Curve DAO (CRV), Quant (QNT), Golem (GLM) ve SKALE Network (SKL) BtcTurk | PRO’ya eklendi
Türkiye’yi Bitcoin ile tanıştıran ve 4,5 milyondan fazla kullanıcısı bulunan BtcTurk, profesyoneller için geliştirdiği BtcTurk | PRO’da; Curve DAO (CRV), Quant (QNT), Golem (GLM) ve SKALE Network’ü (SKL) listeledi. Böylece BtcTurk | PRO, 55 kriptopara birimine ve 134 işlem çiftine ulaştı.
Bitcoin ve kriptoparaların kolayca ve güvenle alım satımının yapılabildiği BtcTurk, dünya genelinde 4,5 milyondan fazla kullanıcıya 7 gün 24 saat işlem yapma imkânı sağlıyor.
Kişiye özel tüm bilgi ve belgeleri şifreli olarak çoklu güvenlik katmanlı sunucularda muhafaza eden BtcTurk, kullanıcıların ihtiyaç ve beklentilerini de dikkate alarak işlem hacmiyle kendini kanıtlamış kriptopara birimlerini platforma eklemeye devam ediyor. Bu doğrultuda BtcTurk, profesyonel kriptopara yatırımcıları için geliştirdiği BtcTurk | PRO’da Curve DAO (CRV), Quant (QNT), Golem (GLM) ve SKALE Network’ü (SKL) listeliyor.
Yeni eklenen kriptoparalar ile BtcTurk | PRO web sitesi ve mobil uygulaması üzerinden Türk Lirası (TRY) ve Tether (USDT) işlem çiftlerinde alım satım işlemi yapılabiliyor. Curve DAO (CRV) için minimum yatırma limiti 1 CRV, minimum çekme limiti 20 CRV; Quant (QNT) için minimum yatırma limiti 0,1 QNT, minimum çekme limiti 0,3 QNT, Golem (GLM) için minimum yatırma limiti 1 GLM, minimum çekme limiti 50 GLM ve SKALE Network (SKL) için ise minimum yatırma tutarı 1 SKL, minimum çekme tutarı ise 100 SKL olarak uygulanıyor.
Curve DAO (CRV) hakkında:
Curve DAO, Ethereum tabanlı Aragon aracında çalışmakta, kullanıcılara Ethereum tabanlı varlıkları takas edebilme olanağı sunmaktadır. CRV’nin madenciliği yapılmamaktadır. Teşvik sistemi ile çalışan bir yapıya sahiptir. Curve, De-Fi tabanlı bir platformdur. Diğer De-Fi platformlarından farklı olarak sabit kriptoparalar ile çalışır. CRV, bir yönetişim jetonudur. Yönetişim aracı ve işlem ücreti ödeme yöntemi olarak işlev görmektedir.
Quant (QNT) hakkında:
Quant, farklı işlevleri olan ürünlerden oluşan bir ekosistem olarak tasarlanmıştır. Overledger denilen yapı, Quant’ın çıkış noktasını oluşturan blokzincirleri ve ağlar birbirine bağlama işlevini gören evrensel ağ geçidi olarak geliştirilmiştir. Overledger sistemi blokzincirlerini birbirine bağlamayı amaçladığı için çok zincirli (multi-chain) uygulamaların (mApps) oluşturulmasını da kolaylaştırmayı hedefleyen bir teknoloji olarak yola çıkmıştır. Quant ekosisteminin işletim sistemi sayılan Overledger yalnızca farklı blokzinciri ve ağları birbirine bağlamakla kalmayıp ayrıca tıpkı Ethereum’da olduğu gibi bir uygulamayı aynı blokzincirindeki diğer uygulamalara bağlayıcı olarak çalışmaktadır. Ağ üzerinde mApp oluşturmak isteyen geliştiricilerin Quant ekosisteminin yerel jetonu olan QNT bulundurması gerekmektedir. Quant ağını kullanmak isteyen geliştiriciler, şirketler ve uygulamalar platformda bir şey oluşturmak için lisans almalıdır. Bu işlem QNT jetonlarının 1 yıl süre ile kilitlenmesi (stake) ile gerçekleşir. QNT jetonlarının maksimum arzı 14,612,493 QNT olarak programlanmıştır ve bunların 9,9 milyon tanesi ilk kriptopara arzında satılmış, Quant’ın şirket rezervine projenin devamında fon yaratması için 2,6 milyon QNT aktarılmıştır. Quant’ın kurucularına 1,3 milyon ve danışmanlara ise 651 bin QNT jetonu verilerek gerisi de dolaşıma girmek üzere bırakılmıştır.
