Sosyal Medya

Donanım

ASUS Yapay Zeka Destekli, Yepyeni Zenbook S 14’ü (UX5406) Tanıttı

En ince 14 inç ASUS AI PC, yapay zekanın gücünüişlevsel estetikle birleştiriyor. Dünya ile aynı andaTürkiye’de de ön siparişe açılan Zenbook S 14, önsiparişe özel kampanyasıyla da dikkat çekiyor.


ASUS
Yapay Zeka Destekli, Yepyeni Zenbook S 14’ü (UX5406) Tanıttı

En ince 14 inç ASUS AI PC, yapay zekanın gücünüişlevsel estetikle birleştiriyor. Dünya ile aynı andaTürkiye’de de ön siparişe açılan Zenbook S 14, önsiparişe özel kampanyasıyla da dikkat çekiyor.

ASUS, sınıfındaki en ince ve en taşınabilir 14 inçlik ASUS AI PC’lerden biri olan ve performansı sofistike bir şekildeharmanlayan Zenbook S 14’ü (UX5406) tanıttı. Birinci sınıfZenbook S 14, yeni bir işlevsel estetik sergiliyor ve hem içihem de dışı tamamen yeniden tasarlandı. Kasa, doğadanilham alan bir dizi renkte sunulan yüksek teknolojiliseramik hibrit bir malzeme olan yeni, yenilikçi ASUS Ceraluminumözelliğine sahip. Sektörde bir ilk olan bumalzeme, çizilmelere ve aşınmaya karşı zahmetsizcedirenç göstererek olağanüstü bir güç sunuyor.

Zenbook S 14, en yeni yapay zeka özellikli Intel® Core™ Ultra 9 işlemci (Seri 2) ve Intel Arc™ grafikler ilegüçlendirildi ve 48 NPU TOPS’a kadar performanssunuyor. Gelişmiş CNC frezeleme, ultra sessiz ortamsoğutma sistemine ultra ince bir buhar odasının entegreedilmesini sağlıyor. Bu kadar ince bir cihaz için benzersizolan bu özellikler minimum gürültü ile 28 watt’a kadar CPU TDP performansı sağlıyor. İşlevsel tasarımda özel birCopilot tuşu ve akıllı hareketleri destekleyen genişletilmiş16:10 kesintisiz dokunmatik touchpad bulunuyor.

3K 120 Hz ASUS Lumina OLED ekran ve güçlü dörthoparlörlü ses sistemi, gerçek bir sinematik deneyimsağlayarak ilgi çekici eğlence sunuyor. Güvenlik Microsoft Pluton güvenlik işlemcisi ile sağlanıyor ve yeni Windows passkeys özelliği kimlik doğrulama verilerini güvenli birşekilde saklıyor. AiSense IR kamera sistemi tarafındandesteklenen gelişmiş biyometrik güvenlik ve gizliliközellikleri arasında otomatik oturum açma ve kapatma içinyüz tanıma, Uyarlanabilir Kilit ve Uyarlanabilir Karartmayer alıyor.

Sanat ve teknolojinin birleşimi

İşlevsel bir estetikle yeni tasarlanan Zenbook S 14, hem dayanıklılık hem de şık bir tasarım sağlayan yenilikçiASUS Ceraluminummalzemesini içeriyor. Bu malzemenin renklerini, dokusunu ve sertliğini dört yılboyunca geliştirdikten sonra ortaya olağanüstü sonuçlarçıktı. En son CNC teknolojisini kullanan Zenbook S 14, gelişmiş bir buhar odası soğutma sistemi de dahil olmaküzere gelişmiş bileşenleri barındırırken sadece 1,1 cm’likolağanüstü bir inceliğe ulaş. Bu kadar şıklığı veişlevselliği bir araya getiren tek dizüstü bilgisayar olanZenbook S 14, en ince ve en kompakt 14 inç dizüstübilgisayarladan biri ve birinci sınıf performans vetaşınabilirliğe olan bağlılığı vurguluyor. CNC işleme, klavyenin üzerindeki özel geometrik ızgara tasarımını vegenişletilmiş dokunmatik yüzey alanını da yaratıyor. Dizüstü bilgisayar, Zumaia Gri ve İskandinav Beyazıolmak üzere doğadan ilham alan iki renk seçeneğiylesunuluyor.

