Sosyal Medya

Donanım

Apple, Macbook’ları hızlandırmak için ‘Pro Modu’ geliştiriyor olabilir

Macbook Pro için Pro Modu, Apple, Macbook'ları hızlandırmak için 'Pro Modu' geliştiriyor olabilir. MAcOS Beta sürümünde ortaya çıkan özellik.

Apple, Macbook’ları hızlandırmak için ‘Pro Modu’ geliştiriyor olabilir

Macbook Pro için Pro Modu.

Apple’ın yeni MacBook Pro özellikleri bakımından şirketin şu anda en güçlü taşınabilir formunu temsil ediyor. Ancak Apple, bu gücü sizin kontrolünüze vermeyi planlıyor. MacOS beta sürümünde keşfedilen yeni özelliklerden birisi, MacBook Pro’nuzu daha güçlü kullanmanızı sağlayacak bir ‘Pro Modu’… İşte detaylar…

Apple’ın 16 inç MacBook Pro‘su , özellikle taşınabilir güce gelince, şirket için forma dönüş oldu. (Sonuçta buna “nihai MacBook” adını verdik ve özellikle problemli kelebek klavyesinde sonra evet yeni bir klavyesi oldu.) Apple şimdi dizüstü bilgisayarlarını hızlandırmak için başka bir yol geliştiriyor olabilir: Kullanıcıların manuel olarak açıp kapatabilecekleri yeni bir “Pro Modu”. 9to5Mac raporlarına göre henüz bir çalışma özelliği olarak görünmüyor olsa da, yeni mod, Catalina 10.15.3 beta build sürümünde yer alıyor.

Macbook Pro için Pro Modu Cataline 10.15.3 beta sürümünde

Beta sürümünden önemli bir metin dizesi yeni özelliği kısa bir şekilde açıklıyor: “Uygulamalar daha hızlı çalışabilir, ancak pil ömrü azalabilir ve fan gürültüsü artabilir.” Açıklamaların devamında ise özelliği açmanın fan hızı sınırlarını geçersiz kılacağını ve ertesi gün otomatik olarak sıfırlanacağını (macOS Rahatsız Etmeyin modunun da böyle çalıştığını) belirtiyor. MacBook Pro, Pro Modu hakkında aslında bir çok şey havada kalıyor henüz. Ancak özellik, kullanıcıların fanlarını ve soğutma ayarlarını en üst düzeye çıkarabileceği oyun PC’leri için bir gereklilik olduğunu düşünürseniz tam olarak şaşırtıcı değil. Çoğu durumda, ekstra gürültü ekstra güce değer.

Bildiğimiz gibi 16 inç MacBook Pro, Pro Mod ile daha da ileriye gidebileceği bir şeye sahip. O nedir derseniz? Önceki modellerden çok daha iyi bir soğutma sistemi sunuyor olması derim. Yeni nesil MacBook’ların ( yakında çıkacak gibi görünüyor ) bu fan tasarımını paylaşacağına eminim.

Aslında yeni özellik eski MacBoo Pro  Modellerini de desteklese acayip olurdu. Macbook Pro hayranları için performanslarındaki bu değişiklik daha iyi hissetmelerini sağlardı.