Sosyal Medya

Fintech

BetterFuture AI Hızlandırma Programı’ndan mezun olan 10 girişim

Orta Asya ve Kafkaslar’daki girişimlerin büyümesini ve başarısını hızlandırmak için yola çıkan BetterFuture AI Hızlandırma Programı’nda birinci dönem girişimleri Demo Day ile mezun oldu.

BetterFuture AI Hızlandırma Programı’ndan mezun olan 10 girişim

 

Orta Asya ve Kafkaslar’daki girişimlerin büyümesini ve başarısını hızlandırmak için yola çıkan BetterFuture AI Hızlandırma Programı’nda birinci dönem girişimleri Demo Day ile mezun oldu.

 

DOMiNO Ventures, BetterFuture AI Hızlandırma Programı’nın ilk mezunlarını duyurdu. Gerçekleştirilen Demo Day’de, Orta Asya ve Kafkaslar‘da bulunan yapay zekâ tabanlı 10 girişim, yenilikçi çözümlerini ve gelecekteki potansiyellerini yatırımcılara ve ekosistem paydaşlarına sundu.

BetterFuture AI Hızlandırma Programı, düzenli eğitim, mentörlük ve paneller ile Orta Asya ve Kafkasya’da bulunan yapay zekâ girişimlerini desteklemek amacıyla girişimcileri global fırsatlarla buluşturuyor.

8 hafta süren yoğun program boyunca katılımcılar yönetim, finans, teknik, satış, pazarlama ve liderlik konularını içeren bir öğrenim deneyimine dahil oldu ve global rekabet gücüne sahip olmaları için farklı ülkelerden ve disiplinlerden mentörler ve partnerlerle buluştu.

DOMiNO Ventures Yönetici Ortağı Mustafa Kopuk, programın yarattığı etki hakkında duyduğu heyecanı dile getirdi: “Birinci dönemimizin özellikle Orta Asya ve Kafkaslar bölgesinde yaratmış olduğu farkındalık ve etki ile beraber programın başarısından dolayı oldukça mutluyuz. Bu program sadece yapay zeka teknolojisini kullanarak yenilikçi çözümler sunan girişimleri destekleme motivasyonumuzu temsil etmiyor, aynı zamanda DOMiNO Ventures olarak sürdürülebilir çözümlerle girişimcilik ekosisteminde etki yaratma konusundaki kararlılığımızı da yansıtıyor.”

Program, aşağıdaki girişimlerin yatırımcılar ve ekosistem paydaşları karşısında çözümlerini sunduğu bir demo day ile sonlandı:

  1. Elara: Varlık yönetimi operasyonlarını ve finans alanında müşteri etkileşimini geliştirmek için AI destekli asistan sunar.
  2. Arrival: Sağladığı yazılımla kullanıcıların, AI destekli araçlar ve kullanıcı dostu çözümleri ile 3D sanal mekanlar tasarlamalarına olanak tanır.
  3. Aldente AI: Yapay zeka destekli video analitik platformu ile işletmelerin CCTV kameralarından aldıkları video verilerini işleyerek verimliliklerini ve satışlarını artırmalarına yardımcı olur.
  4. ZebraEye: Göz hastalıklarının erken teşhisi için AI yazılımları geliştirir.
  5. Unitlab: Ham verileri otomatik olarak toplayarak şirket içi entegre çözümler sunan, yapay zeka odaklı, işbirliğine dayalı veri etiketleme platformu sunar.
  1. Acro: Kişiselleştirilmiş “pay-per-click” (PPC) açılış sayfaları oluşturarak her reklam kampanyasına, arama amacına ve müşteri segmentine uyum sağlar, dönüşüm oranlarını artırır ve maliyetleri düşürür.
  2. ai: Yazılım mühendisleri ekipleri için performans odaklı veri analizi ile ekipler arası verimlilik ve üretkenliği artırır.
  3. Kale: Çalışanlara kaliteli ve uygun fiyatlı psikolojik destek ve koçluk hizmetleri sağlayarak çalışanların iyi olma halini geliştirir.
  4. Pleep: İşletmelerin müşterilerine hızlı ve etkili bir şekilde yanıt vermelerini sağlayarak dönüşüm oranlarını artırmak için kişiselleştirilebilir AI asistanları oluşturmalarını sağlar.
  1. Stemio: AI, yenilikçi öğretim metodları, psikolojik destek ve kariyer rehberliğine odaklanarak, öğrenciler için STEM (Science, Technology, Engineering, Maths) eğitimini dönüştürmeye adanmış bir çevrimiçi öğrenme ekosistemi sunar.

Program hem yerel hem de global partnerlerin desteği ile gerçekleşiyor. Değerli partnerleri arasında akademik rehberlik ve mentörlük sunan Westminister Üniversitesi ile Danimarka merkezli Creative Business Network, yerel pazarlardaki deneyim ve bilgileri ile IT Park, Sabah.Hub, Impact Hub Tiflis, Astana Hub, Future Laboratory ve Startup Central Eurasia; inovasyon desteği sağlayan ABB Innovation Center, ve Türkiye Yapay Zeka İnisiyatifi (TRAI) gibi daha bir çok partner programın gelişmesine ve gerçekleşmesine katkıda bulunuyor.

Programın tamamlanmasıyla birlikte, girişimlere büyüme yolculuklarında ve global ölçekte yatırım fırsatlarına erişim konusunda destek olmaya devam ediliyor. Bu desteklerle girişimlerin sürdürülebilir başarılar elde etmeleri hedefleniyor.

Demo Day’i izlemek ve mezun olan 10 girişimi daha yakından tanımak isterseniz, aşağıdaki linkten Demo

Day’e ulaşabilirsiniz.

 

  BetterFuture AI Acceleration Program Demo Day

Program hakkında daha fazla bilgi edinmek için; https://dominovc.com/better-future