Sosyal Medya

Eğitim

Bahçeşehir Üniversitesi’nde mobil uygulama geliştirme eğitimleri başladı

Bahçeşehir Üniversitesi, mühendislik lisans öğrencilerine yönelik olarak, “Huawei Mobil Servisleri ile Mobil Uygulama Geliştirme” dersini açtığını duyurdu. Öğrenciler bu kapsamdaki eğitimleri, Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi’nin uzman mühendislerinden alıyor. 

Huawei işbirliği ile Bahçeşehir Üniversitesi’nde mobil uygulama geliştirme eğitimleri başladı

Bahçeşehir Üniversitesi, mühendislik lisans öğrencilerine yönelik olarak, “Huawei Mobil Servisleri ile Mobil Uygulama Geliştirme” dersini açtığını duyurdu. Öğrenciler bu kapsamdaki eğitimleri, Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi’nin uzman mühendislerinden alıyor. 

Huawei Türkiye, BT sektörüne yeni yeteneklerin kazandırılması amacıyla sürdürdüğü akademik işbirliklerine bir yenisini ekledi. Bahçeşehir Üniversitesi öğrencileri, “Huawei Mobil Servisleri ile Mobil Uygulama Geliştirme” dersiyle, Huawei Mobil Servisleri (HMS) ekosistemine yönelik yeni uygulamaların nasıl geliştirildiğini, Huawei’in alanında uzman Ar-Ge mühendisleri eşliğinde deneyimliyor.

Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi mühendisleri bu program kapsamda, Bahçeşehir Üniversitesi öğrencilerine hem teorik hem de pratik öğretilerle birlikte sektör deneyimlerini de aktarmayı, böylelikle öğrencileri BT sektörüne hazır hale getirmeyi amaçlıyor.

Bahçeşehir Ünüversitesi’nin eğitim ve çalışma yaşamını bütünleştirmek amacıyla uyguladığı “CO-OP Kampüsümİşyerim” eğitim modeli kapsamında 11 Ekim’de başlayan dersler, 2021 güz döneminde 14 hafta boyunca devam edecek. Bahçeşehir Üniversitesi’nin Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin seçmeli olarak alabildiği dersler, Android işletim sistemi temel eğitimleri ile başladı. Öğrenciler derslerin ilerleyen aşamalarında, HarmonyOS işletim sistemi ve Huawei Mobil Servisleri’nin detaylarını deneyimleyecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Huawei Türkiye Kurumsal İletişim Yöneticisi Vahit Bora; “Üniversitelerle yaptığımız işbirliklerini ülkemizdeki bilişim ekosisteminin gelişmesi açısından çok kıymetli buluyoruz. Geçen sene başlattığımız ICT Academy programıyla, bilişim teknolojileri alanında daha fazla öğrenci yetiştiriyoruz. Nesnelerin interneti, yapay zeka, bulut bilişim gibi alanlarda, kamu üniversiteleri ve özel üniversitelerden bugüne kadar toplam 21 üniversite ICT Academy programına dahil oldu, faydalanan öğrenci sayısı ise bine ulaştı. Ayrıca yılın ilk yarısında Yalova Üniversitesi ile de HMS eğitimleri kapsamında işbirliği gerçekleştirdik” dedi.

Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi, Huawei Student Developers (HSD) programı kapsamında, üniversitelerle ve buna bağlı olarak öğrenci kulüpleriyle daha yoğun iş birliği yapmaya devam edecek. Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi’nde görev alan 60’dan fazla mobil servis geliştirme mühendisi, Avrupa, Latin Amerika ve Türkiye’deki uygulama geliştiricilere destek sağlıyor.