CHEP, tedarik zincirinde yaşanan yaşa dışı faaliyetlerin önüne geçiyor
Dünya çapında 60 ülkede, 750’nin üzerinde servis merkezi ile faaliyetlerini sürdüren CHEP, küresel ağıyla tedarik zinciri yönetimine akıllı ve verimli çözümler sunmaya devam ediyor. Dünya genelinde 345 milyon palet, kasa ve havuzlama modeliyle sürdürülebilir tedarik zincirini destekleyen CHEP, standart paletlerin neden olduğu problemleri ve ekstra maliyetleri ortadan kaldırarak entegre tedarik zinciri yönetimi sağlıyor. CHEP ayrıca en son teknoloji iade sistemi ve özel etiketli paletleriyle tedarik zincirindeki olası yasa dışı faaliyetlere karşı mücadelesini sürdürüyor.
Türkiye’de 2009 yılından bu yana faaliyet gösteren CHEP, hızlı tüketim ürünleri, gıda, içecek ve perakende sektörlerinin iş süreçlerine yönelik tedarik zinciri çözümleri sunuyor. CHEP, palet kiralayarak maliyeti giderek artan, kalite sorunları yaşayan ve atık olarak çöplüklere giden standart ahşap paletlere alternatif oluşturuyor. Öte yandan paletlerin çalınması ve kaybolmasına karşı sıkı önlemler alan CHEP, paletlerin tüm idari prosedürünü, tedarikini ve kalite güvencesini kapalı devre bir sistemle yönetiyor.
“Paletleri yasa dışı kullananlar tüm ekosisteme zarar veriyor”
Faaliyet gösterilen tüm bölgelerde, aynı renkte olan mavi paletlerin yasal olarak CHEP’e ait olduğunu belirten CHEP Türkiye Ülke Genel Müdürü Chris Veerasamy,
“Döngüsel ekonominin öncüleri olarak, dünyanın en sürdürülebilir firmalarından biri olmaktan gurur duyuyoruz. Müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için paletlerimizi ve diğer tüm varlıklarımızı koruma konusunda kararlıyız. CHEP olarak iş modelimiz, ekipmanların kontrol edilmesi, yenilenmesi ve daha sonra diğer müşteriler tarafından yeniden kullanılabilmesi için bizlere iade edilmesini gerektiriyor. Bu nedenle paletlerimizin izinsiz kullanımı, bu paletlerin geri alınması için yasal işlem başlatılmasına yol açıyor. İade edilmeyen paletler sadece çevre üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olmakla kalmıyor, aynı zamanda üreticilere, perakendecilere ve nihayetinde son tüketicilere de maliyet yüklüyor. CHEP paletleri, ayırt edici mavi renkleri ve her paletin üzerinde bulunan isim, ticari marka ve yasal unvan mesajları sayesinde kolayca fark edilebiliyor” diye konuştu.