Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Architecht’ten uçtan uca ödeme sistemi ürünü: BOACard

Architecht’in yeni ürünü BOACard, kart, üye işyeri ve POS ürünlerini tek bir platformda buluşturarak uçtan uca bütüncül altyapı çözümü sunuyor.

Architecht’ten uçtan uca ödeme sistemi ürünü: BOACard

 

Kuveyt Türk’ün yüzde 100 iştiraki olarak finans sektörü için global teknoloji ürünleri geliştiren Architecht, yüksek teknoloji ürünleriyle sektörde dikkat çekmeye devam ediyor. Architecht’in yeni ürünü BOACard, kart, üye işyeri ve POS ürünlerini tek bir platformda buluşturarak uçtan uca bütüncül altyapı çözümü sunuyor.

 

Geliştirdiği inovatif ürün ve hizmetlerle finans sektörüne güncel çözümler sunan Architecht, ödeme sistemleri alanında uçtan uca hizmet veren yeni ürünü BOACard’ı finans dünyasının kullanımına sundu. 25 Mayıs Çarşamba günü İstanbul’da gerçekleştirilen tanıtım etkinliğine üst düzey banka yöneticileri katıldı.

 

Architecht Genel Müdürü Ökkeş Emin Balçiçek, yaptığı açıklamada, BOACard ürünüyle kartlı ödeme sistemleri, üye işyeri ve POS ürünlerinin tek bir platform üzerinden yönetilmesine imkân sağladıklarını belirterek ürünün Visa, Mastercard ve BKM Troy şemalarını desteklediğini ifade etti.

 

Kart basımından kurye dağıtımına, güvenli anahtar cihazlarından saha POS firmalarına kadar tüm sistem paydaşlarıyla uçtan uca entegrasyonları tamamlanmış şekilde bütünleşik hizmet sunan bir altyapı geliştirdiklerini vurgulayan Architecht Genel Müdürü Balçiçek, BOACard’ın ilk kullanıcısının katılım finansın öncü kuruluşu Kuveyt Türk olduğunu açıkladı. Balçiçek, BOACard’ın finans sektöründe ödeme sistemleriyle ilgili tüm yasal düzenlemelere hızlı bir şekilde uyum sağlayabildiğini söyledi.

Tüm aşamalar kolayca yönetilebiliyor

BOACard ile kartlı ödeme sistemlerinde banka kartı, kredi kartı, kredili kart, sanal kart ve benzeri tüm kartlar için kartların basımından dağıtımına ve işletilmesine kadar ki tüm aşamaların kolaylıkla yönetilebildiğini kaydeden Balçiçek, aynı zamanda üye işyeri ve POS işlemleri için işyerlerinin sisteme dahil edilmesinden başlayan kapsamlı üyelik işlemleri ile zincir üye işyerlerinin de yönetilebildiğini belirtti.

 

BOACard’ı tek bir platform üzerinde modüler yapıda geliştirdiklerini vurgulayan Balçiçek, müşterinin ihtiyacına göre debit kart, kredi kartı, ön ödemeli kart, sanal pos ve fiziki pos gibi tüm bileşenlerin ürüne dahil edilebildiğini veya hariç tutulabildiğini ifade etti. BOACard ürününü kullanan ya da kullanacak olan bankaların fraud yönetimi ve kampanya yönetimi gibi ek modüllere sahip olacaklarını söyleyen Balçiçek, böylece bankaların kendi özel iş anlaşmalarına ya da pazarlama stratejilerine uygun olacak şekilde kapsamlı bir ürün yönetimi altyapısına sahip olacaklarının önemine değindi.

Architecht, sistemin hem geliştiricisi hem de kullanıcısı

Geliştirdikleri sistemin sektörde pek çok yönüyle fark oluşturduğunu söyleyen Balçiçek şunları aktardı:

BOACard, paydaşlarıyla uçtan uca entegrasyonları tamamlanmış anahtar teslim bir ürün. Aynı zamanda ölçeklenebilir bir fiyatlandırma politikasına sahip. Gerçek ölçümlerle sağlam ve kanıtlanmış metriklere sahip olan BOACard ürünümüz, sürekli iyileştirmeler yapılarak geliştiriliyor. Günlük işlem sayılarında ve gün sonu işlemlerinde çok hızlı sonuçlar elde edilebiliyor. Bununla beraber üye işyeri yönetiminde zincir üye işyerleri de destekleniyor. Geniş bir entegrasyon katmanında 1.500’den fazla API kütüphanesine sahip olan sistemimizin deprem, yangın, sel gibi felaket durumlarında işletilebilmek üzere felaket durum yönetimi özelliği de bulunuyor.”

 

Architecht’in, BOACard’ın hem geliştiricisi hem de kullanıcısı olduğuna ve Kuveyt Türk’ün de bu ürünü kullandığına dikkat çeken Balçiçek,

“BOACard Ödeme Sistemleri, Architecht tarafından geliştiriliyor ve ilk etapta Kuveyt Türk tarafından kullanılıyor. Bu yönümüzle rakiplerimizden ayrılıyoruz. Çünkü rakiplerimizin tamamı sadece ürün sağlayıcı tedarikçi konumunda bulunuyor. Biz ise bu ürünümüzü kendimiz için en iyisini düşünerek geliştirdik. Sonrasında ise böyle bir sistemi nasıl çalıştıracağımızı uçtan uca deneyimledik, yaşadığımız zorlukları çözümledik, sağlam bir ürün yol haritası oluşturduk ve finans sektörünün kullanımına sunduk” diye konuştu.

 

Ödeme sistemleri teknolojilerine tüm dünyada ilgi artıyor

Pandemiyle birlikte dijital dönüşümün hızlanması birçok sektörde yeni fırsatları beraberinde getirdi. Research and Markets’e göre küresel dijital ödeme pazarının yıllık %10 büyüyerek 2027 yılına kadar 12,5 trilyon dolara ulaşacağı öngörülüyor. Bankalararası Kart Merkezi’nin açıkladığı verilere göre, 2022 yılında kartlarla yapılan temassız ödeme önceki yıla göre %77 artarak 6,62 milyar adede yükseldi. Mobil ve giyilebilir temassız ödemelerin 2022-2027 yılları arasında %221 büyümesi bekleniyor. Yaşanan bu gelişmeler FinTech sektöründe yeni girişimlerin ve ürünlerin hayata geçmesine olanak tanıyor. Ülkemizde bulunan 653 adet aktif FinTech girişiminin 257’si ödemeler alanında faaliyet gösteriyor. Birçok finans kurumu, banka ve teknoloji şirketi bu alana çok ciddi yatırımlar yapıyor.