Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Canon teknolojisi en ikonik müzik parçalarından birine yeni bir soluk getiriyor

Canon, kabartmalı baskı teknolojisiyle; kadrosunda görme engelli çocukların da yer aldığı Beyaz Eller Korosu Nippon’un, Beethoven'ın 9. Senfonisinin görsel yorumunu gerçekleştireceği sergiyi destekliyor.

Canon teknolojisi en ikonik müzik parçalarından birine yeni bir soluk getiriyor

 

Canon, kabartmalı baskı teknolojisiyle; kadrosunda görme engelli çocukların da yer aldığı Beyaz Eller Korosu Nippon’un, Beethoven’ın 9. Senfonisinin görsel yorumunu gerçekleştireceği sergiyi destekliyor. Japon fotoğrafçı Mariko Tagashira’nın Beyaz Eller Korosu, Nippon iş birliği ile hazırladığı sergi kapsayıcılığa odaklanırken Beethoven’ın ikonik eserinin de 200. yıldönümünü kutluyor.

Görüntüleme teknolojileri lideri Canon; sanatı daha erişilebilir kılma taahhüdü doğrultusunda Beyaz Eller Korosu Nippon’un (The White Hands Chorus Nippon) Beethoven’ın 9. Senfonisi’nden “An die Freude” adlı bölümün görsel bir yorumu için sahneye çıkacağı sergiyi destekliyor. İlk kez Mayıs 1824’te Viyana’da çalınan 9. Senfoni, bugün, tam iki yüz yıl sonra, “An die Freude” (Neşeye Övgü) adlı farklılıkları kapsayıcı ve deneysel bir fotoğraf sergisi kapsamında şehre geri dönüyor.

Fiziksel engeli olan ve olmayan çocukları bir araya getiren Beyaz Eller Korosu Nippon işitme engelli üyeleri; işaret dili, hareket, yüz ifadeleri aracılığıyla sesi ve duyguları ifade ediyor.

Sergide, Canon PRISMAelevate XL baskı teknolojisi ve Arizona yazıcı serisi kullanılarak kabartmalı basılan fotoğraflar sergileniyor. Canon’un kabartma baskılı görselleri, görme engelli bireylerin deneyimi göz önünde bulundurularak üretiliyor.

Çok sayıda mürekkep katmanının üst üste gelmesiyle oluşan kabartmalı baskı; ziyaretçilerin, eserleri zihinsel bir temsil olarak canlandırması için tamamen dokunsal ve sürükleyici bir deneyim sağlıyor. Sergide ayrıca, görme engelli ziyaretçilerin, müziğin ardındaki hikâyeyi tam olarak öğrenebilmeleri için Braille alfabesiyle basılmış açıklamalarına da yer veriliyor. Sergi, Canon’un engelli bireylerin sanat yapma ve sanatı deneyimleme yolculuklarında öncü olmak üzere teknolojiyi kullanarak sanatı daha erişilebilir hale getirme çabalarının devamı niteliği taşıyor.

Japon fotoğrafçı Mariko Tagashira; Beyaz Eller Korosu Nippon ile iş birliği içinde hazırladığı deneysel fotoğraf sergisinde uzun pozlama teknikleri kullanarak çocukların jestlerini şiirsel ışık izleri olarak fotoğraflarına aktarmanın benzersiz bir yolunu bulurken, senfoni deneyimine görünür ve dokunsal bir boyut kazandırıyor. Sergi, Viyana’da WestLicht Fotoğraf Müzesi’nde gerçekleşiyor.

Canon Üretim Baskılama, Geniş Formatlı Sistemler Başkan Yardımcısı Dirk Brouns: “Sanat herkes için erişilebilir olmalı. Müzik ve fotoğrafçılık ise bunun tam kalbinde yer alıyor. White Hands Chorus’un Mariko Tagashira’nın fotoğraflarıyla aktardığı güçlü duyguları ve hikayeleri daha fazla insanın deneyimlemesi için görüntüleme teknolojimizi kullanmaktan gurur duyuyoruz. Kabartmalı baskı teknolojimiz ile alternatif bir duyusal deneyim oluşturarak; herkesin etkileşim ve katılım sağlayabileceği, farklılıkları olan bireyler için de gerçekten erişilebilir bir sergi oluşturmayı umuyoruz.” sözleriyle serginin Canon için öneminden bahsetti.