Zenbook S 14’ün sürdürülebilir tasarımı, doğadan ilhamalınarak GRS sertifikalı geri dönüştürülmüş polyesterdenüretilen isteğe bağlı kılıfa kadar uzanıyor. Bu kılıf, çevredostu ve doğadan ilham alan yeniliklere olan bağlılığıtemsil ediyor.

Zenbook her zaman daha fazlasını sunuyor

Zenbook S 14, ultra ince bir form faktöründe yeni nesilyapay zeka özellikleri sunuyor. Çip üzerinde sistem (SoC) tasarımına sahip en yeni Intel Core Ultra 9 işlemci (Seri 2) ile donatıl. SoC tasarımı, genel soğutma verimliliğiniartırmak için anakart boyutunu %27 oranında azaltıyor vebirinci sınıf düşük güçlü LPDDR5X DRAM’i kompakt birpakete entegre ediyor. Bu ikinci faktör, CPU ve bellekarasındaki mesafeyi kısaltarak daha yüksek bant genişliğive daha düşük gecikme süresi sağlayarak gelişmişkararlılık ve daha yüksek performans sağlıyor. 32 GB’akadar hızlı RAM ve 1 TB’a kadar PCIe® 4.0 SSD’ye sahipişlemci, 28 watt’a kadar TDP ve modern yapay zekauygulamaları için 48 adede kadar NPU TOPS sağlayanyerleşik bir NPU’ya sahip ve 72 Wh pilin tüm gün otonomisağlamasını sağlıyor. ASUS ErgoSense klavyede anındaWindows AI yardımı için özel bir Windows Copilot tuşu veekranın 16:10 en boy oranına uygun genişletilmişdokunmatik yüzey ile kullanıcı deneyimi kusursuz vesezgisel çalışıyor. Bu sayede konfor ve kullanım kolaylığıartarken, akıllı hareketlerle ses seviyesi, ekran parlaklığıve daha fazlası hızlı bir şekilde ayarlanabiliyor. Ultra kompakt Zenbook S 14, iki Thunderbolt™ 4, bir USB 3.2 Gen 2 Type-A, HDMI® 2.1 ve bir ses kombo jakı dahilolmak üzere eksiksiz bir I/O bağlantı noktası setine sahip.ASUS WiFi Master Premium sertifikasına sahip WiFi 7, enhızlı ve en güvenilir bağlantıları sağlıyor.

İlgi çekici görsel-işitsel araçlar

3K 120 Hz ASUS Lumina OLED ekran Pantone® Validated ve DisplayHDR™ True Black 500 sertifikalıolmasıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Canlı renklersağlamak için %100 DCI-P3 gamutu da dahil olmak üzereolağanüstü renk ve HDR performansı ile gerçekçi görsellersunuyor.

Zenbook S 14, bu kadar ince bir cihazda dikkate değer birmühendislik başarısı olan güçlü bir dört hoparlörlü Harman Kardon sertifikalı ses sistemine sahip. Tam aralıklı çokboyutlu Dolby Atmos® ses sağlayarak gerçektensürükleyici ve gerçekçi bir görsel-işitsel deneyim sunuyor.

Sessiz ve güvenli

Zenbook S 14, gerektiğinde 28 W TDP’ye kadarperformans sağlarken 25 dB’nin altında bir ortam soğutmamoduna izin veren çift IceBlade fan içeren gelişmiş ultra ince buhar odası soğutma sistemi ile gürültü azaltmayaöncelik veriyor. Klavyenin üzerindeki geometrik ızgarahava akışını en üst düzeye çıkarıyor ve toz veya kir girişinien aza indiriyor. Kullanıcı gizliliği ve güvenliği, Windows geçiş anahtarları ve gelişen tehditlere karşı savunmak içindonanım, ürün yazılımı ve yazılımı entegre eden Microsoft Pluton tarafından desteklenen en önemli unsurlar. Windows Hello yüz tanıma özelliği, parola hatırlamayagerek kalmadan güvenli erişim sağlıyor. ASUS AiSense IR kamera, kullanıcının varlığını izleyen ve kullanıcıuzaklaştığında dizüstü bilgisayarı kilitleyen Adaptive Lock’u etkinleştiriyor ve Adaptive Dimming, kullanıcı uzağabaktığında ekranı karartarak gizliliği arttırıyor.