Sosyal Medya

Güvenlik/Koruma

FC Barcelona, Spotify Camp Nou stadyumunun resmi siber güvenlik çözüm ortağı olarak Fortinet’i seçti

FC Barcelona ve küresel siber güvenlik lideri Fortinet, Fortinet'in 30 Haziran 2028 tarihine kadar önümüzdeki üç sezon boyunca Espai Barça'nın yeni Resmi Siber Güvenlik Ortağı olacağı bir sponsorluk anlaşması imzaladı. Anlaşmanın bir parçası olarak FC Barcelona, Spotify Camp Nou tesisleri için Fortinet'in sektör lideri Security Fabric platformundan yararlanarak güvenli bir dijital ortam sağlayacak ve bu platform spor ve eğlence dünyasındaki teknolojik yenilikler için küresel bir referans görevi görecek. 

FC Barcelona, Spotify Camp Nou stadyumunun resmi siber güvenlik çözüm ortağı olarak Fortinet’i seçti

Küresel siber güvenlik lideri, Haziran 2028 tarihine kadar önümüzdeki üç sezon için geleceğin stadyumunun yeni sponsoru oldu. 
FC Barcelona ve küresel siber güvenlik lideri Fortinet, Fortinet’in 30 Haziran 2028 tarihine kadar önümüzdeki üç sezon boyunca Espai Barça’nın yeni Resmi Siber Güvenlik Ortağı olacağı bir sponsorluk anlaşması imzaladı. Anlaşmanın bir parçası olarak FC Barcelona, Spotify Camp Nou tesisleri için Fortinet’in sektör lideri Security Fabric platformundan yararlanarak güvenli bir dijital ortam sağlayacak ve bu platform spor ve eğlence dünyasındaki teknolojik yenilikler için küresel bir referans görevi görecek.

Kulüp ve Fortinet arasındaki ittifak, gelecekteki Spotify Camp Nou ile ilgili sponsorluk programının bir parçası olup, en yenilikçi teknolojik sistemleri gelecekteki Stadyuma entegre etme konusundaki ortak hedefleri sayesinde mümkün oldu. FC Barcelona, Espai Barça’yı yeni teknolojilerin ön saflarında yer alan uluslararası bir inovasyon merkezine dönüştürmeye kendini adadı. Bu anlamda, bu ittifak Kulübün lider şirketlerle ortaklık kurma ve en yenilikçi teknolojiyi yeni stadyuma entegre etme konusundaki kararlılığını bir kez daha teyit ediyor.

Bu ortaklık, kulüp tarihindeki en önemli projelerden biri için özel olarak oluşturulan sponsorluk programı için yeni bir fırsatı temsil ediyor. Hem doğrudan tüketicilere satış yapan şirketler (B2C) hem de Fortinet’te olduğu gibi iş sektörüne odaklanan şirketler (B2B) için FC Barcelona’nın küresel görünürlüğü ve prestijinden ve dünyanın önde gelen stadyumlarından biri olacak stadyumun öneminden yararlanarak yeni fırsatlar yaratacak.

Siber güvenlik ziyaretçi ve kullanıcı deneyimini iyileştiriyor

Anlaşmanın bir parçası olarak FC Barcelona, stadyum Wi-Fi, OT altyapısı ve veri merkezinin güvenliğini sağlamak için FortiGate yeni nesil güvenlik duvarları da dahil olmak üzere Fortinet’in Security Fabric platformunu uygulayacak. Fortinet’in Sıfır Güven Ağ Erişimi ve uç nokta güvenliği, herhangi bir konumdan uygulamalara erişen kullanıcıları ve cihazları koruyacak. Ayrıca, yapay zeka destekli güvenlik analitiği ile merkezi yönetim, kapsamlı ağ görünürlüğü sunacak. Bu teknolojiler FC Barcelona’nın mevcut BT yatırımlarıyla sorunsuz bir şekilde entegre olacak ve Spotify Camp Nou’da güvenlik ve verimliliği artıracak.

Espai Barça: Bir stadyumdan daha fazlası

Espai Barça, sembolik Spotify Camp Nou da dahil olmak üzere FC Barcelona tesislerini güncellemeyi ve genişletmeyi ve büyük bir şehrin merkezindeki en iyi spor kompleksine dönüştürmeyi amaçlayan spor ve eğlence dünyasında devrim niteliğinde bir proje. Fortinet ile işbirliği sayesinde en iyi siber güvenlik çözümlerine sahip olmak, güvenli bir dijital ortam sağlayarak ve stadyumu ziyaret eden tüm üyelere ve taraftarlara mümkün olan en iyi deneyimi sunmak ise bu hedefe ulaşmanın anahtarı olarak görülüyor.

Sürdürülebilir güvenlik teknolojileri geliştiren, siber güvenlik yeteneklerini çeşitlendiren ve sorumlu işletmeleri ve ortamları teşvik ederek sorumlu bir şekilde çözümler sunan Fortinet, siber güvenlik alanındaki ilerlemenin arkasındaki itici güç olarak ön plana çıkıyor. Fortinet’in deneyimi Espai Barça gibi büyük bir proje için çok önemli, çünkü bilgisayar acil müdahale ekipleri (CERT’ler), devlet kurumları ve akademik dünya dahil olmak üzere tanınmış kamu ve özel kuruluşlarla yaptığı çalışmalar, Fortinet’in dünya çapında siber dayanıklılığı artırma taahhüdünün temel bir yönünü oluşturuyor.

FC Barcelona Pazarlama Başkan Yardımcısı Juli Guiu şu değerlendirmelerde bulundu: “Espai Barça, kulübün dijital dönüşümünün katalizörü olmalı ve siber güvenlik de bunun temel bir ayağı. Fortinet ile yaptığımız işbirliği, tesislerimizin en gelişmiş korumaya sahip olmasını ve stadyumu ziyaret eden herkes için güvenli bir dijital ortam sunmasını sağlıyor. Bu işbirliği, inovasyon ve teknolojiye olan bağlılığımızı ve kulübün en iyi deneyimi sunma konusundaki kararlılığını vurgulamaktadır.”

Fortinet CMO’su John Maddison ise konuya dair şu açıklamaları yaptı: “Fortinet’in 20 yılı aşkın siber güvenlik inovasyonu geçmişine dayanarak, FC Barcelona’nın endüstri lideri, en son teknolojilerle desteklenen uluslararası bir inovasyon merkezi yaratma konusundaki iddialı vizyonunu desteklemekten gurur duyuyoruz. Spotify Camp Nou’yu dünyanın önde gelen stadyumlarından biri haline getirme ortak hedefimiz, dijital ortamını güvence altına almak için Fortinet Security Fabric platformundan yararlanarak mümkün oluyor.”