Bosch Elektrikli Mobilite Eğitim Programından 60 öğrenci mezun oldu
- Mobilite çözümlerine ilgi duyan üniversite ve yüksek lisans öğrencilerini hedefleyen Bosch Elektrikli Mobilite Eğitim Programı büyük bir ilgiyle gerçekleşti. Türkiye’nin dört bir yanından programa gelen 2.177 başvuru arasından seçilen ve 29 farklı üniversitede öğrenim gören 60 öğrenci, sertifika alarak programı tamamladı.
- Bosch’un İstanbul’daki Tasarım Merkezinde görev alan Aplikasyon ve Kalibrasyon ekibindeki mühendislerin eğitim verdiği programda, Bosch’un elektrikli mobilite konusundaki deneyimi gençlerle paylaşıldı.
Dünyanın önde gelen teknoloji ve hizmet sağlayıcısı Bosch Grubu, Türkiye’de, geleceğin insan kaynağının yetiştirilmesine destek vermek amacıyla bilgi birikimini gençlere aktarmaya devam ediyor. Bu çerçevede güç-tahrik sistemleri ve elektrikli araçlar konusunda daha fazla bilgi sahibi olmak isteyen üniversite ve yüksek lisans öğrencilerine yönelik düzenlenen Bosch Elektrikli Mobilite Eğitim Programını tamamlayan öğrencilere katılım sertifikası verildi.
Üniversitelerin 3. ve 4. sınıf öğrencileri ile Yüksek Lisans öğrencilerinin katılımına açık olan programa, İstanbul Teknik, Yıldız Teknik, Sakarya, Karadeniz Teknik, Uludağ, Ege, Dokuz Eylül, Bilkent Üniversitesi gibi eğitim kurumlarından toplam 2.177 öğrenci başvurdu. Başvuran öğrencilere, bu eğitim programına duydukları ilgiyi, elektrikli mobilite alanında sahip oldukları teknik bilginin yeterliliğini ve mobilitenin geleceğine yönelik öngörülerini anlamayı amaçlayan 3 soru soruldu. Bu cevaplar doğrultusunda yapılan değerlendirme sonucunda programa katılmaya hak kazanan öğrencilere, 5 hafta boyunca elektrikli mobilitedeki güncel teknolojiler hakkında eğitim verildi. Çevrimiçi gerçekleşen programda, mobilite çözümleri konularına ilgi duyan öğrenciler ile Bosch’un İstanbul’daki Tasarım Merkezinde görev alan Aplikasyon ve Kalibrasyon ekibindeki mühendisler bir araya getirilerek, öğrencilerin elektrikli araç teknolojileri alanında çalışma motivasyonu kazanmaları hedeflendi.
Program sonunda aralarında Otomotiv Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Mekanik Mühendisliği, Endüstriyel Tasarım, Kimya Mühendisliği ve Fizik gibi bölümlerde öğrenim gören ve programa düzenli katılım gösteren 60 öğrenciye sertifika verildi.
Sektörün ihtiyacı olan insan kaynağına katkı sağlıyor
Bosch Türkiye ve Ortadoğu Başkanı ve Temsilcisi Daniel Korioth, Bosch Grubu’nun elektromobilite konusunda geniş bir deneyime sahip olduğunu ve bu deneyimi sektöre ilgi duyan gençlerle paylaşmaya önem verdiğini belirterek, “Türkiye’deki genç mühendis adaylarının potansiyeline güveniyoruz. Hem Bosch’un hem de sektörün ihtiyacı olan yetişkin insan gücüne katkı sağlayabilmekten dolayı mutluyuz” dedi.
Bosch Mobilite Çözümleri İlk Donanım Satış Direktörü Gökhan Tunçdöken de Türkiye’de elektrikli araç pazarının giderek büyümesi nedeniyle konunun pek çok kişi için ilgi çekici hale geldiğini belirterek,
“Biz e-mobilite alanındaki gücümüzle, şirketimiz bünyesindeki deneyimli mühendislerimizle bu konuya ilgi duyan herkesin kendisini geliştirmesine fırsat vermek için geçtiğimiz yıllarda ülkemizin önde gelen eğitim kurumlarıyla çeşitli programlar düzenledik. Bu yıl da çevrimiçi olarak Bosch Elektrikli Mobilite Eğitim Programı’nı hayata geçirdik. Bir yandan kafalardaki soru işaretlerini gidermeyi, diğer yandan da geleceğin mühendisi olacak bu öğrencilere, elektrikli araç teknolojileri alanında çalışma motivasyonu kazandırmayı amaçladık. Bu yıl 60 gencimizi mezun ettik, önümüzdeki yıldan itibaren etki alanımızı daha da genişletmek üzere şimdiden çalışmalara başladık” diye konuştu.
Mezunların dört birinin kadın olması kapsayıcı büyüme açısından değerli
Bosch Elektrikli Mobilite Eğitim Programı’na Türkiye’nin seçkin eğitim kurumlarında eğitim gören 2 bini aşkın gencin başvurduğunu vurgulayan Tunçdöken sözlerine şöyle devam etti:
“Programa Elektrik Mühendisliğinde okuyan öğrenci de başvurdu, Kimya Mühendisliğinde ya da Fizik Bölümünde öğrenim gören de… Bu kadar geniş yelpazede 2 bini aşkın başvuru almamız, bu alandaki ihtiyacın bir göstergesi. Aynı zamanda Türkiye’nin dört bir yanından katılım sağlanmasını ve sertifika alan öğrencilerin dörtte birinin kadın öğrenciler olmasını, adil ve kapsayıcı büyüme hedefimiz doğrultusunda değerli buluyorum.”