Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Architecht’ten Finans Ekosistemine Modern ve Esnek Altyapı Sunan Yeni Ürün

Architecht’ten Finans Ekosistemine Modern ve Esnek Altyapı Sunan Yeni Ürün

Geliştirdiği ürün ve hizmetlerle finans sektörünün spesifik ihtiyaçlarını karşılayan teknoloji şirketi Architecht, yeni ürünü OBA Suite – Cloud Native Mikroservis Teknoloji Platformu ile finans ekosistemine modern ve esnek bir altyapı sunuyor. Architecht OBA Suite, hızlı ürün geliştirme yeteneği, low code/no code özelliği, yüksek güvenlik standardı, üretken yapay zeka desteği ve kullanıcı dostu arayüzüyle işletmelerin verimliliklerini artırmayı hedefliyor.

Ülkemizde 11 farklı bankanın uçtan uca ana bankacılık platformunu sağlayan ve yurtdışında 60 bankanın finansal teknoloji deneyimini bünyesinde barındıran Architecht, yeni ürün yatırımlarına devam ediyor. Architecht, mikroservis mimarisiyle bankacılık servislerinin API’ler üzerinden sunulmasına imkan tanıyan yenilikçi ürünü “Architecht OBA Suite – Cloud Native Mikroservis Teknoloji Platformu” ile finansal altyapı çözümlerini en modern teknolojilerle yeniden şekillendiriyor.

Üretken Yapay Zeka desteği ile finans sektörüne yeni bir deneyim sunuyor

AI Native olarak doğan Architecht OBA Suite, büyük dil modellerini kullanarak; sesli asistan ile akıllı arama, sesli işlem yapabilme, her aşamada bilgilendirme ve yönlendirme yeteneğiyle finans sektörüne yeni bir deneyim sunuyor ve son kullanıcılar için hayatı oldukça kolaylaştırıyor. Onprem ya da SaaS kullanabilme ve yüksek güvenlik standartları ile her ölçekteki işletmenin ihtiyaçlarına uyum sağlayan Architecht OBA Suite, ulusal ve uluslararası alanda işletmelerin teknolojik ihtiyaçlarını karşılamada güncel ve kararlı bir sistem sunuyor.

Finans sektöründeki uzmanlığımızı en güncel teknolojilerle buluşturduk!

Yeni ürünün arkasında kapsamlı araştırma ve geliştirme çalışmalarının yer aldığını belirten Architecht Genel Müdürü Ökkeş Emin Balçiçek;

“Architecht olarak finans alanındaki derin uzmanlığımızı güncel ve kararlı teknolojilerle buluşturarak yeni ürünümüz “Architecht OBA Suite – Cloud Native Mikroservis Teknoloji Platformunu” hayata geçirdik. Low code /no code özelliği, üretken yapay zeka ile desteklenen modülleri, iş birimlerine hitap eden tasarla çalıştır yapıları gibi yenilikçi özelliklerle birçok ihtiyacı karşılayabilen Architecht OBA Suite ürünümüz, iş ve ürün sahiplerine ve teknoloji geliştiren ekiplere büyük kolaylık sağlayacak ve finans sektörüne çok ciddi katma değer sunacak” ifadelerini kullandı.

Achitecht OBA Suite’nin hızlı ürün geliştirme yetenekleri, esnek entegrasyon seçenekleri ve kullanıcı dostu arayüzlere sahip olduğunu belirten Balçiçek, potansiyel müşterilerinin iş süreçlerini kolaylaştırarak verimliliklerini artıracaklarını ifade etti. Mevcut müşterilerinin de bu yeni ürünü projelendirerek süreçlerine dahil edebileceklerini aktaran Balçiçek, Architecht OBA Suite ile hedeflerinin finans sektöründe önemli bir dönüşüm başlatarak, geleceğin bankacılık ve finans çözümlerini şekillendirmek ve hem ulusal hem de uluslararası alanda önemli bir oyuncu konumuna gelmek olduğunu vurguladı. Balçiçek, piyasada 11 farklı bankada çalışan BOA Bankacılık ve Teknoloji Platformuyla Architecht OBA Suite’in doğal entegrasyonu sayesinde finans sektöründe önemli bir rekabet avantajı elde edeceklerini ifade etti.

Uluslararası alanda deneyimli danışmanlarla çalışıldı

Ürünün geliştirilme sürecinde titizlikle ele alınan teknik ve güvenlik prensipleri hakkında da bilgi veren Architecht Genel Müdürü Ökkeş Emin Balçiçek, “Architecht OBA Suite – Cloud Native Microservis Teknoloji Platformunun geliştirilme sürecini, yüksek kalite standartlarını karşılamak hedefiyle prensiplerimizden ödün vermeden yürüttük. Her adımda unit testler, yük testleri ve güvenlik taramaları yaptık, sistem güvenliği ve performansını sürekli maksimize ettik. Açık bankacılığın en önemli konularından biri olan API güvenliği üzerine de hem önleyici hem de denetleyici güvenlik çalışmaları yürüttük. Tüm bu çalışmaları gerçekleştirirken ulusal/uluslararası standart ve prosedürleri referans aldık. Proje süresince uluslararası alanda deneyimli danışmanlarla çalışarak ürünün mimari yapısının her yönden değerlendirilmesini ve buna göre tasarlanmasını sağladık.”