Sosyal Medya

Oyun Dünyası

“Evrenler Arası Macera” adlı oyunu yeni sürümü yayında!

Geçtiğimiz yıl “Felis Global - Sosyal Sorumluluk ve Sürdürülebilirlik” ve “Kristal Elma - Oyun” kategorilerinden ödülle dönen “Evrenler Arası Macera" oyununun görme engelli çocukları kapsayacak şekilde revize edilen yeni sürümü çıktı.

Save the Children’ın “Evrenler Arası Macera” adlı oyunu yeni sürümüyle yayında!

Geçtiğimiz yıl “Felis Global – Sosyal Sorumluluk ve Sürdürülebilirlik” ve “Kristal Elma – Oyun” kategorilerinden ödülle dönen “Evrenler Arası Macera” oyununun görme engelli çocukları kapsayacak şekilde revize edilen yeni sürümü çıktı.

Geçtiğimiz yıl “Felis Global – Sosyal Sorumluluk ve Sürdürülebilirlik” ve

“Kristal Elma – Oyun” kategorilerinden ödülle dönen “Evrenler Arası Macera” oyununun görme engelli çocukları kapsayacak şekilde revize edilen yeni sürümü çıktı.

Avcılar Leyla Bayram İlkokulu öğrencilerinin katılımıyla 7-11 yaş aralığındaki çocukların zorbalıkla başa çıkabilmeleri amacıyla geliştirilen oyun, yine çocuk katılımı ve liderliğinde okullardan ve sivil toplum kuruluşlarından gelen geri bildirim ve önerilerin ışığında ve Türkan Sabancı Görme Engelliler Okulu öğrenci ve öğretmenlerinin katılımıyla görme engelli çocuklar engelli bireyler için daha kapsayıcı bir hale getirildi.

Oyun geliştirme sürecinde projenin paydaş okulları Avcılar Leyla Bayram İlkokulu ve Hatay Antakya Recep Tayyip Erdoğan İlkokulu öğretmenleri için çocuk koruma, anlaşmazlık çözümü ve akran arabuluculuğu eğitimleri düzenlenirken, çocuklarla da akrandan akrana psikolojik ilk yardımı yaygınlaştıran “Arkadaşımı Destekliyorum” programı çalışıldı. Ayrıca çocuklarla akran arabuluculuğu grupları kuruldu.

Oyunun yeni sürümünün 1000 kopyası çeşitli uluslararası ve yerel sivil toplum kuruluşları ile okullara dağıtılmaya başlandı.

Oyunun yeni sürüm dijital ve yazdır-oyna formatları ise önümüzdeki haftalarda www.evrenlerarasimacera.com/indirme bağlantısından indirilip oynanabilecek.

Akran Zorbalığı Hakkında

Okullardaki akran zorbalığı ve şiddet, çocukların ve ergenlerin hem fiziksel sağlığını hem de duygusal iyilik halini olumsuz yönde etkiliyor. Zorbalığa uğrayan/maruz bırakılan öğrenciler diğerlerine nazaran kendilerini daha yalnız veya endişeli hissedebiliyor ve akranları ile ilişkilerde güçlükler yaşayabiliyor. Bu durum öğrencilerin okula aidiyetlerini azaltırken, üzerlerinde okulu bırakmaya kadar varan ciddi olumsuz etkiler yaratabiliyor.