Gamer Arena, uluslararası pazarlara açılırken bulut sağlayıcısı olarak Amazon Web Services’i tercih etti
Birçok PC, Konsol ve Mobil oyunda oyuncuların kendilerine rakip ve takım arkadaşı bulabileceği, tamamen online ilerleyen düello ve turnuvalarla kendilerini ispatlayarak para ve ödüller kazanabileceği bir rekabetçi oyun platformu olan Gamer Arena, bulut sağlayıcısı olarak Amazon Web Services’i (AWS) tercih etti. Gamer Arena, AWS’in servisleriyle yapay zekâ (AI) tabanlı projelerini hızla hayata geçirirken büyük veri analizlerini daha etkin bir şekilde yapabilmesinin yanı sıra AWS’in çözümlerinin ölçeklenebilirliği sayesinde de hızlı büyüme kaydederken hizmet kalitesini koruyabiliyor.
Gamer Arena, oyun severlerin rekabetçi oyun deneyimlerini zenginleştirmek ve kazanç sağlamalarını mümkün kılmak amacıyla 2019 yılında kuruldu. Oyuncuların hem eğlenip hem de kazanç sağlayabilecekleri bir platform ihtiyacını gören şirket, ilk beta ürünüyle 2020 yılında EMEA (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) pazarına giriş yaptı. “Challenge & Earn” modeliyle çalışan Gamer Arena, kullanıcılarına kendi geliştirdiği oyunların yanı sıra üçüncü partilerin oyunlarını da sunuyor. Web3 ve AI teknolojileriyle kullanıcı deneyimini zenginleştiren şirket, kullanıcılarına çeşitli popüler oyunlarda düello, turnuva ve metaverse deneyimleri sağlıyor.
Gamer Arena, şu ana kadar 550 binden fazla kayıtlı kullanıcıya ulaştı. AWS’le birlikte geliştirdiği AI ve metaverse projeleriyle kullanıcı tabanını büyütmenin yanı sıra hizmet kalitesini de artırdı. Gamer Arena, DevOps maliyetlerini düşürme ve AI projelerini hızlı bir şekilde hayata geçirme hedefleri doğrultusunda geniş kapsamlı ve ölçeklenebilir servisleri, bulut teknolojileri alanında liderliği ve güvenilirliği ile bulut sağlayıcısı olarak AWS’i seçti. AWS’in sunduğu kolay entegrasyon ve kullanıcı dostu arayüzler sayesinde de kısa sürede AWS servislerinden faydalanmaya başladı. Gamer Arena’nın AI projelerini geliştirmesine ve operasyonel verimliliği artırmasına yardımcı olan AWS servisleri arasında Amazon SageMaker, Amazon EC2 ve Amazon ECS bulunuyor. Amazon SageMaker, tamamen yönetilebilir altyapısı, araçları ve iş akışlarıyla her tür kullanım gerekliliğine yönelik makine öğrenimi modellerinin kurulmasını, eğitilmesini ve konuşlandırılmasını sağlıyor. Amazon EC2 (Amazon Elastic Compute Cloud) bulut üzerinde güvenli, yeniden boyutlandırılabilir hesaplama kapasitesi sunarken, Amazon ECS ile konteyner uygulamalar AWS üzerinde her ölçekte oluşturulabiliyor, konuşlandırılabiliyor ve yönetilebiliyor.
AWS servisleri, Gamer Arena’nın geliştirici ekiplerinin daha az zaman harcayarak daha fazla yenilikçi proje üzerinde çalışabilmelerini sağlıyor. AWS’in sunduğu yüksek performanslı ve güvenilir altyapı sayesinde Gamer Arena kullanıcıları kesintisiz ve hızlı bir oyun deneyimi yaşıyorlar. Şirketin kendi geliştirdiği oyunlarla kullanıma sunduğu mobil uygulaması 100 bin indirilmeye ulaştı. Kullanıcılar, 20’den fazla mini oyunu telefonlarına indirmeden hızlıca oynama ve mücadele etme şansını yakaladı. Gamer Arena, geliştirdiği teknolojilerle global devlerle iş birliği de yaparken gelecekte Web3 ve AI teknolojilerini daha fazla entegre ederek, yeni oyun ve teknolojiler geliştirerek uluslararası pazarlara açılmayı hedefliyor.
Gamer Arena CEO’su Kerim Yılmaz, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “AWS ile iş birliğimiz sayesinde Gamer Arena’yı daha ileriye taşımayı başardık. Gelişmiş teknoloji ve yenilikçi çözümlerimiz ile oyun severlere benzersiz bir deneyim sunuyoruz.”
AWS Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın ise “Oyun sektörü, Türkiye’nin en dinamik sektörlerinden biri olmasının yanı sıra son teknolojileri de inovatif bir şekilde kullanan sektörler arasında. Gamer Arena’nın AWS servislerinin de desteğiyle geliştirdiği kullanıcı deneyimi de bunun iyi örneklerinden biri. Uluslararası pazarlara açılma yolculuğunda kendilerini desteklemekten mutluluk duyuyoruz,” şeklinde konuştu.