk iXpand Flash Sürücü Luxe.

iPhone ve Android Telefonlarda Alan Açmanın En Pratik Yolu!

Sizde benim gibi akıllı telefonların giderek artan alan ihtiyacı ile başınız dertte ise, merak etmeyin bu işin oldukça pratik bir yolu var. SanDisk iXpand Flash Sürücü Luxe. Modelin 64GB, 128GB ve 256GB’lık sürümleri var ve kullanımı, sahip olduğu hem USB-C hem de Lightning Portu ile oldukça pratik. Hem yeni hem de eski iPhone modelleri ve USB-C portu destekleyen tüm Android telefonlarla uyumlu 128GB’lık modelini inceleme fırsatı buldum. Bize neler sunduğuna gelin birlikte bakalım.

Bildiğiniz gibi Apple, her ne kadar iPhone 16 ile birazda Avrupa Birliğinin bastırmasıyla, nihayet USB-C portunu kullanmaya başlamış olsa da, iPhone’nun daha eski modellerinde Lightning Portu – Yıldırım Portu kullanılıyor. Öte yandan Android ekosisteminde ise USB-C portu akıllı telefonlar oldukça yaygın.

Yine de ister amiral gemisi telefonlar olsun, isterse bütçe dostu telefonlar olsun giderek gelişen kameraları sayesinde, birbirinden yüksek çözünürlükte ve neredeyse GB’lar seviyelerinde 4K videoları bir biri ardına kolayca çeker olduk.

Haliyle kullandığınız akıllı telefonlarda yer sorunları bir süre sonra herkes için karın ağrısı oluyor. Tüm bunların ötesinde cihazlar arasında bu yüksek kaliteli çekimlerin transferi ise uzunca süreler ve kendine göre çeşitli zorluklar çıkarıyor.

Piyasada 3. parti cihazları kullananlarında bir süre sonra kullandıkları bu modellerin çıkardığı arızalar ile hem veri kaybına hem de para kaybı ile yüzleştiğini görüyoruz.

Ancak merak etmeyin, tüm bu sorunlar için Western Digital, kullanımı oldukça rahat ve 2 yıl garantili bir çözüm sunuyor.

Bu çözümün adı, SanDisk iXpand Flash Sürücü Luxe…

SanDisk iXpand Flash Sürücü Luxe Özellikleri Neler?

iPhone’unuz ve Android™ telefonlar da dahil USB Type-C™ cihazlarınız için 2’si 1 arada flash sürücü olan bu modelin yukarıda belirttiğim gibi 64GB, 128GB ve 256GB’lık sürümleri var.

  • Tek sürücü. İki konektör: SanDisk iXpand Flash Sürücü Luxe, bir değil iki adet konektör ile geliyor. USB-C ve Lightning. Bu sayede akıllı telefonunuzdaki dosyaları iPhone’unuz, iPad Pro’nuz veya Android™ telefonlarda dahil USB Type-C™ cihazlarınız arasında kolayca taşıyabilirsiniz.
  • İçeriği bilgisayarınıza hızlıca taşıyın: Sadece akıllı telefonlar arasında değil tabi, içerikleri bilgisayarınıza taşımak için artık email ile gönderme çilesiyle uğraşmanız gerek kalmaz. Kolayca diskinize kopyalayım. Bilgisayarınızdaki USB Type-C portu ile aktarım gerçekleştirebilirsiniz.
  • Alan açmanın kolay bir yolu: SanDisk iXpand Flash Sürücü Luxe bir bakıma kapasitesi dolan akıllı telefonunuzdaki bilgileri, resimleri depolamanız için size kolaylık sunuyor. Bu sayede Akıllı Telefonunuzda kapasite sorunu yaşamazsınız. Ayrıca dosyaları aktarmak için internet ihtiyacı da bu sayede ortadan kalkıyor. İnternet paketinizin limiti aşımı sorunu da kalmayabiliyor.  Daha fazla fotoğraf, video ve oyun için ihtiyaç duyduğunuzda da artık bu belleği kullanabilirsiniz.
  • Otomatik yedekleme sadece bir eklenti uzağınızda: Modelin aslında güzel bir özelliğide var. Dilerseniz, sürücüyü her taktığınızda fotoğraf ve videolar iPhone’unuza otomatik olarak yedeklenmesini de sağlayabilirsiniz.
  • Dosyalarınızı parolayla koruyun: Güvenlik olmazsa olmazımız, Sürücünüzü paylaşırken dosyalarınızı gizli tutmak mı istiyorsunuz2? Dosyalarınızı ve fotoğraflarınızı iOS cihazlarınız ve PC bilgisayarlarınız arasında parolayla korumak için iXpand Drive uygulamasını güvenle kullanabilirsiniz.

  • Anahtarlık halkalı çift amaçlı döngü: Günlük hayatta rahat kullanımı düşünen marka, tasarımında taşınmasını kolaylaştıracak ve anahtarlığına takabileceğiniz bir çözümde sunmuş. Ayrıca cebinizde taşırken port uçları zarar görmesin diye de kapakları ve şık bir döner tasarımla yanımızda taşımak oldukça kolaylaştırılmış.

Uyumluluk tarafında macOS 10.9+ ve Windows 10 ve üzeri bilgisayarlar ve uyumlu iPhone ve iPad modelleriyle rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bana incelemeye gelen model 128 GB olan modeldi ama istediğiniz kapasiteye uygun seçenekleri de aşağıda paylaşıyorum.

Model Numaraları

 

Peki SanDisk iXpand Flash Sürücü Luxe Satın Alınır mı?

Benim gibi özellikle 128 GB kapasiteli bir iPhone kullanıcısıysanız, etkinliklerde, lasnmanlarda 4k kalitesinde içerikler çekiyorsanız. Yer sorunu yaşamamanız mümkün değil. Bu sorunu SanDisk iXpand Flash Sürücü Luxe 128GB ile oldukça kolay gidermiş durumdayım. Bana göre hem Apple hemde Android Ekosistemi hibrit kullananlar için de harik bir çözüm sunuyor. iPhone, PC ve Mac arasında dosyalarınızı rahatça gezdirebilirsiniz.

2 yıl kullanım garantisi şık tasarımı da dikkat çekici. Fiyat tarafında ise bugün itibariyle 64GB’lık modeli yaklaşık 700TL, 128GB’lık modeli ise 900 TL iken 256GB modeli şu anda bunlara göre oldukça pahalı sayılabilir. 2400TL bandında.

SanDisk iXpand Flash Sürücü, iPhone ve Android akıllı telefonlarında yer sorunu yaşayanlar için ideal bir çözüm…