Sosyal Medya

Oyun Dünyası

DIGIAGE BAKÜ OYUN GELİŞTİRME KAMPI OYUN GELİŞTİRİCİLER BAKÜ’DE BULUŞTU!

Teknolojik yetkinliklerin geliştirilmesinin amaçlandığı DIGIAGE Bakü Oyun Geliştirme Kampı, 20-22 Eylül 2024 tarihlerinde Azerbaycan’da coşkuyla tamamlandı.

DIGIAGE BAKÜ OYUN GELİŞTİRME KAMPI OYUN GELİŞTİRİCİLER BAKÜ’DE BULUŞTU!

 

 

Teknolojik yetkinliklerin geliştirilmesinin amaçlandığı DIGIAGE Bakü Oyun Geliştirme Kampı, 20-22 Eylül 2024 tarihlerinde Azerbaycan’da coşkuyla tamamlandı.


Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı’na bağlı Vatandaşlara Hizmet ve Sosyal İnovasyonlar Devlet Ajansı (Asan Hizmet) bünyesinde faaliyet gösteren İnovasyonlar Merkezi, Bilişim Vadisi ve DIGIAGE ortaklığında düzenlenen DIGIAGE Bakü 2. Oyun Geliştirme Kampı, 20-22 Eylül tarihlerinde Bakü’de “İnovasyonlar Merkezi” ana yerleşkesinde başarıyla gerçekleşti.

 

KATILIMCILAR BEŞ GÜNLÜK ÇEVRİM İÇİ EĞİTİMLE FİZİKİ EĞİTİME HAZIRLANDI

 

Kamp öncesinde, katılımcılar için 5 gün süren geniş ve kapsamlı bir online eğitim programı düzenlendi. “Oyun Üretim Süreci Tavsiyeleri” ile başlayan program, “Game Development Eğitimi Tavsiyeleri”, “Oyun Pazarlama Süreci”, “Oyun Firmalarında Yasal Süreçler” ve “Oyun Stüdyolarında Yatırım” gibi önemli başlıklarla devam etti. Eğitimi gerçekleştiren mentörler oyun geliştiricilere sektörde karşılaşabilecekleri süreçler hakkında detaylı bilgi sundu.

TAKIMLAR YATIRIMCILARA PROJELERİNİ SUNDU!


175 başvuru arasından seçilen 100 kişi bu kampa katılmaya hak kazandı. Seçilen 3 takım ile kamp sonrası yatırım görüşmelerine devam edilecek, mentörlük ve Innoland’de ücretsiz ofis desteği verilecek. DIGIAGE, ayrıca kampa katılan tüm 11 ekibe mentörlük görüşmelerine devam edecek.

DOLU DOLU BİR KAMP PROGRAMI


DIGIAGE Bakü Oyun Geliştirme Kampı, yoğun ve verimli bir programla gerçekleşti. Açılış konuşmaları ve oryantasyonun ardından katılımcılar, takım çalışmalarıyla dolu dolu bir ilk gün geçirdi. “Bakü Oyun Ekosistemi Oturumu” katılımcıları sektördeki önemli oyun firmaları ile bir araya getirdi.

Katılımcılar üç gün süren kampta, ekip veya bireysel olarak yer aldı. Katılımcılar, kampın ikinci gününde Azerbaycan ve Türkiye’den gelen mentör ve yatırımcılarla görüşme fırsatı buldu. Aynı zamanda, Bakü İnovasyonlar Merkezi’nin Direktörü Vusal Rüstemov ve Bilişim Vadisi Genel Müdürü Erkam Tüzgen, etkinliği ziyaret ederek katılımcılarla bir araya geldi. Ekiplerin çalışmalarını yerinde gözlemleyen Rüstemov ve Tüzgen, oyun geliştiricilere verdikleri desteği vurgulayarak gelecekteki projeler için de motive edici geri bildirimlerde bulundular.

SON GÜN APY VENTURES EKİBİ VE MENTORLAR DEĞERLENDİRMELERİ GERÇEKLEŞTİRDİ!

Takım çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiği üçüncü günde ise  jüri değerlendirmeleri ve sunumlar gerçekleşti. Finalde 11 takımın geliştirdiği oyunlar APY Ventures ekibi ve mentorlar tarafından değerlendirildi. Yatırım görüşmeleri devam edecek “Untitle”, “Risee Interactive” ve “Legions” takımlarına mentorluk desteği de sağlanacak.

2023 yılında “İnovasyonlar Merkezi” ve “Bilişim Vadisi Bakü” arasında imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde düzenlenen DIGIAGE Bakü Oyun Geliştirme Kampı ile teknolojik yetkinliklerin birlikte geliştirilmesi amaçlanıyor.

Sponsorlar: PAŞA Holding, OBA Marketler Zinciri
Ortaklar: Code Academy
Destekleyiciler: Smart Hotels Group, Mama’m Bakery
Medya ortakları: ASAN Radyo ve TV, Tech.az