Sosyal Medya

Donanım

Canovate Akıllı Fiber Patch Panellerine Ortadoğu’dan yoğun talep

Yoğun  fiziksel katman bağlantısına sahip  veri merkezi ve kritik IT network yapıları bulunan kurumlar ve işletmeler, her zaman bağlantı kabloları üzerinden casusluk ve veri hırsızlığı riski ile karşı karşıyadır. Hatta günümüz dünyasında bu şekilde yapılan endüstriyel casusluk faaliyetleri de oldukça artmış durumdadır.

Canovate Akıllı Fiber Patch Panellerine Ortadoğu’dan yoğun talep

 

Yoğun  fiziksel katman bağlantısına sahip  veri merkezi ve kritik IT network yapıları bulunan kurumlar ve işletmeler, her zaman bağlantı kabloları üzerinden casusluk ve veri hırsızlığı riski ile karşı karşıyadır. Hatta günümüz dünyasında bu şekilde yapılan endüstriyel casusluk faaliyetleri de oldukça artmış durumdadır.

Türk mühendisleri tarafından geliştirilen ve siber güvenliği sağlayan Canovate Akıllı Fiber Patch Panellere olan talep, Ortadoğu’da yaşanan son gelişmelerden sonra özellikle bu bölgelerden yoğun olarak artmış durumdadır. Canovate’nin geliştirdiği ürüne benzer çözümler, dünyada  savunma bakanlığı, askeriye, Pentagon, MI6 gibi istihbarat kurumlarının veri merkezlerinde güvenliği güçlendirmek amacıyla kullanılmaktadır.

Canovate Group CTO’su Kıvanç İlal

Akıllı Fiber Patch Paneller, siber güvenliği sağlıyor

 

Siber güvenliği sağlama noktasında geliştirdikleri ürünün devreye girdiğinin altını çizen Canovate Group CTO’su Kıvanç İlal, şunları söyledi:

“Canovate Akıllı Fiber Patch Panel sistemleri, tüm bağlantı kablolarını uzaktan izleyerek, bağlantılara izin verilmemiş bir fiziksel müdahalenin olup olmadığını anlık  olarak (real time) denetliyor ve böyle bir izinsiz erişim faaliyeti olduğunda bunu yazılım üzerinden anlık olarak ilgili ağ yöneticilerine bildiriyor. Ayrıca, sistem kablolarının,  izin verilmeyen girişlere bağlanması halinde de uyarı göndererek, bu bağlantının sağlanmasına engel oluyor. Söz konusu çözüm,  donanım bağlantılarının kesintilerini izleyerek ve siber güvenliği sağlayarak, veri merkezlerinin ve kritik network altyapılarının  güvenliğini artırmaktadır. Ayrıca, Akıllı Patch Panel çözümü, sunucu sanallaştırma ve özel & bulut bilişim girişimlerine yatırım yapan işletmelerin veri merkezi operasyonlarını optimize etmesine yardımcı olmaktadır. Tüm kablo bağlantıları otomatik olarak haritalanır ve ileride herhangi bir bağlantı sorunu olduğunda, hangi cihazın nereye bağlandığı yazılım üzerinden kolaylıkla görülebilir. Aynı zamanda bu bilgiler, excell tablolarında veya bazen not defterlerinde tutuluyor ve çoğu zaman update edilmedikleri için sorun anında hangi kablonun nereye bağlı olduğunu bulmak binlerce bağlantının olduğu bir veri merkezinde kabusa dönüşebilir. Canovate olarak bizim ürünümüz; tüm bu bilgileri otomatik olarak yazılım üzerinden sağladığı için kullanıcılara son derece büyük bir kolaylık sağlamaktadır.” dedi.

 

Gelecek yıl kurumlardan yoğun ilgi bekleniyor

 

Birçok üründe, sadece takılı patch kablonun doğru yere takılıp takılmadığı ve izinsiz olarak yerinden çıkarılıp çıkarılmadığı tespit edilmektedir. Canovate tarafından geliştirilen Akıllı Patch Panel ürün grubunda ise, patch kabloya RFID tag’ler vasıtasıyla kendine özgü bir kimlik verilmekte ve sadece bu kimliğe sahip kablonun önceden belirlenmiş girişlere takılmasına imkan sağlanmaktadır ve bu rakip ürünlerde olmayan son derece kritik bir özelliktir.

Yurtiçi ve yurtdışından ürüne yoğun bir talep beklediklerini anlatan Kıvanç İlal, konuşmasına şöyle devam etti:

“Siber güvenlik konusu son yıllarda gittikçe önem kazanıyor. Bu sene yaşanılan olaylarda gördüğümüz üzere, ağ bağlantısı olan tüm elektronik ürünlere, uzaktan izinsiz erişim imkan dahilindedir. Sadece, software bazlı firewall uygulamaları belli bir güvenlik sağlasa da, fiziksel kablo bağlantılarının da erişim anlamında koruma altına alınması gerekmektedir. İşte tam da bu noktada, Canovate Akıllı Patch Panelleri devreye giriyor. Ürünümüz son derece yeni bir ürün ve öncelikle bu sene içinde ürünümüze Türkiye ve yurtdışında ilgili kurumlardan talep almaya başladık. Ortadoğu’da yaşanan son gelişmelerden sonra, özellikle bu bölgelerden de bu ürüne karşı ilgi oldukça artmış durumda. Gelecek yıl yoğun ilgi bekliyoruz ve kurumlar bazında satışlara başlamayı hedefliyoruz. Ülkemizde de, güvenlik, telekom, havaalanı, organize sanayi bölgeleri, büyük veri merkezi operatörleri gibi kurum ve kuruluşların bu alanda gerekli yatırımların yapılması önem kazanıyor.” diye konuştu.