Sosyal Medya

Donanım

Göz Yormayan, 240 Hz’lik Excalibur 31.5’’ Kavisli Monitör

Casper'ın güçlü oyun bilgisayarı ekosisteminin en önemli çevre birimlerinden birisi olan oyun monitörlerinin en iyisinden bahsetmek istiyorum. 240Hz yenileme hızı, 1ms tepki süresine sahip Excalibur 31.5” mükemmel performansa sahip tam bir gaming monitör, üstelik 1500R kavisli ekranı ile oyun oynarken kendinizi oyunun içerisinde hissediyorsunuz. Peki Casper'ın bu yeni kavisli oyun monitörünün özellikleri ve fiyatı nasıl? 240 Hz'lik Excalibur 31.5’’ Kavisli Monitör satın alınır mı? bu soruların yanıtlarına bir göz atalım.

Göz Yormayan, 240 Hz’lik Excalibur 31.5’’ Kavisli Monitör

Casper’ın güçlü oyun bilgisayarı ekosisteminin en önemli çevre birimlerinden birisi olan oyun monitörlerinin en iyisinden bahsetmek istiyorum. 240Hz yenileme hızı, 1ms tepki süresine sahip Excalibur 31.5” mükemmel performansa sahip tam bir gaming monitör, üstelik 1500R kavisli ekranı ile oyun oynarken kendinizi oyunun içerisinde hissediyorsunuz. Peki Casper’ın bu yeni kavisli oyun monitörünün özellikleri ve fiyatı nasıl? 240 Hz’lik Excalibur 31.5’’ Kavisli Monitör satın alınır mı? bu soruların yanıtlarına bir göz atalım.

Excalibur 31.5’’ Kavisli Monitör Bize Neler Sunuyor?

Bir oyuncu monitörü seçerken nelere dikkat edersiniz? Elbette bunun en önemli cevaplarından birisi monitörün paneli ve yenileme hızları. VA Panel teknolojisinin kullanıldığı bu monitörün yenileme hızı tam 240 Hz. Oyunlarda güçlü performans sergilemek isteyen oyuncular içinde tepkime süresi 1ms.

Kavisli olması ise oldukça önemli. Güçlü ve sizi oyunun içine alan bir yapısı sayesinde saatlerce oyun oynama keyfi sunabiliyor. 16:9 en boy oranı 1500R yarıçap özelliklerine sahip.

Bu modelde, renk skalasını en doğru yansıtabilecek FHD çözünürlükteki VA paneli kullanılıyor ve bu sayede Excalibur 31.5” gaming monitör performansı en rekabetçi oyunlarda veya benim gibi ister günlük kullanımda, ister profesyonel tasarım çalışmalarında görüntüleri en iyi kontrast oranı ile size sunmayı başarıyor.

HDR 10 desteğine de burada bir parantez açmak lazım. VA panelin sahip olduğu doğru renk skalasını daha gerçekçi kılarak monitörde renklerin çok daha etkili ve kesin görünmesi sağlanıyor.

 

 

Bağlantı Portu Bakımından Zengin

Oyun benim için önemli ama günlük hayatta uzun süre kod yazan biri olarak, birden çok cihaz ile bana kullanma imkanı sunması da benim için önemli. Tam bu noktada özellikle güçlü oyun performansı için güçlü ekran kartı ve bilgisayar yatırımı yapmışlar için görüntü çıkışının DP-Display Port olması ki bu modelde 2 HDMI portu yanında 2 DP portu da birlikte geliyor.

Tasarım da olmaz olmaz, İnce ve Çerçevesiz Yapısı Dikkat Çekici

Hemen belirteyim, Gaming Excalibur Serisinin 23.8 inç, 27 inç ve 31,5 inç modelleri var. Bu modellerin hepsinde bu ince tasarım şekli korunmuş. Şık, modern ve 3 tarafı çerçevesiz bir yapısı var. Bu sayede daha kompakt görünse de daha fazla görüntüyü dikkatinizi dağıtmadan size sunabiliyor.

 

AMD FreeSync ™ ve NVIDIA® G-SYNC® Teknolojileri

Oyun severler için bu teknolojilerin destekleri de bir o kadar önemli, sahip oldukların her türlü oyun donanımına destek verecek şekilde, AMD FreeSync ™ ve NVIDIA® G-SYNC® teknolojisi kullanılıyor. Bu teknolojilerin faydası; görüntüde yırtılma, takılma veya komut gecikmesi olmadan oyun deneyiminizi bir başka seviyeye taşıyor. Bir anlamda en yeni oyunları bile kusursuz ve sıkıntısız bir şekilde oynayabileceksiniz.

Yani Casper, Excalibur 31.5” gaming monitör modeliyle hem meraklılar hem de profesyonel seviyedeki oyuncular için kesinlikle net bir görüntü ve  oyun görüntü performansı sunuyor.

Gözleri Koruyan İki Sistem

Şimdi ise bana göre bu monitörün en önemli iki özelliğinde de bahsetmek istiyorum. Birincisi ekranın titreşim önleme özelliği, ikincisi ise düşük mavi ışık filtresi sayesinde gözleriniz bir anlamda bayram edecek.

Hemen izah edeyim,

Excalibur 31.5” sahip olduğu Anti Flickering (titreme önleyici) özelliği sayesinde, kullanıcıların yüksek oyun performansını deneyimlerken göz sağlığını koruyor. Monitör arka planda oluşan titreşimleri otomatik engellerken bu titreşimlerin kullanıcının göz sağlığında yaratabileceği olumsuzlukların önüne geçiyor.

Mavi ışığın doğada en nadir görünen renk olmasına karşın, özellikle teknoloji dünyasını sonuna kadar yaşadığımız bu günlerde aslında göz sağlığımızın en büyük düşmanlarından birisi. Casper, bunu da düşünmüş ve bu monitörle sunduğu Low Blue Light (düşük mavi ışık) teknolojisi ile ekrandan gelen zararlı ışınları minimalize ederek gözdeki yanma ve yıpranmaları tamamen azaltıyor. Aradaki farkı aşağıda görebilirsiniz. Kullandığınızda kesinlikle fark edeceksiniz..

 

Peki 240 Hz’lik Excalibur 31.5’’ Kavisli Monitör satın alınır mı?

Özellikle 31,5 inç kavisli monitör tarafında şu anda fiyatlar Hz’leri biraz düşük olmakla birlikte, 6 Bin TL ile 8 Bin TL ve yukarısı aralığında. Bu monitör için gördüğüm en ucuz fiyat ise 7 Bin 149 TL idi. Özellikle tasarım kişiden kişiye değişebileceği için 240 Hz ve panel kabiliyetleri ve sundukları bu noktada çok öne çıkıyor. Casper’ın bir günde kargo ve teknik desteğinin de oldukça güçlü olduğunu biliyorum.

Bu fiyat bandında rahatlıkla tercih edebileceğiniz bir model olarak görüyorum. Modelin arka ışıklı sırt deseni, portlar konusunda zengin olması, 3 tarafı ince çerçevesiz tasarımı benim tercih sebeplerimden oldu.

Ben hem günlük kullanım, hem de oyun için tercih ettim.

Alanlar bence pişman olmaz..

Almayı düşünenler, https://www.casper.com.tr/monitor adresini ziyaret edebilirsiniz.