Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Cere Insight’ın Nestlé Türkiye ile İş Birliği

Cerebrum Tech tarafından geliştirilen ve yapay zekânın olanaklarını iş akışına entegre ederek çalışma hayatını kolaylaştıran yapay zekâ aracı Cere Insight, Nestlé Türkiye tarafından kullanılmaya başlandı.

Cere Insight’ın Nestlé Türkiye ile İş Birliği, Operasyonel Süreçlerin Geleceğini Şekillendiriyor

 

Cerebrum Tech tarafından geliştirilen ve yapay zekânın olanaklarını iş akışına entegre ederek çalışma hayatını kolaylaştıran yapay zekâ aracı Cere Insight, Nestlé Türkiye tarafından kullanılmaya başlandı.

 

Yapay zekâ, web3 ve oyun alanlarında faaliyet gösteren yerli teknoloji şirketi Cerebrum Tech ile Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk küresel sanayi yatırımcılarından biri olarak 118 yıldır faaliyetlerini sürdüren Nestlé Türkiye, en üst seviyede olan verimliliğin etkilerini katlamak amacıyla güçlerini birleştirdi. Yapay zekâyı iş süreçlerine entegre ederek çalışma hayatının kolaylaştırılmasını sağlayan Cerebrum Tech’in geliştirdiği yapay zekâ aracı Cere Insight, Nestlé Türkiye tarafından kullanılmaya başlandı.

İlk aşamada Nestlé Türkiye’nin Dijital Dönüşüm Ofisi (DTO) ekipleri tarafından kullanılmak üzere tasarlanan Cere Insight sistemi, tüm Nestlé Türkiye çalışanlarının kullanımına açıldı. Cere Insight uygulaması ile Nestlé Türkiye’nin geniş ve detaylı iç literatürüne kolaylıkla erişebilen kullanıcılara, yapay zekâ destekli ve LLM tabanlı chatbot ile öneriler sağlanarak, verimliliğe katkıda bulunulması amaçlanıyor.

Global çapta iş birliğiyle operasyonel süreçte yapay zeka dönüşümü

Geliştirme ve entegrasyon süreci, global ölçekte bir iş birliği içerisinde yürütülen uygulama, Nestlé’nin kendi Single Sign-On (SSO) sistemi ile entegre edilerek, yetkilendirme ve doğrulama işlemlerinin yürütülmesini sağladı. Başlangıçta Cerebrum Tech’in kendi bulut sisteminde barındırılan uygulama, Nestlé’nin global API’larına da entegre edildi.

Cere Insight herkes için etkin yapay zekâ çözümleri vadediyor

Çoklu dosya desteği ile yüklenen uzun belgeleri ve web sitesi içeriklerini özetleyebilen, büyük veri setlerinden içgörüler oluşturabilen Cere Insight, kodlama bilgisi gerektirmeksizin gelişmiş LLM teknolojisi ve sorunsuz web entegrasyonuyla özelleştirilebilir chatbot oluşturma imkânı sunmasıyla fark yaratıyor.

Veri toplama ve verilerdeki örüntülerin analizi sonucu içgörü oluşturma süreçleri Cere Insight ile dakikalar içinde tamamlanıyor ve bu sayede zaman daha verimli kullanılabiliyor. Basit komutlar ile ihtiyaca göre eğitilebilen ve özelleştirilebilen chatbot, akla gelebilecek her alanda geniş bir kullanım olanağı sağlıyor. Cere Insight çok yönlü kullanım özellikleriyle kurumsal şirketlerden akademisyenler ve araştırmacılara, küçük işletmelerden içerik üreticilerine dek pek çok kesim için etkili yapay zekâ çözümleri vadediyor.

Sürdürülebilir büyümenin kıymetli bir parçası: Yapay Zekâ

Cerebrum Tech ile Nestlé Türkiye arasındaki iş birliği, Startups.watch Türkiye Girişim Ekosistemi 2024 2. Çeyrek Etkinliği kapsamında düzenlenen bir panelde duyuruldu. Cerebrum Tech İş Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Tolga Tunç ve Nestlé Türkiye Bilişim Teknolojileri İnovasyon Kıdemli Müdürü Haydar Ateşok’un konuşmacı olarak katıldığı panelde, bu iş birliğine başlama amaçları, gerçekleştirilen süreçler ve ulaşılan sonuçlar paylaşıldı.

Cerebrum Tech İş Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Tolga Tunç panelde Nestlé Türkiye ile gerçekleştirilen iş birliğini şu sözlerle anlattı: “Ürünlerimiz 80’in üzerinde şirkette kullanılıyor. Ancak Nestlé Türkiye’de durum biraz farklıydı. Nestlé Türkiye’de hâlihazırda kullanılan global sistemler vardı. Biz Cere Insight’ı Nestlé Türkiye’nin ihtiyaçlarına göre özelleştirdik. Bunu yaparken somut verimlilik artışına odaklandık. Verilen her cevabın o birime katkı sağlamasını amaçladık. Generative AI alanında Türkiye’de öncü şirketlerden biri olmamız bu konuda avantaj sağladı.”

Panelde konuşan Nestlé Türkiye Bilişim Teknolojileri İnovasyon Kıdemli Müdürü Haydar Ateşok, “Nestlé Türkiye’de teknolojiiyi ve yenilikçi bakış açısını sürdürülebilir büyümenin kıymetli bir parçası olarak görüyoruz. Süreçlerimizde kullandığımız geniş ve detaylı literatürümüze tek bir noktadan ulaşmak isteyen çalışma arkadaşlarımız için Celebrum Tech ile Bilgilerin Bilgesi Odin adını verdiğimiz yapay zekâ aracını geliştirdik. Bugünlerde  farklı ülkelerden de talep gelmeye başlayan uygulamamızı, Nestlé’nin küresel ekosisteminde çalışır hale getirerek, kullanım imkanını genişleteceğiz. Çalışma arkadaşlarımızın ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda yaptığımız eklemeler kapsamında, Odin’i her soruya cevap verebilecek hale getirmeyi hedefliyoruz” dedi.