Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

DIGITAL EXPERIENCE SUMMIT’24’TE YAPAY ZEKA FIRTINASI ESTİ!  

MechSoft’un gelenekselleşen etkinliği Digital Experience Summit’24, bu yıl “Total AI” temasıyla beşinci kez teknoloji meraklılarını bir araya getirdi. Sektörün önde gelen isimlerinin ilham verici sunumları ve panelleriyle zenginleşen etkinlikte, yapay zekanın tüm yönleri derinlemesine incelendi. 

DIGITAL EXPERIENCE SUMMIT’24’TE YAPAY ZEKA FIRTINASI ESTİ!

 

MechSoft’un gelenekselleşen etkinliği Digital Experience Summit’24, bu yıl “Total AI” temasıyla beşinci kez teknoloji meraklılarını bir araya getirdi. Sektörün önde gelen isimlerinin ilham verici sunumları ve panelleriyle zenginleşen etkinlikte, yapay zekanın tüm yönleri derinlemesine incelendi.

Katılımcılar, hem teknoloji dünyasındaki son yenilikleri keşfetme hem de yapay zekaya dair yepyeni bakış açıları kazanma fırsatı yakaladılar. Büyük heyecan yaratan Digital Wonders Awards ödül töreniyle, etkinlik sona erdi.

 

Türkiye ekonomisini yönlendiren firmalara dijital dönüşüm süreçlerinde rehberlik eden MechSoft, her yıl düzenlediği “Digital Experience Summit” etkinlik serisini bu yıl da “Total AI” temasıyla sürdürdü. İstanbul Marriott Hotel Asia’da gerçekleşen etkinlik, 300’den fazla sektör profesyoneline ev sahipliği yaptı.

CloudOffix Growth Marketing Manager Sinem Karabulut’un sunumuyla başlayan etkinlik, MechSoft CEO’su Gökhan Erdoğdu’nun açılış konuşması ve vizyon sunumuyla devam etti. MechSoft CEO’su Gökhan Erdoğdu konuşmasında; üç bileşenden (ERP, CRM ve Total Experience) oluşan dijital dönüşüm vizyonunu aktardı. Erdoğdu sunumunda ayrıca, AI asistanları sayesinde güçlendirilmiş çalışanlar, daha iyi müşteri deneyimi ve daha yüksek gelir elde edileceğini aktardı. Gökhan Erdoğdu konuşmasında MechSoft’un çözümlerinden M-Files’ın içerisindeki yapay zeka desteği Aino ve CloudOffix’in yapay zeka desteği Cloudia’nın sağladığı faydaları da vurguladı.

Gökhan Erdoğdu’nun sunumunun ardından söz alan Digitopia Co-CEO’su Halil Aksu, teknoloji ve yapay zekanın gelişimine dair önemli bilgiler paylaştı. “Yapay Zeka ile Dijital Dönüşümü Hızlandırın” konulu sunumunda Halil Aksu, dijital dönüşümün bir araç olduğunu ve asıl amacın sürdürülebilir başarı elde etmek olduğunu aktardı. Yapay zekanın medeniyetimizin yeni işletim sistemi olduğunu vurgulayan Aksu, Türkiye’nin 2023 Yılı Dijital Olgunluk Raporu’nun sonuçlarına da değindi.

 

Halil Aksu’nun ardından MechSoft Yazılım Proje Yöneticisi Gökhan Şallı ve Kıdemli İş Çözümleri Yöneticisi Arif Can Kaymak, “Kurumsal Hafıza ve Yapay Zeka: M-Files Bunu Nasıl Başarıyor?” konulu sunumlarını gerçekleştirdiler. Başarılı bir yapay zekanın temel unsurlarının “Bağlanabilirlik, Gizlilik ve Derleme” olduğu belirtilen sunumda ayrıca M-Files’ın yapay zeka asistanı Aino’ya da değinildi.

