Sosyal Medya

Donanım

Acer NoteBook Kapandı, Nasıl Açılır?

Acer NoteBook'ların altındaki küçük pil sıfırlama deliğinin ne işe yaradığını merak etmiştim. Merakım uzun sürmedi.

Acer NoteBook Kapandı, Nasıl Açılır?

Acer NoteBook’ların altındaki küçük pil sıfırlama deliğinin ne işe yaradığını merak etmiştim. Merakım uzun sürmedi. Bir anda kapanan Acer Swift Notebook’umu açmak sanıldığından daha kolay oldu. İşte detaylar…

 

Acer Notebook’umu keyifle kullanıyorum. Ancak daha önce bilmediğim ancak yeni öğrendiğim bir özelliği sizinle paylaşmak istiyorum. Sizinde çalışırken bir anda Acer Notebook’unuz kapandıysa elbette bunun türlü türlü sebebi olabilir ancak yapılması ve denenmesi gereken küçük bir trik var.

Acer Notebook’ların altında yer alan ve Pil Sıfırlama için kullanılan küçük bir iğne ucunun gireceği bu delik aslında hayat kurtarıyor. Nitekim bende de öyle oldu. Bir anda ekranım gitti ve şarja takılı olan Acer Notebook’tan görüntü alamaz oldum. Açma kapama düğmesine vs basmama rağmen bir değişiklik olmadı.

Endişelendim, ekranmı bozuldu vs. diye ancak küçük bir araştırma sonrasında cihazın altındaki Pil Sıfırlama ile ilgili çözüm önerilerini gördüm. Nitekim ben de işe yaradı.

Acer Notebook Pil Sıfırlama Nasıl Yapılır?

Kapanan Acer Notebook modelleri için cihazın altında yer alan pil sıfırlama ile tekrar açılmasını sağlayabilirsiniz.

Yapılması gerekenler;

  • Şarj cihazını çıkarın ve normal güç tuşuna 15-20 saniye basılı tutun.
  • Laptopun altında olan küçük pil sıfırlama deliğine zarar vermeden 5 saniye basın.
  • Şarjı takıp tekrar açmayı deneyin.

Acer Dahili pil sıfırlama

Dizüstü bilgisayarımın Acer dahili pili nasıl kesebilir?

Piliniz anormal şekilde davranıyorsa veya bilgisayarınız açık veya kapalı değilse Pil sıfırlama girişiminde bulunabilir. Bu işlem geçici olarak bağlantıyı kesecek ve dahili pili yeniden bağlayacaktır. Pil sıfırlamasını gerçekleştirmek için aşağıdaki talimatları kullanın.

  1. AC güç adaptörünü çıkarın.
  2. Güç düğmesini 15 saniye basılı tutun. Bu, sorunu çözebilecek bir yazılım pil sıfırlamasını gerçekleştirir.
  3. Sisteminizde pil iğne deliği sıfırlama varsa, pil sıfırlama iğne deliği küçük bir ataş takın ve 5 saniye boyunca düğmeyi basılı tutun.Not: Tüm modellerde pil iğne deliği sıfırlama yoktur.