Windows 10’un çıktığı günden bu yana hackerlar da boş durmuyor. Windows 10’un yeni bir sistem olmasıyla her türlü açığı bulmak için uğraşırken bize de gerçek olmayan mailler atılıyor.
Eğer bu maillere girip istenilen yerlere tıklarsakta hackerlar bilgisayarımızın kontrolünü ellerine geçirebiliyor. Çoğunlukla bedavaya Windows 10 yükseltmesi gibi spam maillerle gelen hackerlar bu maile girmemiz dahilinde bilgisayarımızın kontrolünü ellerine alıp siber saldırılarda kullanabiliyorlar.
29 Temmuz 2015’te başlayan Microsoft’un bedava Windows 10 güncellemesi daha ilk 3 günden 70 milyon indirilmeye ulaşmıştı (Adamların ülkemiz nüfusu kadar kullanıcısı oldu 3 günde) . Hem Windows 7 gibi insanların sevdiği ve alıştığına yakın bir arayüzü olan, hem stabilite yönünden sorunu yok denebilecek kadar az olan aynı zamanda uyumluluk sorunları eski sürümler kadar olmayan bu Windows 10 ücretsiz olarak sunulunca insanlar akın akın indirmeye başlamıştı. Windows 10’un final sürüm bir Windows olması da bunu etkileyen en önemli faktörlerden biriydi.
İlk defa Cisco tarafından fark edilen bu durumda kötü amaçlı hackerlar sanki Windows’tan gelen bir mailmiş gibi [email protected] adresinden göndererek kullanıcıların daha da kolay kanmasını sağlıyor.
Eğer bu maillerden biri size geldiyse ve siz de nasıl fake olduğunu anlarım diye merak ediyorsanız yukardaki fotoğrafta yuvarlak içine alınan ve benzeri harfler, semboller mailde varsa bu tamamen fake, spam bir mail demektir. Eğer böyle bir mail aldıysanız ve mailin içeriğini indirdiyseniz acilen bilgisayarınızı sıfırlamanızı öneriyoruz. İçeriğini açtıysanız bu Tayland’lı hacker arkadaşımıza bilgisayarınızı hediye etmiş olabilirsiniz.