 

Etkinlik, MechSoft Teknik Satış Yöneticisi Buse Karapınar ve Kıdemli İş Çözümleri Yöneticisi Reyhan Ergün’ün “Yapay Zekada Yeni Dönem: CloudOffix – Total AI” konulu sunumlarıyla devam etti. Sunumlarında yapay zekada iyi bir aksiyon dönüşü için tekil ve zengin bir veri tabanına ihtiyaç duyulduğunu belirten Karapınar ve Ergün ayrıca CloudOffix’in yapay zeka asistanı Cloudia’nın özelliklerini de aktardılar.

DES’24’ün sürpriz isimlerinden İmaj ve Kişisel Marka Stratejisti Rüzgar Mira Okan, sunumunda değişimin gelişime evrilmesi gereğini aktardı. Okan’ın “Dijital Dünyada Kişisel Marka ve Yeni Nesil İmaj Stratejileri” sunumu katılımcıların yoğun ilgisiyle tamamlandı.

Rüzgar Mira Okan’ın konuşmasının ardından etkinlik, zengin içerikli ve ilgi çekici panellerle hız kesmeden devam etti. “Teknoloji Ekosisteminde Öne Çıkan Trendler” konulu ilk panelin moderatörlüğünü CXO Medya Kurucusu Murat Yıldız üstlendi. Panelistler; Sabancı Holding Dijital Direktör Metin Demirel, Eureko Sigorta DX Studio Koordinatörü Murat Çetinbağ ve Renault Mais IT Direktörü Ender Özer’in katılımlarıyla zenginleşen panelde yapay zeka ve analitik çözümler için şirketlerin ciddi bir veriye ihtiyacı olduğu belirtilirken, Low-Code platformlar, Citizen Developer ve Shadow IT kavramlarından da bahsedildi.

Etkinlik kapsamında gerçekleşen ikinci panelin moderatörlüğünü ise MechSoft İcra Kurulu Üyesi Serkan Kamil Aktaş gerçekleştirdi. Ford Otosan Process Automation Product Owner Nilay Çoban Sarı, Günsan Elektrik Pazarlama Direktörü Burcu Mungan ve Akfen Kurumsal İnsan Kaynakları Direktörü Mehmet Çelik’in panelist olarak katıldıkları panelin konusu ise “Dijital Dönüşümde Liderlik: AI ile Geleceği Yönetmek” oldu.

Konusuyla dikkat çeken son panelin moderasyonunu MechSoft Proje ve Yazılım Direktörü Fırat Öztürk üstlendi. Enqura Genel Müdürü Hasan Emre Özgür, Mapa PD Group Genel Müdürü Burak Türkel ve THY-Opet Genel Müdür Yardımcısı Levent Kutan’ın katılımlarıyla renklenen panelde “Liderlerin Sezgileri mi? Yapay Zekanın Verileri mi?” sorusuna cevap arandı.

 

“Dijital Dönüşüme Öncülük Eden Projeler Ödüllendirildi ” 

 

Etkinliğin bu yıl da en merakla beklenen bölümü, yine heyecan dolu ödül töreni oldu. Digital Wonders Awards ödülleri, kapsamlı ve titiz bir değerlendirme sürecinin ardından sahiplerini buldu. Katılımcıların yoğun ilgisiyle gerçekleşen törende MechSoft yöneticileri, dijital dönüşüme öncülük eden projelerin içerisinden kazanan firmalara ödüllerini takdim ettiler.

 

Ödül töreninde sırasıyla; Entek – En İyi Dijital Dönüşüm Projesi /  Renault Mais – En İyi QMS Projesi /  Indisol – En İyi Sözleşme Yönetimi Projesi / Papara – En İyi DCC Projesi /  Mercedes-Benz Türk – En İyi EX Projesi / Zorlu Holding – En İyi CX Projesi /  Best Transformer – En İyi DX Projesi / TemSA – En İyi TX Projesi ve Eti Maden- En İyi CAD Dönüşüm Projesi ödüllerinin sahibi oldular.