Sosyal Medya

Android

Bütçe Dostu NFC’li General Mobile Era 30, Üstelik 7500 TL Altında!

General Mobile'ın bana göre yapışık ikizleri, iki yeni modeli GM ERA 30 ve GM ERA 50 sahip olduğu özellikleri ve bütçe dostu fiyatlarıyla dikkat çekiyor. Sizinde anneniz, babanız veya çocuğunuz hala tuşlu telefon kullanıyorsa, onları akıllı telefonlarla tanıştırmak için ideal iki model karşımızda. Bugün inceleme için ikizlerin küçüğü GM ERA 30'a hızlıca bir göz atıyoruz. 

Bütçe Dostu, NFC’li General Mobile Era 30, Üstelik 7500 TL Altında!

General Mobile‘ın bana göre yapışık ikizleri, iki yeni modeli GM ERA 30 ve GM ERA 50 sahip olduğu özellikleri ve bütçe dostu fiyatlarıyla dikkat çekiyor. Sizinde anneniz, babanız veya çocuğunuz hala tuşlu telefon kullanıyorsa, onları akıllı telefonlarla tanıştırmak için ideal iki model karşımızda. Bugün inceleme için ikizlerin küçüğü GM ERA 30’a hızlıca bir göz atıyoruz.

GM Era 30, Kozmik Siyah ve Yıldız Beyazı renkleri, ışıltılı arka kapağı tasarımı ile daha ilk bakışta dikkatimizi çekiyor.

6.6 inçlik FHD+ bir ekrana sahip ve ekranın yenileme hızı 90 Hz. Bu haliyle oldukça kullanışlı büyük bir ekranı var. Ekran gövde oranı yüzde 90. 1600*720 Yüksek Çözünürlük sunuyor.

Kamera tarafında ise uygun fiyatına rahmen, yapay zeka destekli 50MP F 1.8 AI destekli ana kamera, 2MP F2.4 ikinci arka kamera ve 0.08MP F 2.8 üçüncü arka kamera bulunuyor. Selfi kamerası ise 8 MP. Bu özellikleriyle 1080P 30 FPS Video Kayıt yapabiliyorsunuz. Portre Modu (Tek kamera),
Tam Manuel Mod, Gece modu, HDR, AI Sahne Algılama, Panorama, Dahili QR Kod Okuyucu, Gif ve Filtre Otomatik Odaklama gibi bir dizi özellikleri de sunuyor.

Modelin kalbinde ise 8 çekirdekli 2.2 Ghz’lik MTK Helio G36 işlemci bulunuyor.

Ram olarak 4GB ve buna ilave 4GB’ta genişletilmiş RAM olmak üzere toplamda 8GB olarak kullanabilirsiniz.

Bana göre fiyatına göre segmentinde fark yaratan NFC özelliğinin olması. Bu sayede Mobil ödeme veya veri transferi konusunda oldukça rahat edeceksiniz. İstanbulkart gibi günlük hayatınızda kullandığınız kartların yüklemesini bu telefondan yapabilir NFC ile bakiyenin kartınıza yüklenmesini sağlayabilirsiniz.

Android’in son sürümü Android 14 yüklü gelen GM ERA 30’un pili 5000 mAh. Kutusundan 18W hızlı şarj adaptörü ile gelen modelin ağırlığı ise sadece 196 gram. Depolama alanı ise 128GB. Kutusundan bahsetmişken, paket içeriğinde şeffaf kılıf ve birde kulaklıkla geliyor.

Parmak İzi Okuyucusu, Yüz Tanıma Teknolojisi gibi güvenlik özellikleri de bulunan modelin 256GB MicroSD Kart Desteği’de var.

General Mobile Era 30 Satın Alınır mı?

Büyük ekranı, makul ram kapasitesi (ki RAM konusunda yetersiz olduğunu düşünürseniz ağabeyi ERA 50 var), gün boyu rahatlıkla kullanabileceğiniz pil kapasitesi ve oldukça şık ve güzel kamera özelliklerini yanında 128GB depolama alanını, bugünkü fiyatlarla sadece 7500 TL altında sunuyor.

Benim babam gibi hala tuşlu telefon kullananlara, annelerin günlük kullanımında ve elbette öğrenciler için bütçe dostu oldukça ideal bir çözüm