Dassault Systèmes Hannover Messe’de: Sanal ikizler ve robotik otomasyon aracılığıyla esnek üretim
Dassault Systèmes bu yılki Hannover Messe’de (22-26 Nisan), beceri ve işgücü açığı bağlamında, sanayi şirketlerinin küresel rekabet gücü için sanal ikiz deneyimlerinin ve robot tabanlı otomasyonun önemini anlatacak. Bilim ve teknoloji şirketi, dünyanın önde gelen otomasyon şirketlerinden OMRON ile birlikte Salon 17, Stand E16‘da, esnek üretim için otonom mobil robotların (AMR) entegrasyonu da dahil olmak üzere 3DEXPERIENCE platformu üzerinde uçtan uca dijitalleşmenin faydalarını gösterecek.
OMRON’un da yer alacağı tanıtımın bir parçası olarak, Endüstriyel Dijital İkiz Derneği (IDTA) tarafından üretimde standartlaştırılmış veri alışverişini kolaylaştırmak için geliştirilen Varlık Yönetim Kabuğu (Asset Administration Shell – AAS) sergilenecek. AAS’nin 3DEXPERIENCE platformuyla entegrasyonu, esnek bir üretim tesisini içeren pratik bir örnekle gösterilecek. Bunun amacı değer zincirlerini optimize etmek ve yeni iş modelleri yaratmaktır. Ayrıca dijital endüstriyel ortamın standartlaşmasını da aktif olarak teşvik edecektir.
Sanal ikiz deneyimleri üretim süreçlerini kolaylaştırıyor
Dassault Systèmes’in OMRON ile ortak sunumu, üretim sürecinin çeşitli aşamalarını kapsayan dört istasyondan oluşan mobil, otonom robotlarla donatılmış dinamik bir atölye zeminini ön plana çıkaracak. Stantta, karar vericiler ve imalat sektörü yöneticileri, sanal ikiz deneyimlerinin fabrika planlamasından uygulamaya kadar operasyonları nasıl kolaylaştırdığını ve sonuçta verimliliği ve esnekliği nasıl artırdığını deneyimleyecekler:
- Satış öncesi sistem planlaması: Üretim hatları 3DEXPERIENCE platformunda 3D olarak önceden planlanabiliyor. Bu, yeni makinelerin ve mobil robotların yerleşim planına uymasını ve örneğin güç kaynağı ve yürüme yollarının optimum şekilde konumlandırılmasını sağlıyor. Sanal ikiz kullanımı, robot simülasyonları ve yeni iş akışlarının tasarımı yoluyla esnekliği ve verimliliği de artırıyor.
- Sanal devreye alma: Sorunsuz entegrasyon sağlamak için, iş akışları önceden sanal olarak simüle edilip, fiziksel olarak devreye alma öncesinde çeşitli senaryolar test edilebiliyor. Bu, kontrol sürecindeki hataların ve darboğazların erken aşamada tespit edilmesini sağlıyor. Şirketler daha kısa kurulum sürelerinden ve verimli süreçlerden faydalanıyor.
- Yönetim: Mobil robot filosu büyüdükçe, operasyonların izlenmesi ve yönetimi daha karmaşık hale gelir. 3DEXPERIENCE platformundaki sanal ikiz, bir kontrol merkezi görevi görür. Temel performans göstergeleri ve malzeme bilgileri gibi işletim verilerini gerçek zamanlı olarak bir araya getirerek kapsamlı bir genel bakış sağlar.
- Satış sonrası hizmet: Müşteri gereksinimlerine göre özel olarak tasarlanan sanal ikiz, veri tabanlı, sürdürülebilir ve öngörülü bakım sağlar. Sensör verileri, olası arızaları erken bir aşamada tespit etmek ve düzeltmek için yapay zeka ve makine öğrenimi kullanılarak analiz edilir. Arıza süresini en aza indirmek için proaktif planlı bakım mümkündür. Artırılmış gerçeklik teknolojisi de entegre edilebilir. Gerçek ortam tam ve sınırsız olarak görüntülenir ve ek sanal bilgiler – genişletilmiş bir görüntüleme penceresi şeklinde – bir tablet PC veya akıllı telefonun kamera görüntüsüne yansıtılır. Bu, hassas teşhisler yapılmasını sağlar ve onarım sürelerini kısaltır.
Daha fazla bilgi ve Hannover Messe bileti için:
https://myevents.3ds.com/hannover-messe-2024