Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Girişimcilerin Sadece %26’sı Servetlerini Bir Sonraki Nesile Nasıl Aktaracaklarını Planlıyor

2024 Küresel Girişimci Servet Raporunu değerlendiren Türkiye’nin ilk bağımsız Çoklu Aile Ofisi Karman Beyond Kurucusu ve CEO'su Özge Doğan, girişimcilerin % 78’inin işlerini ailede tutmanın ve miraslarını korumanın önemli olduğunu düşünmesine rağmen pek çoğu ileriye dönük etkin plan yapmakta zorlandığına dikkat çekti.

Girişimcilerin Sadece %26’sı Servetlerini Bir Sonraki Nesile Nasıl Aktaracaklarını Planlıyor

 

2024 Küresel Girişimci Servet Raporunu değerlendiren Türkiye’nin ilk bağımsız Çoklu Aile Ofisi Karman Beyond Kurucusu ve CEO’su Özge Doğan, girişimcilerin %78’inin işlerini ailede tutmanın ve miraslarını korumanın önemli olduğunu düşünmesine rağmen pek çoğu ileriye dönük etkin plan yapmakta zorlandığına dikkat çekti.

HSBC tarafından hazırlanan ‘Küresel Girişimci Servet Raporu 2024’, varlıklı girişimcilerin geleceklerini planlarken karşılaştıkları zorlukları ve fırsatları ortaya koyuyor. Rapora göre, girişimcilerin %55′i önümüzdeki 12 ay içinde başka bir bölgeye yerleşmeyi düşünürken, %67′si ise yılın bir bölümünü birden fazla ülkede geçiriyor. Girişimcilerin %93‘ü gelecekteki iş beklentileri hakkında olumlu düşünürken, %73‘ü önümüzdeki dönemde farklı bir pazarda iş yapmayı düşünüyor. Bu beklenti global eğilimleri ve yaşam tarzı tercihlerini beraberinde getiriyor.

 

 

Türkiye’nin ilk bağımsız Çoklu Aile Ofisi Karman Beyond Kurucu ve CEO’su Özge Doğan, varlıklı bireylerin girişimlerini büyütmenin ve yaşam tarzlarını iyileştirmenin yanı sıra hayırseverliğin de önemli bir öncelik olduğunu belirtti. Raporda yer alan girişimcilerin %83’ünün servetlerini toplum üzerinde olumlu bir etki yaratmak için kullandığını belirtmesi de bu söylemi destekler nitelikte. Doğan, “Rapora göre, yüksek net değere sahip girişimcilerin %90′ı, kişisel servetlerinin önümüzdeki yıllarda artmaya devam edeceğinden emin. Bu iyimserliğe rağmen rapor, pek çok kişinin ileriye dönük etkin plan yapmakta zorlandığını da gösteriyor. Her üç kişiden ikisinin, henüz sahip oldukları işler için bir devir planı bulunmuyor. Buna karşın ailelerin %78′i, işi ailede tutmanın ve miraslarını korumanın önemli olduğunu düşünürken; sadece %26′sı servetlerini bir sonraki nesile aktarma konusunu masaya yatırmış durumda.” dedi.

Varlıklı girişimcilerin %43′ünün önceki kuşak temsilcilerden destek istemekte zorlandıklarını da sözlerine ekleyen Doğan, Geleceğe yönelik değerlendirme ve planlama eylemlerinden kaçınmanın ilerleyen zamanlarda işleri zorlaştıracağını vurguluyor. “Bu karmaşık sorunları çözmenin anahtarı ise bağımsız ve profesyonel yaklaşım. Aileler için seçeneklerin keşfedilmesi ve geleceğin planlanması konusunda Aile Ofisleri ön plana çıkıyor. Karman Beyond olarak aileleri derinlemesine anlayarak, onların hedeflerine ulaşmaları ve nesiller boyu servetlerini sürdürebilmeleri için strateji oluşturmalarına yardımcı oluyoruz.  Kişiselleştirilmiş çözümler ve bütünsel bir yaklaşımla; servet planlaması, risk yönetimi, nesil planlaması ve aile dinamiklerinin yönetilmesi gibi ihtiyaçlar için çözümler üretiyoruz.” şeklinde konuştu.


Karman Beyond Hakkında: Karman Beyond, aileler için servet yönetimini kolaylaştıran, Türkiye’nin ilk bağımsız çoklu aile ofisi. HNWI ve ailelere butik danışmanlık hizmetleri sunarak, varlıklarının benzersiz potansiyelini keşfetmeleri ve yönetmeleri için uzmanlarla birlikte onlara rehberlik ediyor. Karman Beyond’un kişiselleştirilmiş çözümleri, finansal planlama, risk yönetimi, gayrimenkul, nesil planlaması, yönetişim ve yaşam tarzı ihtiyaçlarını kapsayan bütünsel bir yaklaşımla geleneksel finansal hizmetlerin ötesine geçiyor.

Daha fazla bilgi için https://karmanbeyond.com