Sosyal Medya

Eğitim

Erken Yaşta İngilizce Öğrenmek Sporda da Başarıyı Artırıyor!

Spor kariyerinde yabancı dil bilgisi, başarıya giden yolda kilit rol oynuyor. Uluslararası iletişimin dili olarak kabul edilen İngilizce, sporcuların  global platformlarda kendilerini ifade edebilmesine ve antrenman startejilerini daha iyi anlamalarına olanak tanıyor. 4-12 yaş arası çocuklar için erişilebilir, eğlenceli ve faydalı bir ortamda online İngilizce dersler veren ödüllü Novakid, İngilizce’nin spor kariyerine olan etkisini 4 başlıkta sıralıyor.

NOVAKID İngilizce’nin Spor Kariyerine Sağladığı 4 Faydayı Paylaştı!

 

Erken Yaşta İngilizce Öğrenmek Sporda da Başarıyı Artırıyor!

 

Spor kariyerinde yabancı dil bilgisi, başarıya giden yolda kilit rol oynuyor. Uluslararası iletişimin dili olarak kabul edilen İngilizce, sporcuların  global platformlarda kendilerini ifade edebilmesine ve antrenman startejilerini daha iyi anlamalarına olanak tanıyor. 4-12 yaş arası çocuklar için erişilebilir, eğlenceli ve faydalı bir ortamda online İngilizce dersler veren ödüllü Novakid, İngilizce’nin spor kariyerine olan etkisini 4 başlıkta sıralıyor.

 

Spor dünyasında etkili dil becerisi, başarıya ulaşmanın yapı taşını oluşturuyor. Sporcuların yabancı dil bilgisi, kariyerlerini küresel ölçekte büyütme fırsatı sunuyor. Akıcı şekilde İngilizce konuşabilen sporcular, antrenörlerle etkili çalışma ve uluslararası yarışmalarda kendini rahat ifade edebilme imkanı buluyor. Aynı zamanda İngilizce, spor profesyonellerine saha içinde antrenman stratejilerini doğru yönetme olanağı tanırken medya ile etkili iletişim kurarak saha dışında da güçlü bir varlık sergilemelerine yardımcı oluyor. 4-12 yaş arası çocuklar için erişilebilir, eğlenceli ve faydalı bir ortamda İngilizce dersler sunan ödüllü eğitim platformu Novakid, ilgi çekici ve eğitici müfredatıyla sporcu adaylarını erken yaşta geleceğe hazırlıyor.

 

Elif Şahin: “İngilizce Bilgim Sayesinde Spor Kariyerimde Pek Çok Avantaj Elde Ediyorum”

 

İngilizce bilmenin spor başarısına etki eden en önemli adımlardan olduğunu söyleyen Türkiye Milli Voleybol Takımı ve Sultanlar Ligi Oyuncusu Elif Şahin, “Mesleğimiz ne olursa olsun iletişim, yaptığımız işin en önemli parçasını oluşturuyor. Hele ki büyük hayallerimiz varsa İngilizce bilmek başarıya bir adım daha yaklaşmanın en kolay yollarından biri. Erken yaşlarda İngilizceye maruz kalmak spor kariyerimde büyük fark yarattı. İngilizce bilgim sayesinde antrenmanlarda teknik direktörlerin direktiflerini anlamaktan, maç esnasında takım stratejilerini doğru uygulamaya kadar pek çok alanda büyük avantaj elde ediyorum. Bu yüzden kariyerinde spor ile ilerlemek isteyen yeni nesil için İngilizce en doğru adres. Çünkü İngilizce ile kariyerlerine bir adım önde başlayacaklar.” ifadelerini kullanıyor.

“İngilizce, Sporcuların Uluslararası Başarılarına Zemin Hazırlıyor”

 

İngilizce bilgisinin sporcuların kariyerlerindeki en önemli yatırımlardan biri olduğunu vurgulayan Novakid CEO’su Max Azarov, “Erken yaşta dil öğrenmenin, çocukların akademik ve sosyal   gelişimleri üzerinde büyük rol oynadığı evrensel bir gerçek. Özellikle uluslararası iletişimin ana dili olarak kabul edilen İngilizce, dünya genelinde spor kariyerinin geleceğine ışık tutuyor. Erken yaşta İngilizce öğrenen sporcular, olimpiyatlar gibi büyük organizasyonlarda avantaj yakalarken küresel fırsatları değerlendirme imkanı buluyor. Biz Novakid olarak hem bireysel derslerimiz hem de Grup Konuşma Pratiği antrenmanlarımızla genç sporcuların erken yaşta uluslararası başarılara imza atmalarına zemin hazırlıyoruz.” açıklamalarında bulunuyor.

 

Uluslararası Bir Spor Kariyeri İçin İngilizce Neden Önemli?

 

1. Bireyin özgüvenini artırır. Birçok sporcu, sportif faaliyetlerde başarı elde ettikçe özgüveni artar. Ancak vücut değişiklikleri, hormonlar ve fiziksel zorluklar nedeniyle de bir takım güvensizlikler yaşayabilirler. Aynı durum İngilizce yeterliliği için de geçerli. Global spor arenasında güçlü bir iletişim kurma ve kendini ifade etme becerisi sporcuya özgüven kazandırır.

 

2. Lider zihniyeti oluşturur. Spor tutkunu insanlar farklı nitelikleriyle ön plana çıkar. Farklı düşünürler, özenle çalışırlar, kararlıdırlar ve sürekli olarak kendilerini geliştirmek için çabalarlar. Aynı şekilde, İngilizce meraklıları da lider ruhlu bir zihinle benzerlik gösterir. Dil yeni ufuklar açar ve hırslı istekleri teşvik eder. Spor dünyasında bireyler genellikle İngilizce iletişim kuran uluslararası fenomenlere veya ünlülere hayranlık duyarlar. Bu sebeple profesyonel bir sporcunun İngilizce öğrenme konusunda doğal bir yatkınlığı oluşur.

 

3. Bilişsel yetenekleri geliştirir. Birden fazla dil öğrenmek bilişsel becerileri geliştirerek daha hızlı ve daha yaratıcı düşünmeyi teşvik eder. Ayrıca kişisel gelişime katkıda bulunarak atletik performansı da artırmaya yardımcı olur. Bu noktada spor, İngilizce ile ortak bir paydada kesişir. Yapılan çeşitli araştırmalar, sporun zeka kapasitesini geliştirdiğine işaret eder. Hızlı tempolu vücut, beynin de hızlı çalışmasını sağlar. Böylece fiziksel yeteneklerle birlikte dil becerisi de eş zamanlı gelişir.

4. Küreselleşmeyi teşvik ederek ekonomik veya kültürel farklılıkları ortadan kaldırır. Spor kariyerinde uluslararası düzeye ulaşmak için belirli çaba gerekir. Bu sebeple sadece fiziksel yetenek başlı başına yeterli değil. Erken yaşta dil öğrenme becerisini edinmiş sporcular, dünya çapında biçrok önemli fırsatla karşılaşır. İngilizce bilen sporcular, uluslararası antrenörlerle çalışabilir, global spor etkinliklerinde kendilerini rahatlıkla ifade edebilir ve farklı kültürlerden gelen takım arkadaşlarıyla güçlü iletişim kurabilirler.