Bulutistan ve TECMONY’den yapay zeka destekli “ChatBot PEKİ” iş birliği
Türkiye’nin yerli bulut hizmet sağlayıcısı Bulutistan ile 360° İletişim Çözümleri şirketi TECMONY arasında önemli bir iş birliği gerçekleşti. Anlaşma ile TECMONY, veri odaklı müşteri hizmetleri teknolojilerinden biri olan, yapay zekâ ile desteklenen “ChatBot PEKİ” ile konuşma analizi ve kalite çözümleri hizmetlerini Bulutistan ekosistemine sunacak.
Değişken bir pazarda kalıcı olmak için hızlı uyum ve entegrasyon kabiliyetiyle birlikte güçlerini birleştiren ekosistemler, her geçen gün artıyor. McKinsey verilerine göre; inovasyon ekosistemlerinde yer alan şirketler, diğerlerine kıyasla %25 daha hızlı büyüme sağlıyor. Bu strateji ile ekosistemini her geçen gün büyüten Bulutistan’ın yeni iş ortağı, 360° İletişim Çözümleri şirketi TECMONY oldu.
Bulutistan ve TECMONY iş birliği ile iletişim teknolojileri kapsamında yapay zekâ ve Türk bulutunun GPU gücü bir araya getirilerek, işletmelere yapay zekâ dönüşümünde tek merkezden 360 teknoloji çözümleri sunulacak. Ekosisteme değer katacak TECMONY tarafından geliştirilen, ChatGPT gibi en son yapay zekâ teknolojileriyle desteklenen “ChatBot PEKİ” konuşma analizi çözümleri, çağrı merkezi çözümleriyle veri odaklı müşteri hizmetlerini bütünsel olarak harmoniyle birleştirerek şirketlere rekabet avantajı sağlayacak.
Sadece bir sohbet robotu olmanın ötesinde, kullanıcıya özel yanıtlar sunmak için özelleştirilebilen anahtar kelimeler ve ChatGPT gibi GEN-AI teknolojilerini içeren bir yapay zekâ destekli çözüm olan ChatBot PEKİ, gelişmiş yazılım teknolojisi sayesinde kullanıcıların istek ve ihtiyaçlarına göre sürekli olarak gelişebilir yapısıyla, müşterilere daha fazla değer sağlayarak, deneyimi en üst düzeye çıkaracak.
“Yapay zekâ ve Türk bulutunun GPU gücüyle, tek merkezde 360 derece çözümler sunacağız”
İş birliği hakkında bilgi veren Bulutistan Genel Müdürü Gökhan Gençtürk, “İş yapış biçimlerinin değiştiği bu yapay zekâ döneminde, Türkiye’nin daha fazla birlik olması ve yerel güçleri ekosistem tabanlı iş modelleriyle birleştirerek inovasyonu hızlandırması gerekiyor. Bu yaklaşımla her gün büyüyen ekosistemimize TECMONY’nin dahil olmasından çok memnunuz. İş birliğimiz ile gücünü GPU alt yapısından alan tek merkezden data odaklı entegre 360 iletişim teknoloji çözümlerimizle ülkemizin global gücüne de güç katmış olacak, yapay zeka dönüşümünde teknolojiye ulaşmayı kolaylaştıracak, maliyetleri yerel pazar için ulaşılabilir kılacağız. TECMONY ekibinin gücü; iletişim teknolojileri alanında sahip olduğu tecrübe ile ekosistemimiz yeni bir güç kazandı” dedi.
“İş birliği ile yapay zekâ ve Türk bulutunun GPU gücünü bir araya getirerek, işletmelere tek merkezden 360 derece teknoloji çözümleri sunacaklarını” vurgulayan Gençtürk şunları söyledi: “Gartner’a göre, veri odaklı iş modelleriyle çalışan şirketler %30 daha fazla gelir elde ediyor. Bu iş birliği aynı zamanda Türkiye’de veri tabanlı ekonomiyi güçlendirmeye yöneliktir. TECMONY’nin yapay destekli çözümü tüm ekosistemimize değer katacak. Çünkü araştırmalar da gösteriyor ki yapay zekâ çözümleri kullanan işletmelerde müşteri memnuniyeti %20 artıyor, operasyonel maliyetler %30 azalıyor. Bu kazanımlar göz ardı edilemez. Bulutistan ve TECMONY ortaklığı, bu sonuçları Türkiye için erişilebilir kılacaktır.”
“Kazanmanın tek yolu veri odaklı yerel teknolojiler”
Yeni dönemde kazanmanın tek yolunun veri odaklı yerel teknolojiler geliştirmek olduğuna inandıklarını belirten Türkiye’nin önde gelen 360° İletişim Çözümleri şirketi TECMONY’nin Kurucusu, Teknoloji Koçu Ceyhun Güler, “Bölgesel ihtiyaçları anlayarak yapay zekâ destekli 360 iletişim çözümleriyle entegre yerel teknolojiler geliştiriyoruz. Türkiye’nin örnek firmalarından Bulutistan’ı gururla takip ediyor ve “Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalmalı” vizyonunu derinden paylaşıyoruz” dedi.
“TECMONY olarak, ilerlemek için vizyonun yanı sıra güçlü bir teknoloji altyapısına da ihtiyaç duyulduğunu biliyoruz. Bu altyapı bugün GPU gücüyle sağlanıyor” diyen Güler, “Bulutistan, GPU as a Service (GaaS) hizmetiyle Türkiye’nin teknolojik gelişimine katkı sağlıyor. KOBİ’ler ve start-up’lar, pahalı GPU altyapısına yatırım yapmadan yüksek işlem gücüne erişebiliyor, bu da maliyetleri düşürerek büyümelerini destekliyor. Türkiye, yapay zekâ, oyun geliştirme ve büyük veri analizi projeleri için büyük bir potansiyele sahip” ifadesini kullandı.
“360 Teknoloji Ekosistemi” oluşturacağız!
Bulutistan ve TECMONY arasında gerçekleşen iş birliğinin karşılıklı ekosistem büyütmek üzerine hizmet alışverişi şeklinde gerçekleşeceğinin altını çizen Güler, güç birliğine dair şunları söyledi: “Ülkemizin ekonomisine güç katmak ve hepimiz için değer yaratmayı hedefliyoruz. İletişim teknolojileri, veri analitiği, bulut hizmetleri ve yapay zekâ çözümleriyle yerel firmalara rekabet avantajı sunacak, sürdürülebilir büyüme için kolayca entegre olabilecekleri bir “360 Teknoloji Ekosistemi” oluşturmak ve bu platformu birlikte güçlendirmek bu iş birliğindeki amaçlarımız arasında yer alıyor. TECMONY olarak, Bulutistan ile gücümüzü birleştirerek, zaman ve enerjiyi en verimli şekilde yönetip, inovasyon ve büyüme gücüne odaklanarak, ülkece bu benzersiz hız döneminde yarışta kalmayı hedefliyoruz.”