Golem (GLM) hakkında:
Golem (GLM); 2016 Nisan ayında Julian Zawitowski, Andrzej Regulski, Piotr Janiuk ve Aleksandra Skrzypczak’ın kurucuları olduğu Golem Factory tarafından kurulmuştur. Golem, merkeziyetsiz bir işlem ağıdır. İhtiyaç duyan kişilere, boşa çıkan bilgi işlem gücünün dağıtılması için farklı yollar sunmaktadır. Golem Network ile kullanıcılar birbirleriyle bağlantı kurarak kullanılmayan kaynaklarını paylaşabilmektedir.
SKALE Network (SKL) hakkında:
SKALE ağı Ethereum ağının ölçeklenebilirlik sorununa bir çözüm getirmek ve yine Ethereum ağını desteklemek için geliştirilmiştir. SKALE ağı projesi, işlem kapasitesini artırmak, süresini ve maliyetini azaltmayı hedefleyen bir yan zincir olarak ortaya çıkmıştır.
BtcTurk | PRO’da listelenen kriptopara birimleri Bitcoin (BTC) dahil 55 oldu
Bitcoin’in (BTC) yanı sıra BtcTurk | PRO’da yer alan kriptopara birimleri: Tether (USDT), Ethereum (ETH), Synthetix (SNX), Enjin (ENJ), Cosmos (ATOM), Polygon (MATIC), XRP (XRP), Ankr (ANKR), Cardano (ADA), Eos (EOS), Dogecoin (DOGE), Compound (COMP), Decentraland (MANA), Stellar (XLM), Neo (NEO), TRON (TRX), Tezos (XTZ), Polkadot (DOT), Avalanche (AVAX), Chiliz (CHZ), The Graph (GRT), OMG Network (OMG), Chainlink (LINK), Uniswap (UNI), Litecoin (LTC), Maker (MKR), Dash (DASH), Basic Attention Token (BAT), Filecoin (FIL), USD Coin (USDC), Solana (SOL), Stacks (STX), Axie Infinity (AXS), Shiba Inu (SHIB), Loopring (LRC), Fantom (FTM), Universal Market Access (UMA), Storj (STORJ), Polymath (POLY), Fetch.ai (FET), NuCypher (NU), The Sandbox’ı (SAND), Amp (AMP), Audius (AUDIO), Spell Token (SPELL), Terra (LUNA), ApeCoin (APE), Bancor (BNT), Curve DAO (CRV), Quant (QNT) Golem (GLM) ve SKALE Network (SKL) . Böylece BtcTurk | PRO 134 işlem çiftine ulaştı.
BtcTurk Hakkında
2013 yılında Kerem Tibuk tarafında kurulan ve CEO’luğunu Özgür Güneri’nin yaptığı Türkiye’nin en büyük kriptopara işlem platformu BtcTurk, kripto alım satım platformu olarak hizmet veriyor. 1 Temmuz 2013’te TL ile ilk Bitcoin alım satımına aracılık eden BtcTurk’ün 850 çalışanı bulunuyor. Eliptik Yazılım ve Ticaret A.Ş. tarafından yönetilen BtcTurk, 4,5 milyon kullanıcısına 7/24 hizmet veriyor.