Panasonic TOUGHBOOK dayanıklı cihazlar, acil servislerin ve ilk yardım hizmetlerinin dijitalleşmesine yardımcı oluyor
Panasonic TOUGHBOOK yelpazesindeki 8.000’den fazla mobil cihaz, birçok Avrupa ülkesinde sağlık hizmetleri çalışanları tarafından kullanılarak daha güvenli, daha etkili ve daha verimli kurtarma operasyonlarının gerçekleşmesini sağlıyor.
Acil servis ve ilk yardım ekipleri, son derece hassas operasyonlarda, hareket halinde, en kısa zamanda ve en yüksek verimlilikle kritik kararlar vermeleri gereken koşullarda çalışıyor. Bu ekiplerin yaptığı işler arasında belirli bir bölgede müdahalede bulunmak, ilk müdahaleyi gerçekleştirmek veya hastaları sağlık kuruluşlarına taşımak yer alıyor.
Daha güvenli, daha etkili ve verimli bir bakım için geçen yıllarda dijitalleşmeye yönelik büyüyen bir trend oluştu. Bu trend, acil servis sektöründe özellikle de 112 ve ambulanslar gibi acil hizmetlerde hastanın sağlığı için kritik bilginin maksimum düzeyde kullanılabilmesini kapsıyor.
Böyle bir senaryoda operasyonların desteklenmesi için uygulamaların ve yazılımların geliştirilmesi, hareket halinde olmaya ve zorlayıcı durumlara (ister dışarı ortamda veya ambulans ve helikopter gibi ulaşım araçlarında) uygun, uzayan süreçlerde bağlantının kopmamasını sağlayan ve uzun süre kullanım imkanı sunan bataryaya sahip mobil cihaz tercihiyle doğrudan bağlantılı.
Panasonic, bu ihtiyaca en gelişmiş donanım ve yazılım çözümleri olan TOGUHBOOK dayanıklı cihaz yelpazesiyle karşılık veriyor. Bu yelpazede Avrupa’daki binlerce acil servis aracında yer alan dizüstü bilgisayarlar tabletler ve el terminalleri yer alıyor. İngiltere’deki Department of Health and West Midlands Ambulance Service gibi acil servis kuruluşların, Romanya, Hollanda, İsveç, İrlanda ve Çekya’daki ambulans hizmetlerinin yanı sıra İtalya’daki 118’in çeşitli bölgesel şubelerinde bu cihazlar kullanılıyor.
TOUGHBOOK cihazlarında bulunan özel montaj istasyonu, dayanıklı omuz kayışları ve çıkartılabilen kayışlar gibi çeşitli seçenekler, cihazlar hem araçlardayken hem de operasyon sırasında elde taşınırken birçok avantaj sunuyor.
Hızlı ve hata engelleyici müdahale
Mobil cihazlar, özel bulut platformlarıyla birlikte kullanıldığında acil servis süreçlerinin bilgisayarla otomatikleşmesini sağlıyor. Böylece operasyon merkezleriyle hastanelerin acil servisleri arasında doğrudan bir bağlantının oluşmasına yardımcı oluyor. Geçmişte tüm veriler ve aktiviteler kağıt belgeler ve telefonlar üzerinden toplanıyordu ve kaydediliyordu. Ancak bugün merkezi operatör müdahale isteyen bir kişinin verilerini anında kaydedebiliyor ve bunu ilgili ilk yardım istasyonuna gönderebiliyor. Böylece araçtaki kurtarma personeli, adresi ve durumun ciddiyetini belirten renk kodu gibi müdahaleyi yapabilmek için gereken verileri dayanıklı cihazında zaman kaybetmeden görebiliyor; alarm sürecini hızlandırabiliyor ve hizmetin genel verimliliğini artırabiliyor.
Bilgilere gerçek zamanlı olarak erişilebiliyor
Elektrokardiogram, kan basıncı ve oksijen seviyeleri için görüntüleme ekipmanlarına tablet üzerinden kablosuz olarak erişilebiliyor. Bu veri, tabletten görüntülenebilen karar destek uygulamasıyla birlikte anında hastanın elektronik sağlık kaydına transfer ediliyor. Böylece hastanın verisi ve geçmişi, kendisi varmadan önce elde edilmiş ve hastaneye gönderilmiş oluyor ve değerli zaman ve kaynak tasarrufu yapılıyor.
“Dijital Hasta Dosyası” sağlık profesyonellerinin müdahale sırasında yanlış tanı veya tedavi riskini en aza indirerek kritik kararlar vermelerine yardımcı oluyor. Belge geçmişine gerçek zamanlı erişim sayesinde ekipler, bulaşıcı bir hastalık veya riskli ve şiddetli ataklar gibi hastanın önceden var olan sağlık durumları ve potansiyel riskler hakkında bilgi sahibi olabiliyor. Böylece hem hasta hem de operatörler için daha yüksek güvenlik sağlanıyor.
Ev bakımının gözlemlenmesi
Acil aramalara ek olarak mobil cihazlar ileri yaştaki hastaların gözlemlenmesi gibi evde yapılan bakımlar için de kullanılabiliyor. Sağlık hizmeti profesyonelleri, yaşamsal belirtileri gözlemlemek için cihazı kullanabiliyor ve cihaz da alarm seviyesine ulaşıldığında uzmanlara otomatik olarak bildirim gönderiyor. Doktor ve sağlık hizmeti profesyoneli arasında video aramaları da yapılabiliyor. Böylece müdahale daha hızlı yapılıyor ve ihtiyaç halinde uzman tavsiyesi de kullanılıyor.
Uzun vadeli avantajlar
Acil servisler mobil çözümlerle çalıştığı zaman diğer uzun vadeli faydalar da ortaya çıkıyor. Bu faydaların arasında toplanan değerli veriler tahminde bulunmak, araç kazalarının nerede ve ne zaman yüksek ihtimalle gerçekleşebileceğinin haritasını çıkarmak ve ambulans ekiplerini yakınlarda hazırda tutmak yer alıyor.
Son olarak ekonomik faydalar da öne çıkıyor. Kaza mahallinde sağlık görevlileri ve hastane uzmanları arasında iki yönlü iletişim imkanı sayesinde; daha fazla hasta bulundukları yerde tedavi edilebiliyor ve hastaların hastaneye ulaştırılma gereksinimi tamamen ortadan kalkıyor.
TOUGHBOOK cihazları yakın zamanda Panasonic tarafından yapılan temizlik testlerine tabi tutuldu. Bu testte en yenileri (TOUGHBOOK 55) ve en popülerleri de (TOUGHBOOK G1 ve N1) dahil olmak üzere 9 farklı ürün üzerinde 5 farklı dezenfektan kullanıldı ve değerlendirildi.
Daha fazla bilgi, https://blog.toughbook.eu/blog/cleaning-mobile-devices bağlantısında yer alıyor.