Endüstriyel Siber Güvenlikte “ICSFusion” ile Yepyeni Bir Dönem Başlıyor!
Cyberwise bir süredir devam eden Endüstriyel Siber Güvenlik ile ilgili Ar-Ge çalışmalarının neticesinde yeni çözümü “ICSFusion”u piyasaya sundu. Endüstriyel altyapıların varlık ve endüstriyel proses odaklı risk önceliklendirmesi ile güvenliğini sağlayan, alanındaki tek çözüm olan “ICSFusion” ile Cyberwise, kritik altyapıların güvenliğinde yeni bir dönem başlatıyor.
Siber güvenlik alanında bölgesel lider Cyberwise, enerji tesislerinden su altyapılarına, savunma sanayiinden üretim tesislerine kadar birçok kritik altyapının omurgasını oluşturan Endüstriyel Kontrol Sistemleri’nin (EKS) siber güvenliği için geliştirdiği yeni çözümü ICSFusion’ı kullanıma sunuyor. Ülkeler ve toplumlar için kritik altyapıların öneminin giderek arttığı günümüzde, bu alanda uzun süredir kapsamlı Ar-Ge çalışmaları yürüten Cyberwise, ICSFusion ile endüstriyel ortamları, her geçen gün karmaşıklaşan ve sayıca artan siber tehditlere karşı en üst düzeyde dayanıklı hale getiriyor.
Kritik Altyapıların Güvenliğinde Yeni Dönem
Endüstriyel siber güvenlik alanında ilk defa varlık ve endüstriyel proses odaklı risk önceliklendirmesi ile endüstriyel ortamların güvenliğini sağlayan ICSFusion, bu alanda sektördeki tek ürün olma özelliğini taşıyor. ICSFusion Ürün Yöneticisi ve Endüstriyel Güvenlik Uzmanı Can Demirel yeni çözümle ilgili şunları söyledi:
“ICSFusion ile öncelikle mevcut endüstriyel siber güvenlik çözümü bulunan kurumların sistemlerine hızlı bir şekilde entegre olarak katma değer yaratacağız. Günümüzde özellikle endüstriyel altyapılar siber güvenlik ile ilgili daha fazla aksiyon alınabilir verilere ihtiyaç duyuyor. Endüstriyel siber güvenlik ürünlerinin üzerine entegre olacak olan ICSFusion ile endüstriyel tesislerdeki varlıkların kritikliği ve bulunduğu sektörün dinamikleri göz önünde bulundurularak önceliklendirebilir hale gelecek. Bu risk önceliklendirmesi sayesinde kurumların siber güvenliğinde hız, kolaylık ve dayanıklılık sağlayabileceğiz. ICSFusion ile kritik altyapıların güvenliğini artık bir üst seviyeye taşıyoruz. Uzun yıllardır yürüttüğümüz endüstriyel siber güvenlik ile ilgili Ar-Ge çalışmalarımızın sonucu olarak piyasaya sunduğumuz ICSFusion ile sektöre sağladığımız katma değerden dolayı Cyberwise ekibi olarak oldukça heyecanlı ve gururluyuz.”
ICSFusion, Yönetilen Güvenlik Hizmeti ürünü olarak piyasaya sunuluyor
Siber güvenlik alanında yaşanan yetenek ve teknoloji eksikliği nedeniyle kurumların karşı karşıya kaldığı zorlukları ortadan kaldırmaya odaklandıklarını belirten Demirel sözlerine şöyle devam etti:
“İnsan veya teknoloji kaynağı olmayan kurumlar için Yönetilen Güvenlik Hizmeti ürünü olarak geliştirdiğimiz ICSFusion, bu anlamda sektörün önemli bir ihtiyacına da cevap verir nitelikte. Bunun yanı sıra akademi ve özel sektör iş birliği siber güvenlik sektörünün geleceği açısından büyük önem verdiğimiz konular arasında bulunuyor. Ürünü geliştirirken hem Ar-Ge hem de ürünün test edilmesi aşamalarında Sakarya Üniversitesi Test Yatağı Merkezi ile çalışmalarımızı yürüttük. Sakarya Üniversitesi Ulusal Test Yatağı Merkezi’nde gerçekleştirilen çalışmalarla ortaya çıkardığımız ICSFusion, özel sektör – akademi iş birliğinin başarılı bir örneği oldu. Ek olarak, ICSFusion devlet desteği almış bir Ar-Ge projesidir. Hem akademi ile yaptığımız iş birliği hem de Ar-Ge desteği sektöre yepyeni bir yaklaşım getirmemizde ve değer katmamızda önemli rol oynadı.”
ICSFusion, kurumların topladığı verileri kurumun bulunduğu sektör bazında önceliklendirerek uyarılar ve bildirimler arasında önemli tehditlerin ve siber risklerin kaybolmasını önlüyor. Varlıkları, zafiyetleri, tehditleri ve riskleri daha görünür hale getiren ICSFusion, güvenlik sorunlarını dakikalar içinde ortaya çıkararak endüstriyel ortamların güvenliğinde kolaylık, hız ve dayanıklılık sağlıyor.
Cyberwise tarafından 1 Şubat 2022 itibariyle kullanıma sunulan ICSFusion ile ilgili ayrıntılı bilgi için www.icsfusion.com adresini ziyaret edebilirsiniz.