Genç girişimci Can Yıldız, otizm teşhisi konulan kuzeninden ilham alarak bir “umut” projesi olarak tasarladığı Tolkido’nun hikâyesini Simge Fıstıkoğlu’na anlatıyor
Çocukların interaktif gelişimini destekleyen Tolkido’nun kurucusu Can Yıldız, Garanti BBVA ile Film Gibi Girişimler’de
Topluma fayda sağlayan girişimleri destekleyerek, sosyal girişimcilerle geleceğe iyi bakan Garanti BBVA’nın “Film Gibi Girişimler” serisinin yeni bölüm konuğu genç girişimci Can Yıldız oluyor.
Garanti BBVA Momentum Sosyal Girişimcilik Programı’nın kazananlarından biri olan Yıldız, otizm teşhisi konulan kuzeninden aldığı ilhamla tasarladığı ve bir “umut” projesi olarak nitelendirdiği Tolkido’nun hikâyesini Simge Fıstıkoğlu’na anlatıyor. Çocukların interaktif gelişimine katkı sağlayan akıllı oyun ve uyku arkadaşı Tolkido, çocuğun yaşam alanında bulunan her nesneyi sesli hale getirebiliyor. Böylece çocukların çevrelerinde bulunan nesneleri tanıyıp tekrar ederek konuşmalarına yardımcı oluyor. Can Yıldız, bu uzun ömürlü fiziksel destek aracını geliştirmekle kalmayıp özel gereksinimli çocuklarla ilgili farkındalığın artması için de elçilik ediyor. Türkiye sınırlarını aşarak girişimini yurt dışına da taşıyan Yıldız, 10’dan fazla dil desteği ve eğitim setleriyle özel gereksinim sahibi olmayan çocukların ve ailelerinin de Tolkido’dan faydalanabileceğini belirtiyor.
Çevresel ve toplumsal sorunları çözme amacıyla sosyal fayda ve etki yaratmayı hedefleyen, ticari faaliyet yoluyla elde ettikleri kârı öncelikli olarak sosyal amaçlar için değerlendiren girişimcilerin konuk edildiği Film Gibi Girişimler, Garanti BBVA Youtube kanalı üzerinden yayınlanıyor. Kendi filmlerinin başrolünde yer alan konuklar aynı zamanda, sosyal girişimciliği stratejik öncelikleri arasında gören Garanti BBVA ile yollarının kesişme hikâyesini de paylaşıyor.
Uzun yıllardır kapsayıcı büyümeye odaklanarak ülkemizin sürdürülebilir kalkınma amaçlarına ulaşması adına çalışmalar yapan Garanti BBVA, Türkiye’deki girişimcilik ekosisteminin gelişmesi, sosyal girişimcilerin sürdürülebilir bir iş modeli oluşturmaları, işlerini büyütmeleri, yarattıkları sosyal faydayı artırmaları için eğitim ve rehberlik vermenin yanı sıra bilinirliklerinin artmasına da katkı sağlamak üzere bugüne kadar 20’den fazla sosyal girişimciye destek sağladı.