LG, G serisi akıllı telefonu duyurdu. LG G4 deri arka kapağı, gelişmiş kamera ve parlak ekranıyla yarışa hazır.
LG G4 artık resmen akilli telefon yarışında yer almaya başladı. Dikkat çeken Özelliklerine bir göz atalım.
Tasarım
LG G4, G3 te yakaladığı tasarımın başarısının üzere kayda değer farklılıklar eklenmiş. Ön bölüme bakıldığında G3 ve G4 birbirine benziyor. G3’ün çerçeveleri G4’te desenli bir yapıya bürünürken, asıl değişim G4’ün arkasında yaşanıyor. LG G4’ün plastik ve deri kapaklı sürümleri mevcut. Plastik kapaklar ön kısımlarla uyumlu ve desenli bir yapıdan oluşuyor. Gerçek deriden oluşan arka kapaklarda LG G4’e muhteşem bir görüntü kazandırıyor. Üstelik deri kapakları birçok renk seçeneğine sahip.
Fiziksel detaylardan söz edecek olursak; G4’ün hafif eğri kasası 149.1x 75.3 x 8.9mm ebatlara sahip. LG, G3’teki (G3’ün ebatları 146.3 x 74.6 x 8.9 mm ) kalınlığı aynen koruyor. Ancak G4, G3’ten daha yaklaşık 3 mm daha uzun ve 0.7mm daha geniş. LG G4 157 gram ağırlığında.
Ekran
LG, G4’te yer alan ekranı günler öncesinden açıklamıştı. Güney Koreli firma G4’te 5.5-inç büyüklüğünde Quad HD çözünürlüklü (inç başına 534 piksel) IPS Quantum ekrana yer veriyor. IPS LCD tabanlı ve standart RGB alt piksek diziliminin benimsendiği yeni panel, LG G3’ün ekranına oranla %20 daha geniş renk yelpazesi sunuyor. Yeni panelde kontrast oranı %50 oranında artırıldı. Parlaklık seviyesi de %30 oranında artırıldı ve buna rağmen panelin pil tüketimi aynı seviyelerde tutuldu.
İşlemci
LG G4’te beklendiği gibi Qaulcomm’un alt çekirdekli Snapdragon 808 işlemcisi kullanıldı. 2+4 şeklinde kümelenen işlemcide 2 adet Cortex-A57 çekirdeği ve 4 adet Cortex-A53 çekirdeği bulunuyor. ARM’ın big.LITTLE çalışma prensibini benimsemiş olan işlemcide performansı Cortex-A57 çekirdekleri belirlerken, Cortex-A53 çekirdekli ise daha basit işlemlerde devreye girerek pil verimliliğini ön planda tutuyor. 20nm üretim sürecine sahip Snapdragon 808’e Adreno 418 grafik birimi eşlik ediyor. Adreno 418, LG G3’te yer alan Adreno 330’dan %20 oranında daha hızlı çalışıyor.
Snapdragon 808 kağıt üzerinde Snapdragon 810’a göre daha düşük frekanslarda işlem görüyor. Bu durum performans anlamında olumsuzluk yaratsa da, pil süresi noktasında Snapdragon 808 daha verimli çalışıyor.
Bellek
LG G4’te 3GB LPDDR3 RAM kullanılıyor. 32GB dahili depolamanın yer aldığı telefonda kullanıcılar dilerse 128GB’ye kadar microSD kart desteğinden yararlanabilecek.
Kamera
LG G4’ün ön ve arka kısımlarından oldukça iddialı kameralar yer alıyor. Arka bölümde F/1.8 diyafram açıklığına sahip 16MP çözünürlüklü bir sensör kullanılıyor. Söz konusu sensör halihazırda ünlü fotoğraf test sitesi DxOMark’a göre en iyi kameraya sahip akıllı telefonlar olarak gösterilen Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge’den %11 oranında daha fazla ışık alabiliyor. Bu da karanlık ve az ışıklı ortamlarda LG G4’ün başarılı çekimler gerçekleştireceğini gösteriyor. LG G4’ün 16MP’lik arka kamerası 0.2 saniyede odaklama yapabilen lazer sensör ve LED flaşla destekleniyor.
İkinci nesil OIS (Optik Görüntü Sabitleme) teknolojisini beraberinde getiren kameranın yazılım tarafı da bir hayli iddialı görünüyor. RAW desteği sayesinde fotoğraflar ham bir şekilde yansıtılacak ve kullanıcılar çekim sonrası fotoğraflar üzerinde daha fazla düzenleme imkanına sahip olacak. Elle kontroller, ISO ve deklanşör hızı kontrolleri yine G4’ün kamera yetenekleri arasında yer alıyor.
LG G4’ün ön kısmında 8MP çözünürlüklü bir kamera kullanılıyor. Daha doğal ve doğru renkler adına kızılötesi ışık yayan kamerada kullanıcılar daha başarılı selfie ‘ler çekebilecek. Kullanıcılar ayrıca jest ve mimiklerle ön kamerayı devreye sokarak çekimler gerçekleştirebilecek.
Yazılım – Kullanıcı arayüzü
LG G4’ün yazılım tarafını Android 5.1 tabanlı UX 4.0 kullanıcı arayüzü oluşturuyor. G3’teki mevcut arayüzü makyajdan geçiren Güney Koreli firma arayüzü yeni özelliklerle daha da zengin hale getiriyor. Kişiye özel zil sesi ayarlama, geliştirilen Quick memo+ not alma uygulaması, akıllı ajanda, yeni Galeri uygulaması, Akıllı Tahta ve ses kısma tuşuna iki defa dokunarak fotoğraf çekmek arayüzde yer alan yenilikler arasında yer alıyor.
Pil
Pil seviyesi aynı kalmasına rağmen LG G2’den G3’e geçişte pil performansı ciddi anlamda düştü. Bunda Quad HD ekranın büyük rolü olduğunun altını çizmeliyiz. G4’te aynı çözünürlükte ve daha gelişmiş bir panel yer alıyor. Bununla birlikte pil kapasitesi değişmedi. G4’te çıkarılabilir 3.000 mAh gücünde bir pil kullanılıyor.
LG’nin G4’te kullandığı yeni pil Güney Koreli şirketin iddiasına göre 30 dakikada %60 doluluk seviyesine ulaşabiliyor.
Diğer özellikler
Wi-Fi, Bluetooth 4.0, LTE Cat. 6, NFC, DLNA, WiFi Direct, MicroUSB 2.0, IR Blaster, FM Radyo, 100GB Google Drive alan ve 1W gücünde hoparlör.
LG G4’ün Avrupa fiyatı 650 Euro – 700 Euro seviyesinde olacak. Haziran ayında satılmaya başlanması bekleniyor.
Daha fazla detay için tıklayınız.