Sosyal Medya

Donanım

E-kitap deneyimi D&R’da “renkleniyor”

Kültür, sanat, eğlence platformu D&R, e-kitap dünyasının devi Kobo’yu Türkiye’ye getiren tek marka olmasının yanı sıra Kobo’nun yeni modelleriyle e-kitap severlere daha renkli bir okuma deneyimi sunuyor.

E-kitap deneyimi D&R’da “renkleniyor”

 

Kültür, sanat, eğlence platformu D&R, e-kitap dünyasının devi Kobo’yu Türkiye’ye getiren tek marka olmasının yanı sıra Kobo’nun yeni modelleriyle e-kitap severlere daha renkli bir okuma deneyimi sunuyor.

Bugüne kadar kullanıcılara standart siyah beyaz teknolojiyle ulaşan e-kitap okuyucular, sektörün lider markası Rakuten Kobo’nun yeni cihazları Libra Colour ve Clara Colour ile renkleniyor. Rakuten Kobo’nun Türkiye distribütörü olan D&R’ın raflarında ve dr.com.tr’de satılan Kobo’lar, kitapseverleri ilk renkli e-kitaplar ile tanıştırıyor.

Binlerce e-kitaba 7/24 erişim

Kobo için optimize edilmiş renkli e-ink Kaleido 3 ekrana sahip Libra Colour; kitapseverlere, 24.000’e kadar e-kitabı veya 150’ye kadar sesli kitabı depolayabilmek için 32 GB’a varan depolama alanı, şarjı haftalarca dayanan uzun pil ömrü, sesli kitaplarını dinlemeyi kolaylaştıran Bluetooth kablosuz teknolojisi ile benzersiz bir okuma deneyimi sağlıyor. Üstelik Kobo.com e-kitap mağazasına 7/24 erişim ve kütüphaneden kolayca kitap ödünç almak için OneDrive entegrasyonu ile gittikleri her yerde dijital raflarını doldurabilme olanağı sunuyor. Kobo Clara Colour ise tüm bu özelliklerin yanında 12 bine kadar e-kitap ve 75 sesli kitap depolayabilen 16 GB hafızası ve yine haftalarca dayanan şarjı ile kesintisiz bir okuma keyfi sunuyor.

Kitapların kenarına not almayı seviyorsanız…

Kobo’nun Dropbox ve Google Drive destekli ilk 7 inç cihazı olan Kobo Libra Colour, kitap kenarlarına not almayı seven ve günlük tutan okuyucular için, ayrıca satılan Kobo Stylus 2 eklentisiyle öne çıkıyor. Hem Libra’da hem de Clara’da bulunan renk vurgulama özelliği, en sevdiğiniz pasajları bir parmak dokunuşuyla renklendirmenize, böylece sevdiğiniz metinlerin derinliklerine inerek ilham verici satırları vurgulayabilmenize olanak tanıyor.

Siyah beyazdan vazgeçemeyenlere

Rakuten Kobo, siyah-beyaz e-kitap okuma deneyimini tercih eden okuyucuları için, Kobo Clara BW siyah-beyaz klasik 6 inç e-kitap okuyucunun geliştirilmiş bir versiyonunu da sunuyor. Bu yeni modelde en yeni e-ink Carta 1300 ekran, geliştirilmiş işlemci ve daha fazla depolama alanı yer alıyor.

Sürdürülebilir e-kitap deneyimi

Kobo’nun her iki yeni modeli de geri dönüştürülmüş ve okyanusa ulaşamadan toplanmış plastiklerden üretildi. Kobo, cihazın ömrünü uzatan ve pil değişimini kolaylaştıran tamir edilebilirlik özellikleriyle sürdürülebilirlik taahhüdünü daha da ileriye taşıyor. Ayrıca, cihazların ambalajları yüzde 100 FSC sertifikalı geri dönüştürülmüş kâğıttan üretiliyor ve soya mürekkebi ile basılıyor.

Plajda ve havuzda kitap keyfi!

Libra Colour, Clara Colour ve Clara BW’nin her üçü de tamamen su geçirmez özellikte. Cihazlar, 2 metreye kadar su altında 1 saate kadar dayanabiliyor. Bu sayede okurlar plajda veya havuz kenarında, hatta banyoda bile sudan çekinmeden okuma keyiflerini sürdürebiliyor.

Gece geç saatlerde oku, yine de uyu

Tüm Kobo E-Kitap Okuyucular, gün boyunca mavi ışığı otomatik olarak azaltacak şekilde ayarlanabilen ComfortLight PRO özelliklerine sahip. Böylece okuyucular gece geç saatlere kadar uykularını bölmeden okuyabiliyorlar. Ön ışık teknolojisi, en rahat okuma deneyimi için ışığı gözlere değil, sayfaya yönlendiriyor. Göz yorgunluğunu azaltmak için “Karanlık Mod” seçeneğinden de yararlanmak mümkün.

 

www.dr.com.tr