Sosyal Medya

Donanım

Canon, Colorado M-serisi UVgel yazıcısını bir üst seviyeye taşıyor

Canon; geçtiğimiz yıl kullanıma sunduğu opsiyonel UVgel beyaz mürekkepli* modüler 1,6 m rulodan ruloya yazıcı Colorado M serisinin cazibesini birçok yenilikle artırıyor. Yeni ve mevcut müşterilere daha geniş bir uygulama yelpazesi sunan yeni özellikler ambalaj ve endüstriyel baskı gibi farklı pazar segmentlerine girme fırsatları da yaratıyor.

Canon, Colorado M-serisi UVgel yazıcısını bir üst seviyeye taşıyor

 

Canon; geçtiğimiz yıl kullanıma sunduğu opsiyonel UVgel beyaz mürekkepli* modüler 1,6 m rulodan ruloya yazıcı Colorado M serisinin cazibesini birçok yenilikle artırıyor. Yeni ve mevcut müşterilere daha geniş bir uygulama yelpazesi sunan yeni özellikler ambalaj ve endüstriyel baskı gibi farklı pazar segmentlerine girme fırsatları da yaratıyor.

Özel efektler için FLXture mikro doku baskısı

Colorado M serisi yazıcıda kullanıma sunulan yeni bir özellik olan FLXture; beş mürekkep katmanlı bir baskı teknolojisinden faydalanarak, ahşap ve deri gibi malzemelerin lüks ve duyusal hissini taklit eden ince yüzey detayları için geniş formatlı baskılara mikro doku ekliyor. FLXture teknolojisi, ister incelikli bir arka plan dokusu, ister zarif kabartmalı harfler ya da yüksek değerli ambalaj, etiket veya görüntünün bazı kısımlarını vurgulamak için olsun, farklı malzemeleri birleştirmek için karmaşık işlemlerle uğraşmak zorunda bırakmıyor. İlave yüzey dokuları ile baskı uygulamalarını güçlendirebilen FLXture teknolojisi, Colorado yazıcı ve PRISMAguide XL’in en son yazılım sürümlerinde hem yeni hem de mevcut kullanıcılar tarafından kullanılabiliyor.

Ambalajlar için yeni UVgel ambalaj üretimi sistemi

Yeni UVgel Ambalaj Üretimi, çok düşük hacimlerle baskılı ambalaj üretmek için dış kaynak kullanımına mali açıdan uygun bir alternatif arayan tekstil sektörü veya sundukları hizmetler arasına ambalaj uygulamalarını da dahil ederek çeşitlendirmek isteyen baskı hizmeti sağlayıcıları için harika bir seçenek sunuyor. Oluklu bir materyale laminasyon aşaması için özelleştirilmiş baskılı astar malzemesi tabakaları üreten UVgel Ambalaj Üretimi, bu fırsatlarla dolu sektöre talep üzerine dijital baskının avantajlarını getiriyor. Böylece perakende sektörü, tüketici ürünleri ve yüksek değerli ürünler için etki oluşturan baskılı ambalajlar hazırlayabiliyor.

 

UVgel Ambalaj Üretimi’nin entegre sistemi; Fotoba jumbo rulo medya yükleyicinin yanı sıra çıktı kesici ve istifleyici ile bir Colorado M5W rulodan ruloya yazıcıdan oluşuyor. Litho laminasyonda kullanılan medya ile aynı şekilde hazırlanan bir jumbo ruloyu 2.000 metre uzunluğa kadar işleyebiliyor ve 159 m2/saate kadar yüksek kaliteli, anında kuruyan ve çizilmelere karşı son derece dayanıklı baskılar sunuyor. Colorado M serisi ile FLXfinish+ seçeneği, ek vernik olmadan aynı baskıya mat, parlak veya karışık mat ve parlak efektlerin eklenmesini sağlayarak tasarımda daha fazla yaratıcılık olanağı da sağlıyor.

 

Daha geniş bir medya yelpazesi için maksimum üretkenlik

Yeni yazıcı, daha uzun işler için rulo değiştirme ihtiyacını azaltarak verimliliği en üst düzeye çıkarıyor. Geliştirilmiş Jumbo Rulo Arayüz kiti seçeneği artık Colorado yazıcının şeffaf, yapılandırılmış, metalik ve koyu renkli medyalar da dahil olmak üzere her tür medyanın jumbo rulolarını işleyebiliyor.

 

Endüstriyel baskılarda UVgel avantajlarından yararlanma

Colorado M serisi ve UVgel’in becerileri, endüstriyel baskı uygulamalarını da kapsıyor ve özellikle bir devreyi açıp kapatmak için basınç kullanan basılı elektronik devreler olan membran sviçler için grafik kaplamaların basılmasına da olanak tanıyor. Bu açılardan UVgel teknolojisi, birçok durumda laminasyon gerektirmeyecek kadar sağlam olması ile ve çatlama olmadan baskı yapmak için özel olarak geliştirilmiş esnekliği ile öne çıkıyor.

 

Canon EMEA Geniş Formatlı Baskı Grubu, Pazarlama ve İnovasyon Müdürü Mathew Faulkner:

“Canon’un UVgel teknolojisinin benzersiz avantajlarını sunan Colorado, daha ilk aşamadan itibaren kalite, verimlilik, otomasyon, uygulama seçenekleri, işletim maliyeti ve sürdürülebilirliğin en uygun kombinasyonunu sunmak üzere tasarlandı. Sistemin pazarda elde ettiği başarı, ne kadar harika bir avantaj kombinasyonu sunduğunu gösterdi ve müşteri geri bildirimleriyle birlikte modüler Colorado M serisini geliştirmemiz için bize ilham verdi. Geçen yıl kullanıma sunulan M serisi ise verimlilikte yeni bir standart belirledi ve müşterilerin hazırlayabileceği uygulama yelpazesini oldukça genişletti.

UVgel teknolojisinin avantajlarından ve Colorado M serisinin modülerliğinden faydalanarak uyguladığımız ve bugün duyurduğumuz gelişmeler, uygulama çeşitliliğine ve otomasyona odaklanıyor. Teknolojide aralıksız geliştirmeye bağlı müşteri odaklı inovasyon stratejimiz ve taahhüdümüzle, müşterilerimizin becerilerini artırarak, ambalaj ve endüstriyel baskı gibi yeni kârlı yaratıcı uygulamalara, ürünlere ve pazarlara girmelerine yardımcı olmaya, onlara rekabet avantajları sağlayan yenilikler sunmaya devam edeceğiz” diyerek yeni özellikleriyle seriyi değerlendirdi.

Yeni FLXture teknolojili Colorado M5W ve UVgel Ambalaj Üretimi, drupa 2024 fuarında salon 8A’daki Canon standında sergilenecek. Canon, iş ortakları Fotoba (salon 9) ve Lamina (salon 12) ile yakın iş birliği içinde, Zünd düz yataklı kesme sistemlerini kullanarak baskıdan laminasyona ve son ambalajlama uygulaması için kesime kadar uçtan uca tüm süreci gösterecek. Buna ek olarak, UVgel Baskı Üretimi drupa’da 9. salondaki Fotoba standında da canlı olarak gösterilecek.

 

Colorado M serisi hakkında daha fazla bilgiye –https://www.canon.com.tr/business/products/large-format-printers/colorado-m-series/ adresinden ulaşabilirsiniz.