Atlas Copco Endüstriyel Teknik e-mobiliteye geçişte otomotiv endüstrisine yardımcı oluyor
Elektrikli Araç Bataryası Montaj Aşamalarında Baştan Sona Yenilik! Montaj prosesleri dijital çağa taşındı.
Yaşadığımız iklim değişikliğinin bir sonucu olarak küresel otomotiv endüstrisi, kayda değer bir dönüşüm geçiriyor. İçten yanmalı motorlardan tam elektrikli motorlara geçişle birlikte her yıl yeni elektrikli araç modelleri piyasaya sürülüyor. Elektrikli otomobillere artan talep, bataryalar için hızlı bir değişime neden oldu. Bu değişim, batarya üretimi ve montajına ilişkin yeni ihtiyaçları da gerekli kıldı.
Yeni nesil üretimin öncülerinden Atlas Copco Endüstriyel Teknik tarafından yeniden tasarlanan akıllı ve sürdürülebilir “elektrikli araç bataryası montaj prosesleri”, otomotiv üreticilerinin karşılaştığı sorunlara yenilikçi, verimli ve güvenli çözümler sunuyor.
Otomotiv endüstrisinde üreticiler; iklim değişikliği, pazar talebi ve mevzuatlara yanıt olarak, tamamen elektrikli güç aktarma organlarına doğru ilerdi. İlk araçların tümü içten yanmalı motorlar ile çalışırken, günümüzde elektrikli araç (EV) kavramı bir döngü haline gelmiş durumda. Bir elektrikli aracın kalbi batarya olduğundan, “bataryanın montaj süreci” üretilen aracın güvenliği, performansı ve dayanıklılığı üzerinde güçlü bir etkiye sahip.
Verimli ve sürdürülebilir çözümler
Batarya montajı prosesi boyunca Atlas Copco Endüstriyel Teknik’in sunduğu çözümler, gerçek bir fark yaratarak müşterilerin verimlilik hedeflerine ulaşmalarına da yardımcı oluyor. Yüksek verimli batarya montaj prosesi adımları arasında sıkma, özel perçinleme sistemleri, kimyasal yapıştırıcı ile birleştirme, kamera ile görsel kontrol, sıvayarak delik açma yoluyla birleştirme işlemleri yer alıyor. Tüm üretim boyunca devam eden sürdürülebilirlik çalışmaları ise ağırlık ve malzeme israfını, dolayısıyla CO2 emisyonlarının azaltılmasını sağlıyor.
Montaj prosesleri dijital çağa taşındı
Elektrikli araç taleplerindeki hızlı artışın, araç üreticilerini bir dizi yeni batarya montaj zorluğuyla karşı karşıya bıraktığını söyleyen Atlas Copco Endüstriyel Teknik Türkiye Otomotiv Bölüm Müdürü Hüseyin Çelik,
“Atlas Copco olarak bu geçiş sürecinde otomotiv üreticilerinin karşılaştığı sorunları anlıyoruz. Otomotiv sektöründe uzun bir süredir yürüttüğümüz geliştirme çalışmaları sayesinde otomotiv üretim şirketlerine ileri teknolojiye sahip çözümler sunuyoruz. Yeni teknolojik araçlar üretmeleri için tüm tecrübemizi yenilikçi vizyonumuzla birleştirerek montaj proseslerini dijital çağa taşıyoruz.” dedi.