Sosyal Medya

Donanım

Arızalı yazıcılar sağlıkta yılda 5 milyon iş günü kaybettiriyor!

Epson tarafından Avrupa, Orta Doğu ve Afrika genelinde gerçekleştirilen yeni araştırmaya göre, AB'deki sağlık çalışanları her yıl yavaş veya işlevsiz yazıcılar nedeniyle tahminen 5 milyon iş günü kaybediyor…

Arızalı yazıcılar sağlıkta yılda 5 milyon iş günü kaybettiriyor!

 

Epson tarafından Avrupa, Orta Doğu ve Afrika genelinde gerçekleştirilen yeni araştırmaya göre, AB’deki sağlık çalışanları her yıl yavaş veya işlevsiz yazıcılar nedeniyle tahminen 5 milyon iş günü kaybediyor…

 

Epson tarafından Avrupa, Orta Doğu ve Afrika genelinde aralarında doktor, hemşire ve yöneticilerinin bulunduğu yaklaşık 3.400 kişilik son araştırmaya göre sağlık çalışanları her yıl yavaş veya işlevsiz yazıcılar nedeniyle tahminen 5 milyon iş günü kaybediyor. Araştırmaya göre sağlık sistemleri personel krizi ile karşı karşıya olduğu ve giderek artan bekleme listeleri ile boğuştuğu bir dönemde, zayıf teknoloji ile verimlilik de kaybediyor.

 

Hemen hemen tüm (%93) (%7’si hiç zaman kaybetmediklerini belirtti) sağlık çalışanları, her hafta yavaş veya işlevsiz yazıcılar nedeniyle zaman kaybettiklerini belirtiyor. Katılımcıların çeyreği (%26) 30 dakikaya kadar, %16’sı ise bir saate kadar zaman kaybediyor. Dikkate değer bir azınlık (%6) haftada dört saate kadar zaman kaybettiğini belirtiyor.

 

Şikayetler artıyor

 

Bu durumun negatif etkisi olduğunu belirtenlerin oranı ise %95 çıkıyor. Bu durumun hastalarla bilgi paylaşımında gecikmelere veya zorluklara (%44), hasta kayıtlarını güncellemede (%39) ve randevu almada (%35) zorluklara neden olduğunu belirtiyorlar. Yaklaşık üçte biri (%32) bunun daha fazla hasta şikayetine neden olduğunu söylüyor.

 

Bu nedenle, sağlık çalışanlarının %81’i daha fazla zaman kaybetmemek için çaba harcanması gerektiğini belirtiyor. %79’u, işyerinde işlevsiz veya yavaş yazıcılar nedeniyle zamanın boşa geçmesine rağmen, bu konuda çok az eylem alındığını düşünüyor. Bu nedenle, %89’u IT departmanlarının veya IT yöneticilerinin, yazıcılardaki arıza süresini azaltmak için hızlı baskı yapabilen ve daha az bakım gerektiren yazıcılar sağlaması gerektiğini düşündüğünü belirtiyor.

 

Çözüm yeni teknolojide

 

Sağlık sektöründe, çevresel endişeler de devreye giriyor; katılımcıların %80’i yazıcıların çevresel etkisinin kendileri için büyük bir endişe olduğunu söylüyor. Bu arada, %76’sı bu durumun kuruluşları için büyük bir endişe olduğunu belirtiyor. Lazer yazıcılar gibi ısı yoğun işlemler kullanarak toneri bir sayfaya sıkıştırmadığından, Epson’un Isısız Teknolojisi mürekkebin püskürtülme işleminde ısı gerektirmiyor, bu da enerji gereksinimini azaltıyor. Sağlık liderleri – özellikle de IT yöneticileri – hasta ile yüz yüze çalışan sağlık çalışanlarının taleplerini dikkate alarak bir geçiş düşünmeliler.


Araştırma Hakkında:

Araştırma, Epson tarafından ve Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’da 28 ülkede 3.400 ön hat sağlık çalışanı arasında Coleman Parkes tarafından gerçekleştirilen bağımsız bir pazar araştırma ajansı tarafından çevrimiçi olarak yürütüldü. Çalışma, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’daki eğitim ve sağlık sektörlerine odaklandı.