Doğuş Teknoloji’nin Genç Yetenek Programı “Geleceğe Giriş”in Yeni Dönem Başvuruları Başladı
Doğuş Teknoloji, her yıl binlerce gencin kariyerine yön veren “Geleceğe Giriş” programı ile teknoloji alanında fark yaratmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl 11 bine yakın başvuru alarak rekor başvuru sayısına ulaşan program, bu yıl yapay zekâ destekli mülakat süreciyle 10 Şubat itibarıyla başvuruları kabul etmeye başlıyor. Program kapsamında yaklaşık 150 gence daha istihdam sağlamayı planlayan Doğuş Teknoloji, 6 Mart’a kadar www.gelecegegiris.com üzerinden başvuruları almaya devam edecek.
Doğuş Teknoloji, teknoloji alanındaki uzmanlığını genç yeteneklerle buluşturma vizyonuyla 2017 yılından bu yana “Geleceğe Giriş” programını sürdürüyor. Okul, bölüm, şehir gözetmeksizin, Türkiye’nin dört bir yanındaki gençlere eşit fırsatlar sunan program, yıllar içinde binlerce gencin kariyerine yön vererek teknoloji sektörüne nitelikli iş gücü kazandırma konusunda önemli bir model haline geldi. Her yıl daha da geliştirilen program, geçtiğimiz sene 86 farklı üniversiteden genç yeteneğin katılımıyla etki alanını genişletirken, yenilikçi yaklaşımlarıyla gençlere farklı alanlarda deneyim kazanma fırsatı sunuyor.
Bu yılki programın en dikkat çekici yeniliklerinden biri ise yapay zeka destekli mülakat süreci… Video mülakatlarını analiz eden yapay zeka, adayların yanıtlarını metne dökerek değerlendirme yapıyor, bu sayede süreç hem daha verimli hem de daha hızlı ilerliyor. Bu senenin dikkat çeken diğer gelişmesi ise Speedboot aşamasının sürece dahil edilmesi oldu. Speedboot, gençlerin .NET ve iş analistliği alanlarına olan yoğun başvurularını etkin biçimde değerlendirilmesini kolaylaştıracak. Geleneksel bootcamp modellerinden farklı olarak, Speedboot, 2 hafta sonunda gerçekleşecek teknik eğitim ve proje bazlı değerlendirmelerle adayların yetkinliklerini ölçmeyi sağlıyor.
Farklı Ekiplerde Deneyim Kazanma Şansı
Geleceğe Giriş programında önemli bir yer tutan “Rotasyon Modeli”, gençlere farklı ekiplerde deneyim kazanma fırsatı sunuyor. Bu model sayesinde genç yetenekler, kariyer hedeflerine yönelik alanlarda çalışmadan önce ilgili departmanlarda deneyim edinerek kapsamlı bir bakış açısı geliştirebiliyor. Farklı ekiplerde görev alarak farklı disiplinleri tanıma şansı bulan gençler, bu süreçte hem teknik hem de yönetsel becerilerini güçlendiriyor. Doğru planlanmış rotasyon süreci, gençlerin kariyer yolculuklarında daha bilinçli kararlar almalarına ve iş dünyasına daha donanımlı adım atmalarına olanak tanıyor.
Doğuş Teknoloji CEO’su Semih İncedayı: “Gençliğe yatırım yapıyoruz!”
Doğuş Teknoloji CEO’su Semih İncedayı, Geleceğe Giriş programının gençler ve sektör için değerini vurgulayarak, “Teknolojiye yatırım yaparken en büyük değerin insana-genç beyinlere yatırım olduğunun farkındayız. Geçen sene de dahil olmak üzere, Geleceğe Giriş programında kadroya geçen stajyerlerle birlikte, şirketimizin %31’inin genç yeteneklerden oluştuğunu gururla söylemek isterim. Ayrıca, her üç çalışanımıza bir genç yeteneğin eşlik ettiği bir yapı ile geleceğin yeteneklerine yatırım yapmaya devam ediyoruz. Doğuş Teknoloji olarak, her yıl daha da güçlendirdiğimiz Geleceğe Giriş programında adil ve kapsayıcı bir seçim süreci yürütmeye özen gösteriyoruz. Amacımız, genç yeteneklerin potansiyellerini en iyi şekilde ortaya çıkarmalarına destek olmak ve onlarla birlikte geleceğin teknoloji dünyasına hazırlanmak.” dedi.
İncedayı, programın bu yıl yapay zekâ destekli seçim süreci ve rotasyon modeliyle daha da ileriye taşındığını belirterek sözlerine şu şekilde devam etti: “Bu yenilikler sayesinde hem aday değerlendirme süreçlerimizi daha etkin hâle getiriyoruz hem de genç yeteneklerin farklı alanlarda deneyim kazanarak çok yönlü gelişim göstermelerine olanak tanıyoruz. Geleceğin teknoloji liderlerini yetiştirme vizyonumuz doğrultusunda, Geleceğe Giriş programının etki alanını her geçen yıl daha da büyütmeye devam edeceğiz.”
Geleceğe Giriş programına başvuru yapmak isteyen üniversite öğrencileri ve yeni mezunlar, 6 Mart’a kadar www.gelecegegiris.com adresinden başvurularını tamamlayabilirler.